JellyPages.com

Saturday, September 29, 2007

Update pict lama..

my lovely bro...TAM...
fara fauzana...
faisal ismail n my sis...

ni pict mase hot mini jammed kat telok kemang...pict x byk,video byk tp mama x byk masa nak upload video so ini je ar tuk today..kite jpe nanti senin yo...hepi weekend...

HEPI BESDAY TO CEERA...

ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes
Myspace Happy Birthday Comments

Kat n3 ni nak wish adik cute kiter,ms.ceera...hepi besday to u..semoga ape yg diimpikan dalam hidup ini akan diperolehi...akak harap ceera akan terus berjaya dalam apa jua dilakukan..dan semoga sabar,tabah dan yakin dlm menempuhi hari2 yg akan datang...wish u successfull life...

Friday, September 28, 2007

Makan luar lg...

Semalam mama ajak hubby berbuka kat luar coz x reti nak masak apo...kite owg order ler sup ekor,sotong kerabu n mcm2 lg..hidangan yg memang wajib ado semestinyer sotong kerabu..mama suka banget...dah makan,balik umah grandma,tgok anak2.. sup ekor ni ok lah gak rasanyer..
cendawan goreng...

sotong kerabu...


sotong sambal,favourite hubby mama...adik suka sangat air nescafe...satu gelas die boleh habiskan...

anak2 dah tido..mama pun ajak papa kuar g minum teh jap...tgok anak2 dara karaoke...

video

ok x anak2 dara ni nyanyi..tp yg x bepa sedap tu,die org ni smoking..mama pantang betul perempuan merokok ni..tah mcm pe jer rupenyer...(sori k..kalo ado yg terasa....)

k..nanti jpe lg...

Monday, September 24, 2007

Naik K.L...

Last weekend,on sunday naik K.L..anta adik balik K.L...sebelum anta die ke umah sewa,g tgk kete die kat used car..die nak kuar kete baru...jeles mak...ye ar,owg ade duit...insya-allah,kalo ado rezki,sebelum rayo ni,kuar ler kete die...tgk ar pict die,betapa sukernyer die dapat kete baru yg second hand...
sukanyer die dpt kete baru...
tgh belek kete baru...mama di sisi kete idaman...he..he...(angan2 jer...)teka,ni kete sapo???he..he...kalo ado rezki,mama dapat kuar ar sebelum rayo ni...fara pun tumpang suker...

pas dah tgk kete,we ols g hospital ampang,tgk anak sedara mama kena sup panas...kesian die...tp dah tampal ngan kulit lain ar...kalo x de aral,sebelum raya,dapat ar kuar...

ni ler die,budak nakal...anis...keletah...pandai cakap...mama n my auntie,mum kpd anis...my auntie ni sporting banget...sempat posing ngan fara kat hospital...mama n anis....

dr hospital,kita owg g umah makngah(adik pada auntie td...)...we ols berbuka di situ..mcm2 ado..lauk,kuih-muih n air berbagai perisa..seronok gak berbuka ramai2 ni..kan???sebelum tu,we ols g UO,tmn dagang,beli lauk utk di masak..n sempat gak jamah mata...he..he..soping sikit jer...

fara n my sis,sempat gak soping...deretan selipar yg mengacam...sedapkan???we ols pun mik ar satu cheese cake...yummy...saat nak berbuka...saat santap...

pas semayang,we ols pun gerak ar nak g anta adik mama balik umah sewanyer...tp sebelum balik,mama sempat gak singgah umah member skool dulu..die bru dapat baby..bru pun x gak,dah abis pantang...malunyer...tp nak wat cam ne...n kite owg singgah tempat keje makngah dulu sebelum balik...salam n cium2 dulu..he..he...

mama n ija...sebelum balik,sempat posing...n marissa yg tembam....my mum n makngah...tempat kojo makngah....

Friday, September 21, 2007

Hri ni BZ...

Sedih,arini x dapat nak berblogging coz bz sgt..pastu pc mama rosak plak so terpaksa pakai pc member...lgpun arini x de citer yg menarik cuma sibuk buat paperwork,isnin nanti ade meeting dgn JKR ....bosan ar...bulan posa ni pun die owg nak buat meeting...tensen diwatnyer...yg hangen tu bukan aper dah last minit bru nak inpom...kelam kabut ar coz satu benda pun x do ni..(eh..mcm kite plak kena presentation nanti.....)..besok mama kojo...so tgok ar kalo ado mende nak letak kat n3 sok g....lg satu mama nak ucapkan takziah kat keluarga adik nurin atas pemergian arwah...maybe parents die masih x leh terima hakikat dat's y parents die x percaya itu arwah..kalo mama pun x leh terima hakikat dgn begitu cepat...anak yg kite kandung 9 bulan,yg kite jaga tatkala die sakit,yg kite manjakan akan pergi dgn cara yg begitu kejam..betul kata pepatah..di kalangan binatang tiada manusia tp di kalangan manusia ade BINATANG...mama doakan agar lahanat tu di hukum dgn hukuman mati mandotori...mama doakan agar polis dapt settlekan kes ni dgn cepat...

Thursday, September 20, 2007

Usha bju...n pemilik kedai yg SOMBONG..

cantik x yg warna kuning tu???
tema thun ni,coklat...tp x beli pun coz dah tempah...
lip-lap,lip-lap bju tu kan???
korang perasan harga tudung tu???kedai sebelah die lg murah sekali ganda...
Td waktu lunch x de mende nak buat so ajak fara n mum g usha bju kat kedai owg kemboja di bandar PORT DICKSON....saje je ar nak tgk2 dulu..nak jamah mata je..mama mik ler gambar koleksi bju kat situ tp yg mama sakit ati(terbakar...!!!!!)boleh tuan kedai tu sound mama,..."nak mik gambar je,beli x nak....."die ingat mama x dgr agaknyer...apalagi mama terus kuar dr situ...die takut agaknyer mama tiru design die...mama nasihat kalian jgn ar dtg kedai die lagi..dah ler paksa owg beli...kite mesti gak nak survey dulukan...dah betul2 jpe yg berkenan,baru beli...ni x,die paksa kite mik siap tanya nak bepa pasang...u ols tau x,mase mama masuk tu,die boleh sendawa lg,menunjuk sgt yg awak x posa...mama xkan masuk kedai die lg...PASTI!!!

Shopping bju papa..


ok x?
ni mase tgh memilih...
Malam td berbuka puasa berdua je ngan papa..saje,nak berdating plak..tp lupa mik pict ar..mama order sup ekor(semestinyer...),sotong kerabu,sotong goreng tepung n kailan ikan masin..ok lah makanan kat kedai tu..tak mahal n tak murah sgt ar..pas 2 mama n papa g shopping ,mama nak blanje papa bju rasenyer..cri punyer cri..jpe gak akhirnyer..ok x?diz year mama berkenan warna coklat ler plak sampaikan bju melayu n bju kurung one family mama warna coklat..x tau nape warna tu menarik betul pada mata mama..bju anak2 lambat sikit pun x pe coz maybe nak dekat raye lg byk sale..so tggu je ar end of diz month,bru mama cri..bju mama plak nanti2 je la..susah sikit mama ni,cerewet..biasalah tu,wanita..he..he...

Wednesday, September 19, 2007

Ramadhan..



video

insya-allah,kalo diizinkan tuhan,marilah kita perbanyakkan ibadah dalam bulan ni...(motivasi diri sendiri..)

Berbuka di umah grandma..

adik x suka bju ni la ma..
ok x bju ni?
adik suka bju ni...
adik nak semayang gak..

comel x adik, ma?

Malam td we ols one family including my mum n dad g umah my grand ma..berbuka ramai2..my cousin n uncle pun ado..tp lupe plak nak mik pict..tp nak cite pasal my little bb,balqies..pas berbuka we ols seme sibuk ler nak semayang,die pun nak join same..siap mik sejadah lg...nakal sungguh die la ni..sblum 2 ade mama belikan die bju,kemain lg die mencuba bju n sempat gak posing...geram mama tgknyer..dah penat pas2 die tido..b4 tido die mesti tanya mama soalan ni..
adik : mama,ma mrh adik ke?
mama : marah..adik nakal skarang..
adik : x nak kawan mama,adik nak lari..
mama : adik mrh mama ke?
adik : x lah,adik ayaaaaaang mama..muahhh...(siap cium lg..bodek ler agaknyer tu..)
dah pandai cakap dah skarang..die aje yg betul..x boleh ler mama ni peluk abg or kakaknyer,jeles..adik,adik..mama sayang sangat kat adik..

Tuesday, September 18, 2007

Pict adik mase bb...


Mama saje x de kojo hr ni..saje nak update pict adik mase bb..mcm sape ek muka die mase kecik?mcm anak amoi je...

Monday, September 17, 2007

HEPI BELATED BESDAY 2 ZAIMAH...

ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes
Myspace Happy Birthday Comments


Nak wish my unforgetable frenz..zaimah a.k.a ma'mah..Wish u hepi 4-ever with ur hubby n daughter...semoga kalian dilimpahi rahmat dan dimurahkan rezki..
p/s:ma'mah,jgn diet tau..ko kalo berisi lg comel...

Xtiviti diz last weekend..

ade sotong goreng tepung,ikan siakap sweet n sour,ikan pari bakar,sup ekor n mcm2 lg...
my mum n dad tgh khusyuk mkn...
fara sempat posing lg n adik2ku yg lain concentrate mkn... my last brother n my mum again...
my second last sis..tgh minum milk shake coklat...


Malam minggu pas,kite owg berbuka puasa kat luar,di UMMI restaurant..my family je...n my bakal adik ipar pun di jemput...asik makan kat umah je pun boring gak so ajak ar dowang bukak kat luar..n yg lbh penting mama yg blanje...semenye RM126..he..he...mkanan kat situ memang best..dan mama buat belated besday tuk fara lg..ye ar,hr 2 sempat beli kek aje,x de mkn2 pun so sambut ar lg sekali..kali ni mama belikan kek aiskrim coklat plak...sedapnyer...on sunday morning plak my son get asthma again..so me n my hubby anta g klinik..amik pam ar..



my son tgh amik pam...


n mlm td,we ols pakat berbuka plak di umah my mum..mcm2 yg my mum masak like udang masak lemak cili api,ikan keli grng cili api,sayur n mcm2 lg..selera betul kita owng makan coz semenye ada,my cousin,my grandpa n ma,my adik2 n fara osso ado...

balqies n my sis...


anak2 dara yg sibuk mengemas...