JellyPages.com

Tuesday, May 06, 2008

Aku yg kau panggil sayang!




Aku yg kau panggil sayang
Ingin menghampiri masa-masa silam
Engkau yang ku panggil sayang
Pernah meneroka hati ini
Detik kemanisan pun berlalu
Ke manakah janjimu yang suci

Aku yang kau panggil sayang
Ingin ku mengutip sisa-sisa cinta
Engkau yang ku panggil sayang
Menapak ke hala persimpangan
Tanpa meninggalkan kata-kata
Bila kau kan kembali lagi

Korus:
Seraut wajah sering ku usap
Dalam mimpi kita pun bersenda
Siangku menyebutmu di malam sunyi
Ku digoda rindu... oh...

Aku yang kau panggil sayang
Dalam kegelapan ku mencari kasih
Engkau yang ku panggil sayang
Mungkin kali ini kehilangan
Berikan daku saat terakhir
Mengusap muka mu oh sayang

Ulang korus & rangkap 3


P/S: malam td mama dgr lagu ni kat radio..sayu rasanya...lagu ni mengingatkan mama pada buah hati pertama mama..entah ke mana kah die skrg..?sudah kawen ke atau masih solo lg..!mama nakal masa tu,pasang spare tp die still tggu gak mama!tp yg buat die hampa betul masa die dpt tahu mama tunang!kesian die kan!masa tu die dah ade kat kg mama dah,siap bawak cincin lg nak melamar tp aritu jugaklah mama bertunang!awak,saya masih ingat awak walo di mana awak berada...ha,dah ke lain lah tu,chait,ingat sebagai kawan aje tau!hubby mama tetap da first k!apepun die tetap cinta pertama yg sesape pun x akan lupa!sape yg boleh lupa cinta pertama,angkat tangan!?cerita sikit kat mama ni mcm ne nak lupakan...


PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

27 comments:

viruspadu said...

amboi cik kak

terkenang kisah lama kah? hihihihih

viruspadu said...

wahh aku pengomen pertama, xde hadiah ke ra hahahahah

muor76 said...

susah nak lupe cinte pertama... memang susah.. sib baik ler cinte pertama muor menjadik cinte yg pertama dan terakhir untuk selamanya.. heheheh

iman_qaisara said...

va va vaaaa...chenta pertama ye mama...sian kt org tu kn...xper laa...da bukan jodoh mama ngan die kn...

*cinta pertama mmg susah nk lupekn? hurmmmmm

fealize_eleanoer said...

chenntaaa pertama patik mase patik darjah 3...

camne ???

uhuk uhuksss

;)

YanDarwisy said...

Hi mama...feeling nampak?!
Salam Perkenalan

Jentayutiara said...

wow, wow... terkenang masa dulu... jodoh prtemuan di tgn tuhan kan.. kita cuma merancang.

cikgu panji said...

Mama, takyah le ingat2, kenang2,nanti ada orang kecik hati pulak.

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

CiNTe PeRTaMe MmG SuSaH SgT NaK LuPeKaN...

Tp WaNa SnG Je NaK LuPeKaN & PsaaN CiNTa Tu SeRTe MeRTe BrTuKaR Jd PSaaN BeNCi ! SbB eX WaNa Tu BuaT HaL ! CuRaNG !

HuHu

tinkerbell said...

wah wah..
mama jiwang..
ehehehehe..
mama me nak pg pd froday to sunday ni..
kalau berkesempatan kite roger2 yeh..
bole tanye tpt mkn mane best...

cendawanintim said...

memang susah nak dilupakan la mama....uwaaaaaaaaaa

Mommy Lily said...

cinta pertama tetap di hati ini...wakakakaa..

ceaaaa mama layan blues nampakkk

umi_e said...

mama... kena buat JEJAK KASIH ni... ;)

mama ranggie said...

mah,
kaungkuangkuang....aku x buat contest lor...nanti besday ko lah aku bg k!:)

muor,
tu lah pasal!susah sikit lah kan nak lupo!

iman,
memang 1 kenangan tu!

fealize,
mak aih,drjh 3 tu!

mama ranggie said...

yan,
x lah feeling sgt!hehehe!mama dah lama add link awak tau!

ku ina,
betul tu!seme di tgn die!

cikgu panji,
hubby mama x reti bukak blog mama ni!hehehe!die x mik port pon!

wana,
die x curang tp mama yg beralih arah!hehehe!

mama ranggie said...

tinkerbell,
email lah mama k!blh kite dating2 ye!tmpt makan,ok tp wana belanja mama k!kuang3x....

c.i,
awak pon susah nak lupo!samo lah kito!

mommy lily,
mcm tu gak ke?hehehe!

umi_e,
alamak!nanti hubby tahu,matilah mama k!

Abang Long said...

Aku yang kau panggil sayang ... sekarang sudah datang ...hahahahaha

suealeen said...

tak ingat la ada cinta pertama ke tak... banyaknya jadi kawan baik je.. boleh?

ita.itu said...

wah 1st love ye mama.saya boleh lupa 1st love saya..x tau cane sy buat..tp mmg x heran dah

rasp said...

wawawa mama feeling2 lah plak.. hehehe tangkap lentok jap ek *wink wink*

mama, i ada tag u...don't angry aa..tq

Ceera said...

cinta pertama mana leh lupa kan mama kan... nama pun cinta pertama..

Mak Su said...

suka gaks lagu ni, tapi maksu tak de spesel kenangan, heh heh

mama ranggie said...

abglong,
cayng bg long!muahahaha...

sue,
ok lah tu!

ita,
cayalah!mama susah sikit lah kot!hehehe!

rasp,
sesekali mengimbau kenangan lalu lah yang!

ceera,
betul tu yang!

maksu,
ishh.. xkan x de kot!

Jie said...

huhuhu...cinta pertama. tak mungkin lupa sampai bila2...


apalagi tgok Riz kat AF..terkenang dia..hiks!

mama ranggie said...

kak jie,
same ek muka dorang tu?memang susah kan nak lupa!

Umi Mia said...

cinta pertama ekk..dah lupa yg mana satu cinta pertama....wahh gitu ekk..hahaha...takderlah...

susah nak lupa..yang kedua,ketiga,keempat dan even kesepuluh pun kita payah gak nak lupa....susah nak lupa org yg kita pernah kenal..yg pernah share sekelumit perasaan kita...walau sikit2 pun..mesti ingat jugak...

~eira~ said...

umi mia,
betul tu!memang susah kan!tp x lah sampai cinta lg ik kan sekadar ingat aje!muahahaha!