JellyPages.com

Thursday, May 22, 2008

Tentang Seseorang...

Salam sayang uols...ape kabar?mama dah ok sikit dah skrg!!much better...thanks ya atas dorongan dan doa kalian semua..tu lah yg buat mama sayang korang semua...memang understanding betul...yg mana email,ym dan sms mama tu,kasih sayang kalian amat mama hargai..terutama dr 'die'...u know who are u rite?thanks dear!ok..mama nak jawab tag maksu...


  • Ape tentang suami yg anda suka-
-suami mama amat penyanyang orgnya..selama hampir 11 thn kawen,die x pernah tinggikan suara pada mama dan anak2...jentik pun tidak!
-die lembut orgnya...ishh..bukan auww tau..mcm ne ek nak explain!?lu pikir lah sendiri...
-die romantik..hehehe..still calling mama,sayang/mama..n mama pun still pggil die ayang...masih pegang tgn mama kalo jln berdua..
-die suka buat mama merajuk tp die jugak suka pujuk mama..ngengada betul lah kan mama!
-die akan cuba penuhi setiap permintaan mama-cepat atau lambat aje mama nak dpt!queen control ke mama nih?hehehe...pedulik,laki mama kan!
-die jenis low maintenance-x kisah mama belikan die baju no brand pon,die ok!janji sedap die pakai...
-die jenis family man-setakat lepak2 depan umah je dgn kengkawan..kalo kengkawan ajak g memana pon die kurang minat...
-die rajin-dlm pantang lepas bersalin die lah buat semua even mandikan mama..syhhh...rahsia tau!hehehe... anak2 pon die mandikan sampai dah besar pon si balqies tu..lg 1 die rajin masak..die tau bini die MALAS masak...kuang3x...

  • Adakah anda seorang yg romantik?
-mama memang romantik...mama suka!memang jiwa dah mcm ni...hehehe...mama kan penyanyang!kuang3x...matilah statement ni...tp sape yg KENAL mama,tau lah kan...

  • Luahkan perasaan sayang anda...
-ayang,mama akan tetap sayangkan ayang walopon berbagai dugaan melanda kita..u'r da one babe!nothing gonna change my love for u..

  • Ape yg anda mahu dr pasangan anda..
-x nak ape2 cuma mahu die terus setia pada mama sprti skrg..setiap sms die tunjuk kat mama..hehehe..x kiralah dr sape..POMPUAN ke,laki ke...

  • Tag pada yg dah berumah tangga..(kalo rajin nak buat,buat lah k!)
-kak zareda(kalo rajin!)
-kak ayu(x paksa ok!)
-uncle zino(ramai yg mintak ni!)
-haja(sila jawab!)
-cendawan intim...(dah buat ek!)

P/S:al hamdulilah..problem mama dah hampir settle! pompuan tu mama dah bg warning mcm yg kak ayu sarankan tu..hehehe...ye lah,sape x angin..bile suh tunjuk muka,takut tp mencabar mama..mama dah slow talk tp die degil...amik ko! padan muko..mama dah cakap, mama bg green light kalo nak kawan or kawen dgn hubby mama tp die plak yg over nak laki mama sorang2..ape kes? belum dpt lg ko dah kedekut,aku lg lah..die laki mama,ko sape nak amik die?anak2 mama mana nak campak?hubby mama pon dah cakap dgn die terang2 yg die cuma cintakan mama sorang! ha,meleleh ayaq liuq ko! padan muko hang! ramai lagi jantan kat luaq tu yg bujang,laki aku yg tak ensem tu gak ko ngedeng,napo?...mama dah bg hubby green light kalo nak kawan dgn mana2 pompuan tp jgn lah betina jenis ni...mama x suka..kalo baik,mama x kisah ok! mama blh siap balas kan lg sms! ha,baik kan mama! biar hubby buat depan2,jgn belakang..lg sakit ati kan! sbb mama tau,die x kan lebih2..die sentiasa ade depan mata mama,keluar mana2 pon dgn mama..x de mana die nak dating bagai2 ni..setakat sms,mama x kisah...dan thanks pada semua yang bg dorongan dan sokongan pada mama...love uols so much!!!!! keep in touch!



PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

25 comments:

viruspadu said...

baguih ra...

lazer jer... geram aku tau

tp syukur ko pun dah ok kan :D

Zareda said...

mama
ingatkan dah setel kes tu, rupanya ada sambungannya pulak ek..

tapi okler tu.. mama pun dah tau apa mama patut buat kan..

ita.itu said...

jahat nye pompuan tuh..x malu ek....lawa no ke mama?

haja said...

mama...xsgka yek ada gak yg gediks cmtu...ewah2 nk memunya plak yek..blasah kang....xpe ma..yg pnting mama tabah....sgt bangga okehhh

haja said...
This comment has been removed by a blog administrator.
cendawanintim said...

mama,

tag tuh saya dah jawab laaaaaaa...

mama dah hepi, beshnyer...

mama jaga diri bebaik tau..

iman_qaisara said...

alhamdulillah...alhamdulillahhhhh mama...nana plak yg rase lega...
smoga mama trus bahagia....:)

Ceera said...

eeeeee... getik nye pompuan tu, meh saya pang kan...

Mawar Biru said...

saya kagum ngan ketabahan mama..huhuhuhu...

mcm kes my parents.huhu..mak sy smpai pinangkan..antakan msg2 romantik utk 'pompuan' tak guna tuh.huuhu..mmg dia nk bolot sorg.
tp skg ayah sy da ceraikan.sbb still sygkan mak sy.

mama dpt byk pahala dan ganjaran dr Allah. bukan mudah nk redha utk semua nih. mama mmg tabah..n semoga sentiasa kuat menghadapi segala rintangan..ameenn..take care ye mama..

fizz said...

wah...romantiknya mama :D

CikguZue said...

dah lama tak ziarah ke sini.

minta maaf tak tak tahu hujung pangkal. tapi harap semua yg berlaku akan menguatkan lagi hubungan yg ada. waktu2 begini, biasanye masing2 tentu akan muhasabah diri...

waa...uncle zino kena tag la. nak tunggu dia jawab....

TauruzMama said...

Alhamdulillah..senang ati bila dgr mama dah ok cam biasa..sesuatu yg berlaku pasti ada hikmah disebaliknyer..Moga mama dilimpahi kebahagiaan disamping suami tercinta..
yg teringin menganggu tu silalah menjauh',xbaik nyakitkan ati owg!

suealeen said...

terpanggil rasanya nak bagi komen. sebelum ni memang dah agak apa citenye tapi kita silent je. lg pun kita baru je kenal...

orang yang dah kawen ni lain sket, agaknya tu anak dara berkenan kot... dah stable, tak yah tempuh jalan yang sukar..

i'm glad that u r strong... bukan semua orang dapat lalui ujian sebegini... mohon dari Allah dipermudahkan insyaAllah

Aleeya said...

hehe bagus mama, fire dia abes abesan, jgn mengaku kalah, time ni le nak jadik singa selatan kan..hak kita ..kita pertahankan..tapi tunjuk sket kita ni professional dan beradab..chewahhhhhh, ye la..dak pompuan tu sah2 tak beradab kan..klo tak masakan sanggup nak amik hak org..pastu nak sorang2..byk cantek muka dia!!!tapi eira ni sabar jugek yer, klo aleeya di tempat eira, harus ku upah pembunuh ...letupkan aje dak pompuan tuh muahahahahahah (gelak penjahat)

mama ranggie said...

mah,
aku dah ok!

kak zar,
thanks dear!

kak ita,
mama x dpt jumpo lah!x tau lah lawa mcm no!

ja,
memang kalo jumpa...mama x gaduh lah...slow talk aje lah!

c.i,
thanks dear..nanti kite chat lg wokeh!

mama ranggie said...

nana,
u'r my lovely sis..sayang nana!

ceera,
mama x dpt jumpa lah..kalo dpt,x taulah...

mawar biru,
i'm sori to hear that...ur mom memang seorang yg kuat!n thanks ya!

fizz,
tq yang!

cikgu zue,
memang betul..situasi ni lah yg merapatkan hubungan kami..

mama ranggie said...

tauruzmama,
thanks my dear atas ur support..

sua-aleen,
senyum terukir dibibir tp hati,hanya tuhan yg tahu!

aleeya,
perghhh..ganas tu...mama steady lg..thanks yaya!rindulah kat yaya!

kakLuna said...

biasalah mama..org mcm tu dia ada pkran 'kalau aku x bahagia, ko pun x leh bahagia'

yg pentingnya mama dan hubby masih dlm akad, dan hubby mama still pilih mama....mama jgn letakkan diri mama bg org yg kalah. u r the winner,girl! so act like winner..

org gedik mcm tu..dia x kan dpt apa..dan dia makin akan tension kalo mama tetap cool je mghadapi situasi ni..

Allah yg punya kuasa ttg jodoh2 ni mama...kalau Allah x izinkan...dia pon x kan dpt mengahwini hubby mama...yakin dan terus berdoa pd Allah ye...


akak dh melalui lebih pedih dr ni mama.....

NuRuL said...

salam mama...lama tak jenguk ke sini..terkejut saya baca entry nih..
famili saya penah alami benda yg sama..saya sebagai anak masa tuh memang pening kepala dibuatnya..tapi alhamdulillah..sekarang dah kembali ok..harap mama pon sentiasa tabah..
insyaAllah..tuhan bersama dengan orang yang benar.

Mak Su said...

tq mama, mmuuaaahhh

(eh! zino pun kena gaks...hihi, kita paksa dia utk buat, ek)

kuchalana said...

sabo la mama..

aku dah jumpa mcm2 jenis manusia.. slagi nama dia lelaki.. just b carefull.. kekeke..

perempuan boleh menjadi madu dan racun.. jadi sentiasa lah berhati2..

zino said...

alamak kena tag lagi.. berambah poning kepalo den hehe

mama ranggie said...

kak luna,
mama kagum dgn akak...kalo lah mama setabah akak!

nurul,
semoga keluarga nurul pon semakin bahagia...

maksu,
jom kite paksa die buat!

kuchalana,
memang mcm2 ragam kan!

uncle,
sila buat tau!ramai buat permintaan ni!

Jie said...

lor..ingat ke cite ni dah abis...rupanya belum final episode lagi...

masa baca entri baru ni dah dpt agak dah..kisah ni... nk ckp takut tak kena gaya...


Orang tamak selalu rugi..tetiba teringat pula pada sorang blogger ni ( yg dah sengap sunyi ) ttg keazaman dia merebut hak org..akhirnya....


sendiri tanggunglah...

mama ranggie said...

betul tu kak jie...

org mcm ni selalu akan kalah!