JellyPages.com

Wednesday, May 28, 2008

~Sape hantar ni~

Salam sayang semua..mama ok kat sini...hehehe...td lunch hour hubby mama anto lauk ketam masak cili ok! sedap tu...sila kecur air liuq ya memasing...jgn x caya,hubby mama yg masak! sedap tau! mama makan depan pc aje! hahaha..malas nak trn kat bawah..(bwh ade pantry)...sampai 3 ekor ketam tu masuk perut mama! hancuss diet arini...x per,mlm kang x yah makan lg...

sampai hancur lumat mama meratah ketam tu...yummy....

pastu hubby kata ade org anta hadiah kat mama..ha! sape plak yg bg adiah bagai ni! hubby pon bawak sekali adiah tu...dr sampul ade tertera perumahan negara...so mama dpt agak rasanya sape yg anto..pada DIE,terima kasih banyak2 ye cyg! mama suka,cute sgt! mama dah siap letak gambar lg..letak kat opis aje..senang nak ingat ade org cayang kat kite! thanks ye cayang! mama sayang kamu...u know who are u rite! chait,pompuan tau..jgn ingat lelaki lak yg bg k!

cantik kan! cute sgt! mama kan suker yg comel2 gitu!

UPDATE:Adik asthma




ptg semalam lepas mama balik keje,mama tgk adik dah lain mcm aje! nafas pon dah sesak...mama dah agak dah mesti die nak kena semput ni..cepat2 mama bawak die ke klinik amik gas...kesian betul lah mama tgk adik..mcm x larat..skrg ni die ade rumah nenek..kalo x ok jugak kang,mama half day lah..risau tgk adik..batuk2..muntah2...doakan adik sembuh cepat ye!dah lama gak die x kena lelah dr bulan 10 thn lepas..

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

42 comments:

rasp said...

mama,

: shedap tu lauk tu.. anto lah kat kita plak *ahaks* Tu tuk belated b'day iye, ya ampun lewat sgt!

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

cedapnye rketammm...

NuRuL said...

mama...
hepi belated besday:)
so sweet larr ada husben antar kan lauk..
haa...me so jeles larr...
nak kawen cepat2 larr camnih..hehe

pearlEJ said...

wahhhh syoknyaaa dpt gift dr kwn2 kann mama.. :)

lindosh said...

lauk ketam kan kan kan.. sedap lahh

TauruzMama said...

Mama,baik nyer hubby masakkan tuk mama..untung mama kan..
Frame dh rasmi kan yer..;p

fealize_eleanoer said...

mcm mane nihhh...

kate masalahmu masalahku jua...

tp lauk tu nape x lauk ku jua,,

wwwuuuaaaa.....x aci2!

mama ranggie said...

rasp,
thanks sayang!..agak2 kalo pos,bilo sampai ek!

lovely,
sodap!

nurul,
kawen cepat2 k!

ej,
mama suker x kisahlah mahal ke murah ke janji dr teman2,mama suke!

lindosh,
memang sodap!

tauruzmama,
tu time die rajinlah tu...

fealize,
ala bucuk2...meh sini meh mama suapkan!heheeh...

imz said...

lama la dh ai x mkn ketam..adeh...lapar la plak perot nihh..!!

mama ranggie said...

imz,
nak tau x,ketam ni fresh lg..nelayan tu baru bawak naik ketam ni ke darat!hubby mama beli...sodap tau!

IdaShah said...

ketam...alahai sedap nya..

sape bg hadiah tu? bloggers ke? cute!
cian adik...semoga cepat sembuh!

edrina said...

salam mama,

thx yer sebab sudi menjengah ke blog saya :-)
sedapnyer nampak masak lemak ketam tu..mmm yummy..kecur ayark liuq ni ekekeke...
Ala..siannya adik asthma yer...macam anak saya yg no 2 tu pun macam ni tau mama...mesti kena pi bawak klinik amik neb neh.

Faizah_Haris said...

wahhhhhhhhhhhh!!!
dah lamo tak masakk/makan ketamm neh.....jeng jeng jenggg!! mgg ni nak g pasar borong aaaa...ahaksss...wat sup ketam....

wan said...

Sukanya dapat frame gambar!

Alahai, tang asma ni lah saya takut. Sebab kesian kat dia nanti main banyak pun letih. Nak tidur pun susah kan.

Cepat sembuh tau adik cayang!! Nanti gi Bangi auntie wan belanja!

HAPPYIRFA said...

salam mama..
kenapa ye bila sy baca blog yg hubby/suaminya yg masak..saya rasa pelik..sbb hubby sy x pernah masak kecuali masak air/masak meggi/
goreng telur jer yg dia tahu.tp xpelah sbb semua org tak sama kan?
yg penting dia makan je apa yg saya masak..(pujuk ati)

sian adik..semoga cepat baik yer.

mama ranggie said...

idashah,
blogger lah yang...thanks..

edrina,
kesian kan kalo anak2 ade lelah ni...kite kalo sesak nafas pon mcm nak mati ghasonyo kan!

faizah,
sodap tau!meh lah join makan!

kak wan,
mama memang jaga makan adik tp cuti skolah ni die dok umah nenek..die minum sejuk lah tu agaknya..tu lah yg kena!

irfa,
ayah mama pon gitu gak!memang dah biasa mak die aka nenek mama layan die gitu so sampai dah kawen ni x biasa masak...tp hubby mama memang dr bujang dulu dah blaja masak so satu kelebihan die lah..sure hubby irfa ade kelebihan lain kan!

cendawanintim said...

mama,

banyaknyer tertinggal ketapi, anyway, nak wish happy besday tuk mama.., semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki...tambah baby lagik ok, saya plan pon tahun depan, kita buat secara 'berjemaah' la mama...!

**takleh post kat shoutbox mama, tak tahu naper, kalu buleh nak add mama..

Wiween @ Awin said...

alahai..adik athma ke mama? :( ciannya dia

iman_qaisara said...

waaaaaaaaaaaaaaaaaaaa romentiknyeeeee...bestnyee hubby mama....syg die kt mama...:)

Mak Su said...

sian kat adik, jangan banyak minuk ais ya.

irasilver said...

ni lagi satu hubby masak! Napa hubby saya tak penah masak tuk saya! Uwaaaa....!!!

Eh mama comel la adik tuh! Geram tgk tgn dia! Berisi! :D

Wynn Syarina said...

Era, siannye anak kau ni. Sedih aku tgk gambar dia. Sabarla ye... Ini semua dugaan. Aku doakan semoga adik dijauhkan dari penyakit2 bahaya. Kesian dia, budak lagi.

eedany said...

wah cutenya frame gambar...

Semoga adik cepat sembuh. Dia sangat cute lah mama ranggie.

:)

mama ranggie said...

c.i,
thanks for da wish k!buat masa ni lom lg yang oii...mebi 2010 kot..kuang3x...

wiween,
ahah..sian die mama tgk...tp dah bawak g klinik td..

nana,
syhhhhhhhhhhh........

maksu,
die makan es krem agaknye lah maksu!

ira,
thanks..adik comel?masa kecik lg comel..hehehe...

wynn,
lama dah die x kena..aku ingatkan dah hilang tp al hamdulilah sbb doc cakap dah x kuat mcm dulu lg..harap2 pas ni hilang terus lah!

mama ranggie said...

eedany,
cute kan frame tu...adik gumuks sikt tp itu pun dah susut sikit lah yang..

muadzlife said...

hmmm yummy..semalam pun sy baru makan goreng ketam...sgt sedap kannn

echah_syed said...

tak suke ketam la mama..susah nak mkn :(

rajinyerr abe :)

haja said...

uihhh..terer nye your hubby masak...sedapp...trliur tau...adik semput ke..arap2 adik cpt sihat k...

ita.itu said...

mama baiknye hubby mama....bertuah badan ye mama...siap hanto opis lagi...sian adik semput ek...buh vicks kat dada dia byk2 mama..

CikguZue said...

sedapnyer ketammmmmmmm.....kat sini teramatla mahalnyerrr...dah 6 bulan tak tengok rupa ketam.....

aNgRiAni said...

waaa...very the setapppp laaa lauk itewww mama...riani kalau masak lemak ketam asyik tak jadi sajork tau...entah laaa naper ek...

semoga adik cepat sembuh yer...Insya Allah...Mama memang seorang ibu yang tabah...

that`s girl :)) said...

moga adik sht selalu yer :)

Mieza said...

sedap je ngk org mkn ketam...along n ita x mkn...huhu

lawa la fram tu...cute sgt...wah siap ltk gambo lg...:D

adik asthma...siannya dia...klu trk ko ambik half day lah temankan dia...semoga cepat sembuh ya yang...muahhhhhh3x

Ada Ayrissa said...

slurrp sluurpp...feberet den tuh kotam msk lomak cili api...
perh..lelehhhhh sedappp..

huhu..kesiannya adik..moga cpt sembuh yer...

mama ranggie said...

muadz,
samalah kiye yg oii!

kak combi,
mama suker ketam...memang feberet!

haja,
thanks yang..ade dah nampak kurang sikit tu...

ita,
die memang dr dulu gitu,rajin masak!hehehe...

mama ranggie said...

cikguzue,
bepa harga die kat sana?mahal sgt ke?6 bulan x tgk,memang susah nak dpt ke cikgu?

riani,
tu hubby mama yg masak...kalo mama masak,memang sah2 x jd!hehehe...

dinda,
thanks yang!

along,
kenapa x makan?sodap tau!al hamdulilah,adik dah makin sihat!

ada,
mama memang feberet nih...

mummysyafie said...

sedap nya ketam tu mama..terliur tau


adik asthma yer, adik ni spesies ngan untie arr...

kuchalana said...

adik tu ko kene suh dia bersukan .. kawan aku masa skolah dulu aku paksa dia main rugby apa smua.. mula2 memg kene masuk ubat.. tapi dah lama2.. elok ja sihat.. sampai hari ni.. makan kene pantang..

mama ranggie said...

mummy,
mama adik pon ado!hehehe...

kuchalana,
adik aktif tp die x blh salah makan je..tu yg die dpt tu!

Aleeya said...

adik tak sihat ker?
caner adik skrg?
moga adik cpt sihat okehhh

Jentayutiara said...

msk lomak ketam..huby msk lak 2... msti sedap nie..

cian adik..moga cpt sembuh!

mama ranggie said...

leeya,
al hamdulilah..dah kurang sikit dah panas badan die...

ku ina,
sodap tau!nak sikit x?hehehe...