JellyPages.com

Friday, May 30, 2008

~Matahariku~

video



Tertutup Sudah Pintu, Pintu Hatiku
Yang Pernah Dibuka Waktu Hanya Untukmu
Kini Kau Pergi Dari Hidupku
Kuharus Relakanmu Walau Aku Tak Mau

Reff :
Berjuta Warna Pelangi Di Dalam Hati
Sejenak Luluh Berganding Menjauh Pergi
Tak Ada Lagi Cahaya Suci
Semua Nada Beranjak Aku Terdiam Sepi

Reff 2 :
Dengarlah Matahariku, Suara Tangisanku
Kubersedih Karna Panah Cinta Menusuk Jantungku
Ucapkan Matahariku Puisi Tentang Hidupku
Tentangku Yang Tak Mampu Menahklukkan Waktu

~bila mama dgr lagu ini,memang tersentuh betul hati...rasa sayu dan sebak bile mengenang cinta pertama dahulu yg penuh kenangan manis dan pahit..mengenang bile hati di curi pertama kali..dan mengenang bile hati di lukai buat pertama kali..masa tu mama hampir putus asa..tp kini semua telah berlalu,mama kena hadapi masa hadapan dgn lebih tabah dan kuat..mama harus kuat demi anak2 dan kehidupan mama...mama berdoa agar kehidupan yg bakal mama lalui akan disulami kegembiraan dan kebahagiaan demi hidup yg hanya sementara ni...~

P/S:terima kasih pada semua teman2 bloggers yg byk bg mama kekuatan dan sokongan yg tidak berbelah bagi..mama akan ingat setiap detik itu dimana kalian ade disisi mama setiap kali mama berduka dan gembira..mama menulis saat ini kerna HATI MAMA TERGURIS lagi..tp x sehebat dugaan yg lepas...mama yakin mama mampu hadapinya...oh ya..kalo ade rezki,ade sorang bloggers nak naik sini (PD),N MAMA NAK AMIK KESEMPATAN JUMPA DIE WEEKEND NI..kite tunggu dan lihat siapa die ok! mintak2 die sudi jumpa mama!


PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Wednesday, May 28, 2008

~Sape hantar ni~

Salam sayang semua..mama ok kat sini...hehehe...td lunch hour hubby mama anto lauk ketam masak cili ok! sedap tu...sila kecur air liuq ya memasing...jgn x caya,hubby mama yg masak! sedap tau! mama makan depan pc aje! hahaha..malas nak trn kat bawah..(bwh ade pantry)...sampai 3 ekor ketam tu masuk perut mama! hancuss diet arini...x per,mlm kang x yah makan lg...

sampai hancur lumat mama meratah ketam tu...yummy....

pastu hubby kata ade org anta hadiah kat mama..ha! sape plak yg bg adiah bagai ni! hubby pon bawak sekali adiah tu...dr sampul ade tertera perumahan negara...so mama dpt agak rasanya sape yg anto..pada DIE,terima kasih banyak2 ye cyg! mama suka,cute sgt! mama dah siap letak gambar lg..letak kat opis aje..senang nak ingat ade org cayang kat kite! thanks ye cayang! mama sayang kamu...u know who are u rite! chait,pompuan tau..jgn ingat lelaki lak yg bg k!

cantik kan! cute sgt! mama kan suker yg comel2 gitu!

UPDATE:Adik asthma




ptg semalam lepas mama balik keje,mama tgk adik dah lain mcm aje! nafas pon dah sesak...mama dah agak dah mesti die nak kena semput ni..cepat2 mama bawak die ke klinik amik gas...kesian betul lah mama tgk adik..mcm x larat..skrg ni die ade rumah nenek..kalo x ok jugak kang,mama half day lah..risau tgk adik..batuk2..muntah2...doakan adik sembuh cepat ye!dah lama gak die x kena lelah dr bulan 10 thn lepas..

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Tuesday, May 27, 2008

~Tak kosser maks~


die : mama,ape kata kite tambah sorang lg?
ma : ape?
die : kite tambah bb sorang lagi..
ma : awak dah mabuk ke ni?
die : ala,kite cukupkan 4..hehehe..
ma : sori..not dis year ok!
die : ala...
ma : awal tahun aritu lg mama dah offer ayg kan..tp ayg yg cakap,nanti dulu!
die : tu awal tahun..ni tgh tahun..
ma : loyar buruk lak die...
die : boleh x?
ma : x boleh!lgipun mama on diet...2010 blh ar...lgpun mama penat lg nak ade bb...
die : oklah..nak buek camno!
ma : mama nak diet thn ni..nak rehat dulu...ok..full stop! permintaan ayg x diluluskan...

~kuang3x...ade ke masa mcm ni nak mintak bb lg! bukan mama x nak,tp memang mama dah offer die awal thn aritu tp die yg jual mahal...die kata nanti dulu ar,adik x puas manja lah..so mama ok kan ajelah..mama pon dah cakap dgn die mama nak start diet so die x lah ganggu mama...dah sedap2 mama diet,die plak sibuk2 nak tambah lg...tensen mama...mama cakap dgn die 2 thn lg lah..tggu mama betul2 dah bersedia balik..penat tau! anak2 dah besar lg bertambah penat! x larat dah nak bawak bb lg..lgpun mama ade janji dgn somebody yg mama nak kurus..kalo x 100% pon,at least 50% pon oklah kan! hehehe...syhhhh.........ade hadiah yg somebody tu janjikan!~

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Sunday, May 25, 2008

~28 THN~


Kad dari dak lan..thanks!terharu mama!


  • 28 thn yg dulu pada 25 May bersamaan hari ahad,lahir seorang baby pompuan sulung pada sepasang suami isteri...



  • di beri nama ERA ZRIDIANA..(ape makna tu?)


  • dijaga dr baby oleh datuk dan nenek sblh bapa di PORT DICKSON..


  • 7 thn-diambil kembali oleh kedua ibu bapa tuk di sekolah..


  • kindergarden Fatima Jln Ampang adalah sekolah pertama mama...


  • kemudian ke SEK.KEB.TAMAN TASIK AMPANG...hingga darjah 6..


  • UPSR-3A,IB..


  • ke SEK.AGAMA TELOK KEMANG tuk stgh tahun saje..muahahaa...


  • kemudian menyambung di SEK.MEN.TAMAN SERAYA,AMPANG...


  • PMR-2B,6C-SPM-cukup tuk sambung study..


  • umur 17 (hujung thn 07)-berkahwin dgn yg hubby..


  • 18-dpt bb sulung-lelaki...


  • 21 dpt second baby girl..


  • 24 dpt seorang lg princess...


  • dpt dok umah sendiri thn 2004..


  • 2005-keguguran!!!


  • 2006 abis bayar fisrt kete..(toyota)


  • 2007-dpt kancil..(second car)


  • 2008-nak beli AVANZA!!!muahahaha!ayg,mama nak jugak!
p/s:mama dah tuolah!thanks pd semua yg wish mama..yg sms dan email mama!uol's ni memang teman di kala susah dan senang!di kala mama susah,korang begitu prihatin dan amik berat...dan di kala mama happy,korang juga hepi bersama mama..memang korang sgt beshhh ar!!!!mama happy!saaaaayaaaaaaannggg korang!mama x buat besday pon,dah tuolah yang oii!

Update:SABTU-2.00PM-JJ SEREMBAN 2..

Jumpa bloggers dr K.L..KAK AYU..hehehe..kak ayu kenal mama walopon first time jumpa tu..perghhh!thanks kak ayu..pastu die layan mama mcm dah lama kenal aje!bessh ooo...thanks kak ayu sudi jumpa eira... next time kite jumpo laei k kak ayu!psssttt..nubhan dpt nbr 3 lah kak!




big apple..


PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments



Friday, May 23, 2008

~Sebelum Cahaya~




SEBELUM CAHAYA-LETTO

Ku teringat hati
Yang bertabur mimpi
Kemana kau pergi cinta
Perjalanan sunyi
Engkau tempuh sendiri
Kuatkanlah hati cinta

Ingatkan engkau kepada
Embun pagi bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkan engkau kepada
Angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu cinta

Kekuatan hati yang berpegang janji
Genggamlah tanganku cinta
Ku tak akan pergi meninggalkanmu sendiri
Temani hatimu cinta

Ingatkan engkau kepada
Embun pagi bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkan engkau kepada
Angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu cinta

Ku teringat hati
Yang bertabur mimpi
Kemana kau pergi cinta
Perjalanan sunyi
Engkau tempuh sendiri
Kuatkanlah hati cinta

Ingatkan engkau kepada
Embun pagi bersahaja
Yang menemanimu sebelum cahaya
Ingatkan engkau kepada
Angin yang berhembus mesra
Yang kan membelaimu cinta

Kan membelaimu cinta


P/S:selamat bercuti pada semua surirumah di m'sia..maklumlah,cuti sekolah juga merupakan hari cuti bg mereka tp career women mcm bloggers mom yg lain,cuti sekolah x de maknanya!hehehe...kena gak keje kan!byk jugak mama dpt undangan tp x semua mama dpt ziarah..ade yg bertembung tarikh,masalah gak tu..pada yg menjemput tu,mama minta maaf k kalo x dpt hadirkan diri..kalo dekat x pe gak tp kalo sorang selatan,sorang utara,masaklah mama!! bang bil pon kata,lu pikir lah sendiri...besok bang bil ado kat admiral lah...jom ramai2 kita pakat g sana!oh ya,LAGU DIATAS NI MAMA TUJUKAN KHAS BUAT MY DEAREST,BABE!...dan semua bloggers kesayangan mama...

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments


..

Thursday, May 22, 2008

Tentang Seseorang...

Salam sayang uols...ape kabar?mama dah ok sikit dah skrg!!much better...thanks ya atas dorongan dan doa kalian semua..tu lah yg buat mama sayang korang semua...memang understanding betul...yg mana email,ym dan sms mama tu,kasih sayang kalian amat mama hargai..terutama dr 'die'...u know who are u rite?thanks dear!ok..mama nak jawab tag maksu...


  • Ape tentang suami yg anda suka-
-suami mama amat penyanyang orgnya..selama hampir 11 thn kawen,die x pernah tinggikan suara pada mama dan anak2...jentik pun tidak!
-die lembut orgnya...ishh..bukan auww tau..mcm ne ek nak explain!?lu pikir lah sendiri...
-die romantik..hehehe..still calling mama,sayang/mama..n mama pun still pggil die ayang...masih pegang tgn mama kalo jln berdua..
-die suka buat mama merajuk tp die jugak suka pujuk mama..ngengada betul lah kan mama!
-die akan cuba penuhi setiap permintaan mama-cepat atau lambat aje mama nak dpt!queen control ke mama nih?hehehe...pedulik,laki mama kan!
-die jenis low maintenance-x kisah mama belikan die baju no brand pon,die ok!janji sedap die pakai...
-die jenis family man-setakat lepak2 depan umah je dgn kengkawan..kalo kengkawan ajak g memana pon die kurang minat...
-die rajin-dlm pantang lepas bersalin die lah buat semua even mandikan mama..syhhh...rahsia tau!hehehe... anak2 pon die mandikan sampai dah besar pon si balqies tu..lg 1 die rajin masak..die tau bini die MALAS masak...kuang3x...

  • Adakah anda seorang yg romantik?
-mama memang romantik...mama suka!memang jiwa dah mcm ni...hehehe...mama kan penyanyang!kuang3x...matilah statement ni...tp sape yg KENAL mama,tau lah kan...

  • Luahkan perasaan sayang anda...
-ayang,mama akan tetap sayangkan ayang walopon berbagai dugaan melanda kita..u'r da one babe!nothing gonna change my love for u..

  • Ape yg anda mahu dr pasangan anda..
-x nak ape2 cuma mahu die terus setia pada mama sprti skrg..setiap sms die tunjuk kat mama..hehehe..x kiralah dr sape..POMPUAN ke,laki ke...

  • Tag pada yg dah berumah tangga..(kalo rajin nak buat,buat lah k!)
-kak zareda(kalo rajin!)
-kak ayu(x paksa ok!)
-uncle zino(ramai yg mintak ni!)
-haja(sila jawab!)
-cendawan intim...(dah buat ek!)

P/S:al hamdulilah..problem mama dah hampir settle! pompuan tu mama dah bg warning mcm yg kak ayu sarankan tu..hehehe...ye lah,sape x angin..bile suh tunjuk muka,takut tp mencabar mama..mama dah slow talk tp die degil...amik ko! padan muko..mama dah cakap, mama bg green light kalo nak kawan or kawen dgn hubby mama tp die plak yg over nak laki mama sorang2..ape kes? belum dpt lg ko dah kedekut,aku lg lah..die laki mama,ko sape nak amik die?anak2 mama mana nak campak?hubby mama pon dah cakap dgn die terang2 yg die cuma cintakan mama sorang! ha,meleleh ayaq liuq ko! padan muko hang! ramai lagi jantan kat luaq tu yg bujang,laki aku yg tak ensem tu gak ko ngedeng,napo?...mama dah bg hubby green light kalo nak kawan dgn mana2 pompuan tp jgn lah betina jenis ni...mama x suka..kalo baik,mama x kisah ok! mama blh siap balas kan lg sms! ha,baik kan mama! biar hubby buat depan2,jgn belakang..lg sakit ati kan! sbb mama tau,die x kan lebih2..die sentiasa ade depan mata mama,keluar mana2 pon dgn mama..x de mana die nak dating bagai2 ni..setakat sms,mama x kisah...dan thanks pada semua yang bg dorongan dan sokongan pada mama...love uols so much!!!!! keep in touch!



PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Tuesday, May 20, 2008

~X kisah!!!~


salam..thanks pada seme yg bagi kekuatan pada mama...
mama dah ready tuk seme ni...
kalo betul 'die' nak sgt..
teruskan...
mama x kisah dah...
buat ape mama nak kedekut kan!
insya-allah..
seme settle nanti k!
doakan mama!
mama dah kuat skrg!
dan mama x kisah dahhh!
kalo ok,green ligth..
mama x de halangan..
janji baik dgn mama,itu dah memadai!
kalo sekadar hiburan luar,mama pon bg green ligth..
mama tahu 'die' cuma mahu take for granted je..
memang umor2 gini,ade yg suke ngedeng..
dah establish kan!
tp kalo nak lebih2 pon,mama x kisah dah!
mama redha!
see..baik x mama..
sikit pon mama x ter'cuit'..
go on...

update...

Fadhilat jadi Isteri!


Untuk mendapatkan keberkatan dan keredhaan Allah
subhanallah Taala untuk muslimah adalah terletak pada
tanggungjawab/ peranan isteri terhadap suami.

Antara tanggungjawab yang wajib untuk isteri mendapat
lebih pahala adalah seperti dibawah :-

1. Memberi/membuat segelas air untuk suami
Fadhilat : mendapat pahala puasa sunat 1 tahun

2. Menyedia/memasak makanan yang mengenyangkan suami
Fadhilat : mendapat pahala haji dan umrah

3. Perkhidmatan yang diberi pada suami
Fadhilat : mendapat pahala yang tidak putus-putus

4. Menghamilkan benih suami
Fadhilat : mendapat pahala syahid

5. Isteri mandi Junub dengan suami
Fadhilat : pahalanya seperti sedekah 1000 ekor kambing
pada fakir miskin

6.. Suami meninggal dunia dahulu dari isteri dan
meninggalkan anak
Fadhilat : Isteri mendidik anak itu menjadi seorang yg
soleh/orang yang berguna dengan didikan agama yang
sempurna. Maka suami tetap mendapat pahala dan menjadi
benteng dari api neraka. dan sekiranya isteri
berkahwin lain, suami yangg meninggal itu tetap dapat
pahala sekiranya didikan Isteri pada anak-anak
berterusan dengan baik.

7. Isteri yang memandang suami dengan harmoni dan
menyukakan
Fadhilat : seolah-olah berzikir kepada Allah

8. Sekiranya seorang isteri meninggal dunia dengan
keredhaan suaminya dia terus masuk syurga!


PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Saturday, May 17, 2008

~KERTAS-KEKASIH YG X DI ANGGAP~




Aku mentari tapi tak menghangatkanmu
Aku pelangi tak memberi warna di hidupmu

Aku sang bulan tak menerangi malammu
Akulah bintang yg hilang ditelan kegelapan

selalu itu yg kau ucapkan padaku

reff:
sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba mengalah
menahan setiap amarah

aku sang bulan tak menerangi malammu
aku lah bintang yg hilang ditelan kegelapan

repeat reff

sebagai kekasih yg tak dianggap
aku hanya bisa mencoba bersabar
ku yakin kau kan berubah

repeat reff

p/s:mama KERINDUAN!!!! lately ni mama emo sikit! maaf ye..kadang2 kite perlukan waktu tuk merehatkan minda...i'm away,dun worry..ia x kan lama..cuma mama mahu kata2 semangat aje!doakan mama mampu hadapinya!ia amat personal dan hanya DIE yg tahu... teman2,thanks for sharing da problem with me! mama sayang awak! mama dah anggap awak seme mcm family mama sendiri..memang awak seme memahami hati mama! DOAKAN SEME NYE SETTLE K! hanya kekuatan mama perlukan sekrg..semua memang takut dgn keadaan itu..sape yg mahu *** dikongsi tp ntah kenapa kali ni mama rasa ia bukan ditakdirkan tuk mama seorang! mama kehilangan sesuatu dan mama perlukan sokongan! my dearest B,i need u rite now!!! b,i miz u much!i need ur hug!i need u!

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Thursday, May 15, 2008

~Kawan~




KAWAN ...
BILA RASA INGIN MENANGIS ... HUBUNGILAH AKU
BUKAN AKU NAK SURUH KAU BERHENTI MENANGIS
TAPI MUNGKIN AKU BOLEH MENANGIS BERSAMAMU

KAWAN ...
JIKA TERASA TIBA2 NAK MELARIKAN DIRI JAUH DARI MASALAH
HUBUNGILAH AKU ...
AKU TAKAN SURUH KAU BERHENTI ... TAPI ...
MUNGKIN AKU AKAN BERLARI BERSAMA KAU
AGAR MASALAH KAU BOLEH SELESAI

KAWAN ...
JIKA TIBA2 KAU DITINGGALKAN KEKASIH KAU
HUBUNGILAH AKU ...
AKU TAKAN MEMAKI HAMUN X-MAKWE / X-PAKWE KAU ... TAPI
AKU AKAN CUBA BUAT KAU CINTAI DIRI KAU SENDIRI

KAWAN ...
JIKA KAU KECEWA KELUARGAMU TAK BAHAGIA
BERITAHULAH AKU ...
AKU TAKAN BUAT KAU BENCI KEPADA IBU BAPA KAU
TAPI TERIMALAH SEGALA KETENTUAN ILLAHI

KAWAN ...
JIKA KAU KECEWA PERKAHWINAN KAU SUATU HARI NANTI
CERITALAH PADA AKU ...
AKU TAKAN SEBUT NAMA PEREMPUAN / LELAKI ITU
TETAPI ... CUBALAH JADI LELAKI / WANITA YANG
LEBIH SOLEH / SOLEHAH

TETAPI KAWAN ...
JIKA SUATU HARI AKU BERDIAM DIRI
AKU TIDAK MEMBALAS MESSEGEMU
AKU TIDAK ANGKAT PANGGILAN DARIMU
HUBUNGILAH AKU SEGERA
SEBAB WAKTU ITU AKU ...
AKU PERLUKAN KAU ...
UNTUK MENDOAKAN KESEJAHTERAAN AKU ...


P/S:kadang kala perasaan itu hadir tanpa di paksa..ia lahir dr hati yg ikhlas..sukar tuk mengusir nya dr hati ni...maaf andai aku mengganggu emosi mu tp apalah dayaku,insan yg di anugerahkan allah dgn 'perasaan' itu..andai kau memahaminya,ubatilah kerinduan ku ini...usirkan kasih ini dr hatiku...kerna aku x mampu melawannya sendiri...getar yg kurasakan ketika memandang matamu menusuk ke jiwa..hingga saat ini getaran itu masih terasa..maaf sekali lg andai aku meluahkan ape sebenarnya yg tersirat!memang rasa berdosa sgt pada 'dia' tp aku x mampu mengusirnya!salah ke aku tuk merasai 'kehangatan' itu...walopon cuma 'menumpang' sedikit di hatimu...

~sesekali meluahkan isi hati,lega rasanya kan!jgn ingat ke lain k,mama cuma teringat 'seseorang'..~


PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments


..

Wednesday, May 14, 2008

~Cerita ceriti mama~

ISNIN-8.00 MLM-SECRET RECIPE P.D.






SELASA-2.00 PTG-MUAR.


P/S:senin aritu bos contractor belanja makan..mama pon di invite so jom ajelah kan!kat secret recipe ok!ha pada yg lom tau lg,PD dah ade SR tau!jgn x tau!x lah mama jeles sgt tgk korang makan2 kek kat situ kan!hehehe!semalam lak mama dpt col dr fara yg die nak balik ke muar so saje mama nak temankan..keje pon dah x de sgt..kan mama dah cakap,bos mama baik2 belaka..minta half day pon die x kisah!sebbaik lelaki,kalo pompuan dah lama mama cium tau!bg kiss sikit kan sebab very sporting!!!syhhhh!!


UPDATE:12.30pm-Jumpa bloggers-UNCLE ZINO

~mama baru balik dr jumpa uncle zino..sape x kenal,bukan bloggers lah tu...hehehe..baik sgt uncle ni..cakap pun lembut je...mama ade gak ym dgn die dulu tp lately uncle ni bz kan so jaranglah kan!baru mama tahu die keja apo..syhhhh!rahsia kerajaan...tp uncle ni memang x double standard tau!thanks uncle ya sudi jumpa mama!segan tau tp mama buat selamba je! uncle ni baru habis kursus kat tiara~
PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments