JellyPages.com

Tuesday, May 20, 2008

~X kisah!!!~


salam..thanks pada seme yg bagi kekuatan pada mama...
mama dah ready tuk seme ni...
kalo betul 'die' nak sgt..
teruskan...
mama x kisah dah...
buat ape mama nak kedekut kan!
insya-allah..
seme settle nanti k!
doakan mama!
mama dah kuat skrg!
dan mama x kisah dahhh!
kalo ok,green ligth..
mama x de halangan..
janji baik dgn mama,itu dah memadai!
kalo sekadar hiburan luar,mama pon bg green ligth..
mama tahu 'die' cuma mahu take for granted je..
memang umor2 gini,ade yg suke ngedeng..
dah establish kan!
tp kalo nak lebih2 pon,mama x kisah dah!
mama redha!
see..baik x mama..
sikit pon mama x ter'cuit'..
go on...

update...

Fadhilat jadi Isteri!


Untuk mendapatkan keberkatan dan keredhaan Allah
subhanallah Taala untuk muslimah adalah terletak pada
tanggungjawab/ peranan isteri terhadap suami.

Antara tanggungjawab yang wajib untuk isteri mendapat
lebih pahala adalah seperti dibawah :-

1. Memberi/membuat segelas air untuk suami
Fadhilat : mendapat pahala puasa sunat 1 tahun

2. Menyedia/memasak makanan yang mengenyangkan suami
Fadhilat : mendapat pahala haji dan umrah

3. Perkhidmatan yang diberi pada suami
Fadhilat : mendapat pahala yang tidak putus-putus

4. Menghamilkan benih suami
Fadhilat : mendapat pahala syahid

5. Isteri mandi Junub dengan suami
Fadhilat : pahalanya seperti sedekah 1000 ekor kambing
pada fakir miskin

6.. Suami meninggal dunia dahulu dari isteri dan
meninggalkan anak
Fadhilat : Isteri mendidik anak itu menjadi seorang yg
soleh/orang yang berguna dengan didikan agama yang
sempurna. Maka suami tetap mendapat pahala dan menjadi
benteng dari api neraka. dan sekiranya isteri
berkahwin lain, suami yangg meninggal itu tetap dapat
pahala sekiranya didikan Isteri pada anak-anak
berterusan dengan baik.

7. Isteri yang memandang suami dengan harmoni dan
menyukakan
Fadhilat : seolah-olah berzikir kepada Allah

8. Sekiranya seorang isteri meninggal dunia dengan
keredhaan suaminya dia terus masuk syurga!


PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

30 comments:

IdaShah said...

naper nie eira??? ada masalah ker? apa2 pun aku harap semua nya ok

Jie said...

Rela itu redha
pasrah itu menyerah....


moga mama dilindungiNya selalu

Mak Su said...

(tak terkata)

rasp said...

mama, naper nie.. apa-apa pun berkat kesabaran dan keredhaan mama pasti ada balasannya. insyaAllah.

TauruzMama said...

Mama,tauruz x tau pe yg tjadi sebenarnyer..tp pepon tauruz harap Mama sentiasa dilindungi oleh Nya..moga Mama akan ceria semula..

Umi Mia said...

ermmm...aaaaa...ermmmm....kalau I jadi u pun..maybe I jadik cam tu gak...or...I cincang 14...ermmm tak tau lagi nak buat yg mana satu...hehehehe

iman_qaisara said...

somaga mama trus tabah...owhh ntah laaa....ntah la mama.....

cendawanintim said...

Mama?????????????????

(tak terkata)

**kita geng ngan mak su

zino said...

apa pun keputusan yg mama buat .. fikir kan baik buruknya terutama mereka yg berada bersama mama.. kalau masih ada ruang utk berbincang berbincanglah lagi.. kalau ada ruang utk memperbaiki keadaan usahakan lah..

seboleh boleh nya biar lah keputusan yg di buat dalam keadaan sedar bukan terpaksa atau berputus asa..walau apa pun kami doakan yg terbaik buat mama..

Zareda said...

mama
alahai kenapa ni mama..

apa apapun kak zar harap mama tenang dan fikir dengan rasional ok ..

wan said...

sila baca email dari kak wan okek.

cheer up...

dee_dee said...

Allah sentiasa ada untuk kita mengadu,meminta,disayang,dicinta...
Pasrah pada Allah.Harap bersabar ye mama...

Jelly said...

OMG!!!! mama redha?????? ermmm ermmmm......... adeh ....

Mak Su said...

mama, kalau ada free, boleh jwb tag ya? tq

zuhaini said...

Salam...
Mama, sabar ya..!

fealize_eleanoer said...

mama...

nape nih...

ade mslh ke...

meh le cite kat kite..

mana le tau leh kurang sket beban kt pale tuh ;)

Jentayutiara said...

Happy Birthday...
(in advance)

silversarina said...

Harap tenangkan fikiran dan berbincang dengan baik..apa jua yang bakal menjelma harap mama tabah hadapi segalanya .Akak doakan yang terbaik buat mama.Amin.

ita.itu said...

mama dah ok ye..jgn pk2 ok

Ayu said...

Eira? kenapa? meh sms dengan akak meh.. arituh nampak kat YM malam bila entah tak perasan baru nak tegur dah sign out pulak..

RaFFLeSiA MeRaH said...

eira...sabar yer, ni mcm ader problem rumahtangga jerrr...apepun doa byk2 pada tuhan, buat solat hajat sekerap yg mampu, insyallah tuhan sentiasa tolong hamba Nya yg teraniaya dan dlm kesusahan...bila kita kuat sabar, insyallah tuhan bagi balasan yg berbaloi...

en_me said...

alahai, berkasih tak semestinyer bersatu.. sabor sabor je mama yg ranggiee ittewww

haja said...

mama...are u ok????a u very2 redha dgn sumenye??? ape pun mama..hope u ok...

Sastri said...

mama... sas faham sedikit sebanyak apa yang mama rasa... cuma dugaan mama lebih hebat... sas harap mama dapat bersabar yea... camana mama support sas, macam tu la jugak sas support mama...

sas doakan yang terbaik untuk mama...

nanonano said...

trase nk jadi isteri cepat2 ni,
:)

mama sabar ye..
nano xreti nk komen psl prob org ni,
*hugs*

Aleeya said...

eira, apsai nehh
apepon semoga semuanya cpt setel ok..

take care

muadzlife said...

errmm apa2 pun take care ok :)

mummysyafie said...

mama..orang selalu kater kiter sebagai isteri ni selalu bersedia n redha dengan apa yang berlaku kan...

tapi tak semua daripada kite boleh jadi sekuat itu..tapi mama..apa pun keputusan nya..n apa pun masalah nya...nor akan selalu berpihak pada mama...

kuat kan semangat n bersabar yer mama

CAHAYA MATA said...

mama..
ada masalah apa ni...? kongsi lah dgn SAYA..mcm berat je masalahnya...

emm..SAYA doakan mama dlm lindungan dan rahmat-Nya selalu..ok.. (",)

mama ranggie said...

thanks pada semua yg tggl komen di sini...mama hargai sgt!doa kalian memang memberi kesan sedikit sebanyak dlm kes mama ni...mama dah beri jawapan dln n3 terbaru!