JellyPages.com

Tuesday, June 24, 2008

~Preparation~

Salam korang...ape kabar?
mama dah start bz lah...preparation tuk majlis tu...
so..first of all,mama repair dan servis kete mama..
maklumlah,kete tu dah lama x servis...
mama pasang tinted sekali...dah lama nak pasang tp asik tertangguh aje..
lepas tu mama tukar lah ape yg patut kat kete tu...
ade satu barang je lagi mama lom tukar..
ingat weekend nilah plak...
pastu umah mak mama lak..
cat umah tuk majlis tu dan raya..
senang,raya nanti x payah cat lg lah...
mama x amik pot pon...tolong nyibuk aje...
hehehe...mama ade alasan yg kuat tau!
muahahaa..mama mabuklah..mane larat..
tp sebenarnye malas pon..
bakal pengantin yg buat n my mum....


Photobucket
nak tunjuk kete mama tgh tinted belakang tu!

Photobucket
tgh tukar bende kat tayar tu..lupo nama dio...

Photobucket
Photobucket
gigih betul mak mama n adik-si meera mengecat...


update-dinner dengan sub con...
korang layan gambar lah k...
nih malam tadi..
lokasi di kuala sungai baru-pantai nelayan..








bicarajiwa
:mama kehilangan selera makan...korang tau x nape? mama pon pelik..kalo x masa mcm nih,dah selera betul..ni x,hilang terus selera..kesian kat bb dlm perut kan,mama x de nafsu nak makan..cuma lalu sup kosong dgn susu je..nasi memang mama x pandang...nape ek?boleh x mama makan vitamin ape2 ke agar selera tu dtg balik?dah lah loya2,selera x de,dah lembik mama nih...malam tadi pun masa dinner,mama makan ketam dgn sotong goreng tepung aje! nasik pon sikit jelah yg masuk perut nih!!



PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

33 comments:

risanur said...

makan buah-buahan la MR...takkan makan sup kosong je..kesian kat bb...

puterikurekure said...

mama, banyakkan makan buah2an. then, mama makan la ikan/ayam rebus ke.. instead sup kosong tu. vitamin tu kite tak berani nak rekemen. mama minta advice dari doktor ye..

nn said...

haahlah mama...bykkan makan buah, salad ke....ada satu vit tuh kegunaannya tuk menambahkan selera makan, masa nn pregnant thn lepas, doc ada bagi satu..tp...nn lupalah apa nama vit tuh...mama silalah rujuk kat doc yea....
take care...

KAKTINY said...

wah mama.. dlm org sibuk buat persiapan kenduri - sempat lagi mama 'sibuk' make up kete yer...

alasan paling best masa mengandung.. 'tak larat'.. tak leh buat keje berat2.. hihihi

imz said...

WAH...KERAJINANLA...FAMILY MAMA NI...XPE...NT BILA SIAP GARENTI CUN KAN UMH...!!

~dyla~ said...

mama,
cek up kat ne? biasa kat gomen clinic ada bg vit b co. yg tu tmbah selera makan. mama lum start gi cek up ek?

apa2 pun kene mkn gak mama. takut pitam je.

mummysyafie said...

lama nya tak jenguk umah mama ni..kiter terober sibuk lah mama..balik umah terus zzzzzzz

ni nak buat persiapan kenduri tu ke?

Zareda said...

mama
jangan lupa makan kalsium, baby perlukan kalsium yang tinggi pada tahap nis ebab nak develop tulang..

muadzlife said...

harap2 kurang selera tu x lama...sian bb tuh :)

TC

Ceera said...

mana gambar mama??? takdok pun.. =)

mama makan la vitamin ye...

Mak Su said...

jg diri tau, amik part part kemas bilik pelantin aje lah

ita.itu said...

takde selera mkn, susu dah vitamin doc bg pun ok mama...sok2 lps mabuk ok rasanye

Khas Lysha said...

sabarlah mama.. sementara jer tue.. tapi bile dah mula ada selera jgn lak sampai tak leh control.. tk a verry good care yer..

Jentayutiara said...

MR... makn sikit2, kuantiti yg sedikit tp kerap.. jgn biar perut kosong.

eeehhh sy pn selera mkn kurng skrang nie.. huby kata makin halus.. hehehe...

Aleeya said...

takde selera yer, mmg cam tu kan, bila pregnant ni kejap ade kejap takde, yaya dulu sampai 4 bulan takde selera, ...he he, mama kena ganti tu, mkn fruits pun bagus gak, jgn lupa amalkan pemakanan berkhasiat, ingat mama...semua tu utk baby okay..

take care

eedany said...

cutenya qiestina tu mama... mata dia lawa lah...

take care ya mama...

*~dEWiSoULhAa~* said...

hi mama...mama jangan biar perot tu kosong tau...at least makan sup & sayur2 yg banyak vitamin....minum susu banyak2 jugak eh...

take care mama~

tinkerbell said...

alorhai rajinnye mak mama..
semngat ank die nak kawen tuh..
mama takyah buat keje ye..
duk diam2..
rilek2..
anything minta hubby tolong..
bile lagi nak bermanja kan..
huhu..
miss u..
muah muah

IdaShah said...

membizi yer biasa lah nak buat kenduri kawen. tp seronok kan...

makan sket2 mama asal kan perut tak kosong. klu masuk angin lg ssh kan

Abang Long said...

Kasihan mama hilang selera makan. Jom datang ke gerai abang long.

Miim said...

salam perkenalan...
tahniah nk dpt baby lg
jg baby dlm poyot tue elok2 kayh...

Mawar Biru said...

jaga kesihatan ye mama..
jgn tak makan tau.cian kt baby..

Mieza said...

eira mknlah vitamn n susu...bg baby kuat...ada x doc bg folic asid...mkn tau...:D

wah sakan ngecat umah n sempat gak buat tinted...

rasa2nya cam pnh mkn kat restoran ni...pak usu bwk kami makan...tepi tu laut n byk bot & sampan nelayan kan...:D

zino said...

nampak nya lagi sibuk dari yg nak kawin tu hehe

cendawanintim said...

mama sibuk ngan preparation erk...

jaga diri bebaik yer mama..

kakLuna said...

try makan sandwich kalo x leh telan nasi...dan minum air redbull (tu pun vitamin jugak tu)

RaFFLeSiA MeRaH said...

buah-buahan atau air buah pun ok, tapi okla susu boleh masuk lagi...apepun take care yer eira...nak tunggu baby besar skit, jap lagi ok la tu...sabar yer...

Sastri said...

hmmm... nampak meriah sungguh... 2 dalam 1 ek... selain cat untuk majlis, teruih untuk raya...

mama cuba mam sikit-sikt tapi kerap... sekurang-kurangnya perut tak kosong... take care ya

TauruzMama said...

ksiannyer kt mama..xlalu mkn..
meh kiter tukar selera..selera kiter neh tajam laa sgt2..

maklang said...

kesianlah dia...jaga diri tu baik2 ye..

starstar said...

xder selere..?
alor cianye...
cube try mkn roti lak..

aNgRiAni said...

errrmmm apa kata makan yang bersup mama? mesti ada selera :)

*SiRibenMerah said...

alahai.. membizi da kann bila nk dekat tarikh tuh..
hurmmm, mama.. cian nye x de selera nk mkn.. x pe la.. maybe hormon ganggu kot..try je mkn.. sumbat jugak janji perut x kosong..

*take care mama*