JellyPages.com

Thursday, June 26, 2008

~Sambungan N3 VIRUSPADU!~

First of all,mama nak wish banyak2 terima kasih atas nasihat dan sokongan yg korang beri pada mama..mama try gak makan supaya perut tu x kosong sgt...mama try gak makan buah,sup2 dan ikan bakar...sebbaik tekak leh terima...kalo x,sian bb nih kan!....thanks ya korang,sayang korang...

Ok,aritu
member baik ade publish pasal group hoki sekolah kami..so mama pon nak sambung lah sikit n3 tu..Ha...nilah team hoki kami...ramai lagi tp ntah mana menghilangnye..tukang amik gambar mamalah...hehehe..tp mama just simpanan aje...betul kata VP tu yg kite org main sebab x de org reti main..dan kalo korang nak tau,memang muka2 kite org je yg nampak..x kiralah bola jaring ke,bola baling ke,bola tampar n hoki,memang muka kite org je...sebab kite org je aktif..budak lain sibuk blaja..tp kite org pon blaja gak kan? betul x mah? tgk,VP...berjaya gak sampai master...ija,keje bank gak..walopon kite org ni aktif tp seimbang ok! hahaha..statement perasan nih...hoki nih mama simpanan aje...hiks...masa ni tah kat sekolah mana pon,mama lupo! layankan ajelah k!

kalo nak lebih jelas,klik pada gambar!

wynn nape blog ko private?

ni mama dgn fara...
tembamkan mama..masa ni baru potong rambut! buruks rupa kan...

ha...ni lah satu2nye gambar mama dgn VP..hiks..pendeknye mama kan!

setiap kali balik je dr games,mesti lepak kedai mamak bawah skolah tu..borak2,ngumpat2 sekolah yg menang tu! hahaha...masa tu kite org kan dah senior..so berlagaklah sikit..bantai gelak2 besar...sape berani jeling,siaplah ko! hahaha...bile ingat2 balik bak kata VP tu,mcm poyo aje dedulu..hahaha..kelakar pun ado..padahal bukan menang pon nak gelak besar2 gitu! tp memang sungguh kenangan waktu tu..bile dalam bas lak,siap nyanyi reramai..eiii..seronok tau..kalo lah boleh undur masa balik kan?

ni nbr giliran mama semalam...unik!


bicarajiwa:mama dah g klinik semalam for the first check up..so everything ok! tp lom sempat scan lg coz doc cakap kecik lg..darah pon x mik lg...next month buat semua sekali...mama kena minum air glukose lah nanti...x suker betui lah sbb terlalu manis...pastu kena amik darah 2 kali...sebelum dan selepas minum air tu...perghhh,masalahnye bukan ape,mama kan gumuks so nurse selalu fail cari urat mama kat lengan tu...sakit tau kalo cucuk banyak kali...nak2 kalo dapat pelatih! lagi geram mama tgk! korang doakan mama ya!

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

35 comments:

KAKTINY said...

banyakkan minum air kepala tau..
eee... comelnyer mama time sekolah.. ala2 brutal tak potong rambut pendek tuh.. tapi cute..

starstar said...

o0o..
mama dgn vp dulu 1geng lar eyh..
hiks ~
sekrg sebok berhoki dgn ank2 jerla..
:)

eedany said...

muka qiestina macam iras mama lah...

mana ada buruk...cute apa???

;)

risanur said...

bestnya MR dan viruspadu leh wat sambung2 n3 lagi...

kenangan lalu mmg akan menjadi memori manis & pahit bg kita...

Mak Su said...

wah, aktif ek mama... hebatklah (maksu kaki bangku)

jaga diri bebaik ek... :)

*~dEWiSoULhAa~* said...

owh,tak sangka mama ni satu geng dgn kakvp dolu2...syoklaa kawan smpai skang...siap leh sambung2 entry lg tuh..hehe.
ok ma, ikut ckp dokter tu tau...
take care...

IdaShah said...

mama n vp dulu satu sekolah ekk..
tak dpt cam lah mana mama n vp

Zareda said...

minum air soya tau mama lebih baik yang dibuat sendiri.. kurang manis..

nanti anak sure putih gebu

Umi Mia said...

huhuhu...sonoknya kan..kenang2 balik citer zaman sekolah dulu..tapi rasa balik diri ni mcm poyo gilos jer....umi segan nak letak gambo time skolah dulu..nampak poyos gilos-gilos...

mama ranggie said...

kak tiny,
memang brutall..kaki gaduh gak nih..muahahaha...

star,
lar...awak x tau lg ke?skrg dgn anak2 lah pulak!

dany,
of coz lah sbb anak mama kan!hehehe!

risanur,
memang sungguh kenangan!

mama ranggie said...

maksu,
tu duluuuuuuuuuu..........

dewisoulha,
awak pun x tau ke?skrg dah tau kan..hiks..mama tumpang glamer die..

ida,
kan mama ade buat nama highligth merah tu..x pon klik je pada gambar tu kalo nak jelas lagi...

kak zar,
bukan mcm tu,memang kena minum air tu tuk test kandungan gula dalam darah kite masa hamil kak...lepas tu misi tu amik ar darah kite...

umimia,
memang poyos kan..senyum sorang2 kalo tgk gambar2 tu balik!hiks...

Jentayutiara said...

fuyooo... mama main hoki yer, ehhh sy pun main hoki gak ms sekolah dulu.. wakil daerah u.. wing kanan. x minat main netball sbb i2 prmainan org pompuan... hehehe.. lasak kan sy... sampai skrng suka xtvt lasak, keja pulak dlm constrction. abis cita..

tintaHati said...

jaguh hoki rupanya....saya kalo sukan fail....xsuka...huhuhu....kalo kelab pon masuk kelab badminton...hehehe...takut main bola besar2....

zino said...

itu gambar zaman glamor le ya hehe

agaknya misi tu kena guna jarum yg besar lagi kot hehe

ita.itu said...

wah mama slim giler ek dulu..mesti lps branak kuruskan mcm dulu..baru nangis ko

viruspadu said...

best nya dapat tgk gambar lama, apsal aku takde weiii, sabotaj ni muhahahaha

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

mam peknan kerr...atau den ni yg ketinggalann,....tahniah maa

Kak Lady said...

Mama...kak lady dulu pun main hoki utk sekolah...sama lah kita...simpanan aje...tapi seronok.. sebab masa tu team hoki kami johan seluruh Melaka...mau tak syok....

Sian mama ...mabuk2 ye sekarang...take care ye...

-akuni- said...

Tension nyer kalau kena cucuk-cucuk tu...

~dyla~ said...

serius la cute la mama time skolah mcm adik. mama sekrg pakai spek nampak lain ngan dulu.

Aleeya said...

whoaaaaaaaa mama ke ittewwwwww, comel2....he he, mesti mama awek rebutan masa tu ekk, sonok kan mama zaman skool, baiknye mama n vp pakai tudung kat skool, yaya dulu togel je pala hehehehe

hOtMaMa said...

waaahhh..mengimbas kenangan lama nampak!
waaa... baru jerk tahu berita gembira u ols neh... congrats yaa!! berapa bulan dah kot??? ramai tul kengkawan blog & FP yg tengah peknen sekarang neh... adoiiiyaiiii.. nih yg tak bleh tahan nih...!! hiks..

Azura said...

wah.. kenangan lama.. mesti rasa kelakar kan bile nengok gamba masa muda2 dolu.... he he he...

salam kenalan yer... know you from vp's blog... saja memang cari kawan di alam maya... he he he

mama ranggie said...

ku ina,
akak pon main hoki ek?samalah kite tp team mama selalu kalah..hehehe...

tintahati,
mama bukanlah jaguh pon..ni semua team work..walo selalu kalah tp kami hepi!hiks..

uncle,
hehehe..jarum besar?sedangkan eira tgk jarum kecik pon dah gigil,ni kan jarum besar!eiii...takutlah!

kak ita,
perghhh...menangis lah nak dpt body mcm tu tp usaha tangga kejayaan kan!?

mah,
wehh..setiap gambar tu ade gambar ko k!cuba klik kat gambar tu!

mama ranggie said...

lovely corner,
lor..baru perasan ke?hehehe..thanks ya!

kak lady,
simpanan jugak?tp team kita org selalu kalah..gaya aje lebih!

kak ahni,
memang tensen tau!

dyla,
dulu lain,skrg lain..dulu kurus sikit,skrg dah gumuks..hiks...

mama ranggie said...

yaya,
skolah kite org memang wajib pakai tudung tp ade gak yg melawan arahan..tu kite org panggil otai lah...hiks..

hotmama,
kite baru 2 bulan aje...tp pejam celik,sekejap aje tu kang dah sampai due!

azura,
welcome..memang seronok kalo tgk gambar dedulu...hehehe...

13may said...

wahahahaha...

nostalgia sungguh :D

Mommy Lily said...

ooo rupanya mama & vp kawan sekolahh. baru mami tahu..

mami pon tk suka pelatih amik darah. bukannya pandai. kalau amik darah lily pon byk kali cucuk tk dpt2 lagi. sampai ada sekali nk kena pangg dgn babah..huhu

cendawanintim said...

syiokk ler tengok gambor lelama uols kat sekolah dulu2...

korang mesti gelak2 bila tengok gambo2 lama kan..

pak ngah rep said...

mama.. brutal gak ko eh.. zaman skola dulu kalo piki2 balik mmg zman plg byk mempoyokan diri.. miahaha... kunun hebatt..

NBK466 said...

Oh...satu sekolah yek dulu...

imz said...

satu skolah ker...patutla tgk mcm rapat...main hoki tu...hehee power tu....

mama ranggie said...

13may,
memang nostalgia...

mommy,
betul tu mommy..kekadang rasa nak marah je kan tp sabar ajelah!

c.i,
mama senyum sorang2..hiks...

pakngah rep,
mama memang brutal dulu..layan metal tu..si ma'mah lg hebat,silverchair pon die layan..hehehe...

nbk,
baru tahu ke?hehehe...

mama ranggie said...

imz,
mama simpanan aje lor..hehehe.. x terer sgt tp bolaa tampar ok lah gak!

Wynn Syarina said...

wah, gambar no.3. rambut aku dah macam iklan sunsilk dah. huhu.. Missed my old hair. Era, blog dah ok. Ada problem sket arituh :)