JellyPages.com

Tuesday, May 27, 2008

~Tak kosser maks~


die : mama,ape kata kite tambah sorang lg?
ma : ape?
die : kite tambah bb sorang lagi..
ma : awak dah mabuk ke ni?
die : ala,kite cukupkan 4..hehehe..
ma : sori..not dis year ok!
die : ala...
ma : awal tahun aritu lg mama dah offer ayg kan..tp ayg yg cakap,nanti dulu!
die : tu awal tahun..ni tgh tahun..
ma : loyar buruk lak die...
die : boleh x?
ma : x boleh!lgipun mama on diet...2010 blh ar...lgpun mama penat lg nak ade bb...
die : oklah..nak buek camno!
ma : mama nak diet thn ni..nak rehat dulu...ok..full stop! permintaan ayg x diluluskan...

~kuang3x...ade ke masa mcm ni nak mintak bb lg! bukan mama x nak,tp memang mama dah offer die awal thn aritu tp die yg jual mahal...die kata nanti dulu ar,adik x puas manja lah..so mama ok kan ajelah..mama pon dah cakap dgn die mama nak start diet so die x lah ganggu mama...dah sedap2 mama diet,die plak sibuk2 nak tambah lg...tensen mama...mama cakap dgn die 2 thn lg lah..tggu mama betul2 dah bersedia balik..penat tau! anak2 dah besar lg bertambah penat! x larat dah nak bawak bb lg..lgpun mama ade janji dgn somebody yg mama nak kurus..kalo x 100% pon,at least 50% pon oklah kan! hehehe...syhhhh.........ade hadiah yg somebody tu janjikan!~

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

37 comments:

kuchalana said...

lor.. budak lagi kamu mama.. kekeke.. anyway hapy bday.. smoga dipermudahkan rejki dan dipelihara kesihatan supaya dapat beramal..

muda lagi.. tu bleh tambah 4 lagi tu.. kekeke

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

cam x caye jerk..takuttzz arr

rasp said...

mama, still young and strong, 10 lagik pun leh..oopssss larriikk

Mawar Biru said...

hehehe...betul tu.mama mude lagik.nk byk2 pon bleyy..hehehehe.

tp betul la..buat ape yg mama nk dulu.hehehehe~~owh..mawar pon nk trunkan berat gak nih..huaaaa...

azlanlin said...

silap2 ari bulan....die minta bb kat mak baru plak.... wakakakkaka.. cayiok la! idup dieeee... hahahah

kakLuna said...

erkkk..tak best nye tgk gambar atas tu...hihi


apapun.....eira....akak dah tag eira..:P

mummysyafie said...

takut nya tengok gambo tu...

psttt..kiter dah 2 bln ada peyed tau..takut nya..

TauruzMama said...

Tambah la lagi mama...slagi buleh ni..
kiter pown teringin nak nengok BB tau!

Zareda said...

mama
selamat hari lahir.. 28 tahun.. weii muda lagi... boleh tambah 5-6 lagi... hehhehehe

Takut tengok perut pompuan tu..

Kak zar dah jawab tag mama ok...

mama ranggie said...

kuchalana,
budak?kuang3x...sabor ajelah...

lovely,
tu lah pasal kan!

rasp,
perghhh...10?mati maks nok!

mawar,
ha..mama ade sokongan...thanks...

azlan,
biarler...x kisah pon..hehehe...

mama ranggie said...

kak luna,
alamak...lariksss....

mummy,
hehehe..ade lah tu kot!

tauruz,
ala..bg lah can mama nak rest dulu!

kak zar,
kuang3x...x larat lah yang...thanks ya jawab tag tu!

blackpurple @ jowopinter said...

Tersenyum2 baca dialog 'ma' vs 'die

:)

mama ranggie said...

bp,
nape?hehehe...buat yg dah kawen aje k!chait,awak bujang lg...

Umi Mia said...

shian die...tapi takper ahh..2010 pun ok lagi apa...

ita.itu said...

hehe..org lelaki ni sdp2 je ckp nak tambah kan..dia tukang nyocok je boleh la..kita nih duk memboyot pastu siksanye nak kurus dorang tak tau kan..hahaha

Ada Ayrissa said...

hehehhehe...indahnya perasaan ketika peknen kan?erm...bila tgk org peknen mula lah rasa cam nak peknen lagik...tp, xleh..family planning tuh penting utk masa depan..hehehehhe...

kalo dpt kembar, tutup kilang laa..hehehhehe

echah_syed said...

bestnyerr bb :)

ade sape2 nak kasi bb??

combi nak laaa :p

Aleeya said...

he he klako lak baca hehhehe

eira, apepon yaya respect ler sbb anak eira dah 3 tu..sgt kagum okay!!

he he rajinnye nak diet2 bagai,...yaya lagi le nak bodi cam eira tawww...sungguh.., ni try mkn byk nehh, tapi masalahnye..selera mkn yaya cpt ilang ler...huk huk huk

suealeen said...

mama... aci offer2 plaks...
tapi patut bersyukur sebab dua2 masih berkeinginan ada bb lagi..
best ada bb & kanak2 ni..

Sabiah said...

happy belated birthday mama!loh muda lagi mama ni,beza brp tahun je ngan sy.tapi mama dah ada 3 anak..kira ok la tu?nak tambah g?tggu la sy....

Faizah_Haris said...

mama...
jommmmm diettt!!! ahaksss

KV said...

kita diet berjemaah yer. Ekeke

mama ranggie said...

umi mia,
tu lah..kito masih mampu lg,bilo2 pon blh kan!

kak ita,
botul tu..kuang3x...dah lah payah nak kurus...

ada,
mak mertua mama kembar so kalo mama ade rezki,mama nak kembar pastu leh tutup kilang ok!

kak chombi,
awatnya...rindu dgr sore bb ke?

leeya,
chait..kurus mcm yaya lah lawo tau!
buek apo nak gumuks2...

mama ranggie said...

sue,
hehehe...nanti dulu ar!

sabiah,
kalo tggu nak mama tggu awak,cepat sikit kawen tu!hehehee...

faizah,
mama memang on diet lah yang oi!

kak kv,
jom rame2 kite ber diet!

Mommy Lily said...

selamat hari jadi
selamat hari jadi
selamat hari jadi to MAMA
selamat hari jadi

Mama, maaf hari ni baru mami dpt melayari blog kawan2..semoga belum terlambat yee..

boleh lagi tu mama muda lagi boleh tambah sampai 6 org..hehe

IdaShah said...

klu lah dpt kembar cam dlm gamba tu x tau lah... tak menang tangan

ok gak nk cukup kan 4 heheheh

supermummy said...

happening la blog mama ni..jadi di sebabkan ke happening ngan ini saya link kan blog mama dari blog saya..bolehlah ya..tenkiuuu. silalah ke blog saya di http://malaysiansupermummy.blogspot.com utk lihat link mama tersergam dgn indahnya..hihi

imz said...

HEHE...OKLA TU MAMA..TMHBAH LAGI LA.....BARU CUKUP PASANGANNYA...HEEHHE

Jentayutiara said...

eeemmmm anak nie rezeki tuhan kan...

izawani said...

Iera... akak nak juga anak kembar... tapi bukan kembar enam la... pecah perut karang... dah tak lawa...

Muda betul iera ni... kawin pun umur 17 tahun... isk isk.. akak ni, 17 tahun tak reti apa satu lagi... love bite pun tak tau macam mana lagi masa tu.... hahahaha....

izawani said...

Eh... lupa... selamat hari jadi.. ehehehe...

wan said...

tambah tambah tambah tambah

huhuhuhu


ai suker la klu orang peknen lagi nih eira.

Ceera said...

caiyok2 mama.. atam sokong mama kalau mama nak kurus.. =P

ala, baby2 nanti2 la..

mama ranggie said...

mommy lily,
x per..thanks ya nyanyikan mama lg tu!muahhh!

kyra,
hahaha..nanti dulu ar k!

supermummy,
thanks..mama dah add link awak!

ku ina,
ermmm...mama belum bersedia lg lah yang!alasan je ni!hehehe!

mama ranggie said...

kak wani,
dah jodoh kak!hehehe...

kak wan...
alaaaaaa...........ponat laei lah kak!

atam,
tq,tq,tq,ade gak yg sokong mama!

that`s girl :)) said...

=) diet leklok eyh? hihi xpe2, nx yr boleyyy

mama ranggie said...

dinda,
betul tu kan!hehehe...