JellyPages.com

Monday, June 30, 2008

DOWN!

Hari ni mama rasa down sangat!
rasa seperti.............
argghhhh...............
sukar diungkapkan....
mungkin ini satu kesilapan!
dan mungkin jua sekadar menguji...
tatkala jemari menaip,airmata jugak gugur bersama...
mampukah mama hadapi semua ini....
bukan masalah family tp dgn diri mama sendiri...
pray for me ya korang!
i must be strong!
berhentilah airmata nih...
kenapa semakin deras engkau mengalir!?
seakan rajuk ini tiada hujungnya!
dan ke manakah bayang itu...
semakin ku kejar..
semakin ia lari..
berhentilah di sana..
aku cuma perlu cahaya..
agar bayang itu tetap ada dan x kan hilang di dlm kegelapan!

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Friday, June 27, 2008

~KAU ADA DIA-THE LIMA~

~gambar sekadar hiasan~

Sudah lama ku memendam rasa
Cinta di dalam dada
Namun tidak pernah bersuara
Kerana takut kecewa

Ku tunggu waktu yang lebih baik
Untuk langkah pertama
Jauh dari apa yang ku kira
Hatimu ada yang punya

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia

Mungkin juga semuanya salah ku
Terlalu mengharapkan cinta
Tapi sepi yang merasuk kalbu
Membawa angan melayang

Di dalam mimpi kita berdua
Mesra bersama dilamun cinta
Oh tetapi kenyataannya aku sedar kau ada dia...

bicarajiwa: first time mama dgr je lagu,mama terus jatuh cinta..melodi begitu romantis..bagi mama lah,kalo org lain,x tau lah plak mama..hehehe...lirik die memang meninggalkan kesan dalam hati mama...ishhh..korang jgn ingat lain pulak tau! mama teringat kisah zaman sekolah dedulu..hehehe..kalo sape yg ingat tu,diam2 sudah lah ye..terutama silent readers dari budak2 skolah mama k! ade lah sorang mamat ni,x lah hensem mana pon ..kira muka die cute sgt..bg mama lah jugak..org lain x pandang pon..tp die dah berpunya...tp mama usaha jugak ngurat die..sampai lah mama berjaya korang..hahahaa..jahatkan mama memisahkan 'mereka'...tp last2 mama yg x boleh 'get along'dgn die sbb die slow sgt...mama nih jenis yg hepi go lucky tp die senyap aje..perghhh..memang x masuk...hahhaha...kelakarkan! skrg nih die pon dah kawen dgn awek yg mama hack tu dan dah ada 3 org cahaya mata! org cheras baru nih...kihkihkih...


PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Thursday, June 26, 2008

~Sambungan N3 VIRUSPADU!~

First of all,mama nak wish banyak2 terima kasih atas nasihat dan sokongan yg korang beri pada mama..mama try gak makan supaya perut tu x kosong sgt...mama try gak makan buah,sup2 dan ikan bakar...sebbaik tekak leh terima...kalo x,sian bb nih kan!....thanks ya korang,sayang korang...

Ok,aritu
member baik ade publish pasal group hoki sekolah kami..so mama pon nak sambung lah sikit n3 tu..Ha...nilah team hoki kami...ramai lagi tp ntah mana menghilangnye..tukang amik gambar mamalah...hehehe..tp mama just simpanan aje...betul kata VP tu yg kite org main sebab x de org reti main..dan kalo korang nak tau,memang muka2 kite org je yg nampak..x kiralah bola jaring ke,bola baling ke,bola tampar n hoki,memang muka kite org je...sebab kite org je aktif..budak lain sibuk blaja..tp kite org pon blaja gak kan? betul x mah? tgk,VP...berjaya gak sampai master...ija,keje bank gak..walopon kite org ni aktif tp seimbang ok! hahaha..statement perasan nih...hoki nih mama simpanan aje...hiks...masa ni tah kat sekolah mana pon,mama lupo! layankan ajelah k!

kalo nak lebih jelas,klik pada gambar!

wynn nape blog ko private?

ni mama dgn fara...
tembamkan mama..masa ni baru potong rambut! buruks rupa kan...

ha...ni lah satu2nye gambar mama dgn VP..hiks..pendeknye mama kan!

setiap kali balik je dr games,mesti lepak kedai mamak bawah skolah tu..borak2,ngumpat2 sekolah yg menang tu! hahaha...masa tu kite org kan dah senior..so berlagaklah sikit..bantai gelak2 besar...sape berani jeling,siaplah ko! hahaha...bile ingat2 balik bak kata VP tu,mcm poyo aje dedulu..hahaha..kelakar pun ado..padahal bukan menang pon nak gelak besar2 gitu! tp memang sungguh kenangan waktu tu..bile dalam bas lak,siap nyanyi reramai..eiii..seronok tau..kalo lah boleh undur masa balik kan?

ni nbr giliran mama semalam...unik!


bicarajiwa:mama dah g klinik semalam for the first check up..so everything ok! tp lom sempat scan lg coz doc cakap kecik lg..darah pon x mik lg...next month buat semua sekali...mama kena minum air glukose lah nanti...x suker betui lah sbb terlalu manis...pastu kena amik darah 2 kali...sebelum dan selepas minum air tu...perghhh,masalahnye bukan ape,mama kan gumuks so nurse selalu fail cari urat mama kat lengan tu...sakit tau kalo cucuk banyak kali...nak2 kalo dapat pelatih! lagi geram mama tgk! korang doakan mama ya!

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Tuesday, June 24, 2008

~Preparation~

Salam korang...ape kabar?
mama dah start bz lah...preparation tuk majlis tu...
so..first of all,mama repair dan servis kete mama..
maklumlah,kete tu dah lama x servis...
mama pasang tinted sekali...dah lama nak pasang tp asik tertangguh aje..
lepas tu mama tukar lah ape yg patut kat kete tu...
ade satu barang je lagi mama lom tukar..
ingat weekend nilah plak...
pastu umah mak mama lak..
cat umah tuk majlis tu dan raya..
senang,raya nanti x payah cat lg lah...
mama x amik pot pon...tolong nyibuk aje...
hehehe...mama ade alasan yg kuat tau!
muahahaa..mama mabuklah..mane larat..
tp sebenarnye malas pon..
bakal pengantin yg buat n my mum....


Photobucket
nak tunjuk kete mama tgh tinted belakang tu!

Photobucket
tgh tukar bende kat tayar tu..lupo nama dio...

Photobucket
Photobucket
gigih betul mak mama n adik-si meera mengecat...


update-dinner dengan sub con...
korang layan gambar lah k...
nih malam tadi..
lokasi di kuala sungai baru-pantai nelayan..








bicarajiwa
:mama kehilangan selera makan...korang tau x nape? mama pon pelik..kalo x masa mcm nih,dah selera betul..ni x,hilang terus selera..kesian kat bb dlm perut kan,mama x de nafsu nak makan..cuma lalu sup kosong dgn susu je..nasi memang mama x pandang...nape ek?boleh x mama makan vitamin ape2 ke agar selera tu dtg balik?dah lah loya2,selera x de,dah lembik mama nih...malam tadi pun masa dinner,mama makan ketam dgn sotong goreng tepung aje! nasik pon sikit jelah yg masuk perut nih!!



PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Sunday, June 22, 2008

~Pening mama!~

situasi 1...kak ngah(baby)panggilan manje...

kak ngah: mama tak sayang aby lg kan?
kak ngah: mama sayang adik je kan?
mama: mana ade..
kak ngah: mama asik tido dgn adik je...
mama: memang lah sayang,adik kan kecik lg...
kak ngah: aby pon nak tido dgn mama..
mama: kak ngah kan dah sekolah...dah besar..
kak ngah: ala...boleh lah mama...

situasi 2...adik..
mama: adik,sayang bb baru x?
adik: tak cayang!
mama: nape plak?
adik: adik x suker bb baru...
mama: nape plak adik x sayang?
adik: nanti adik x dpt tido dgn mama lg..
mama: yelah,bb baru lah kena tido dgn mama...
adik dah besar kan cayang?
adik: tak boleh,adik nak tido dgn mama jugak...
mama: mana muat katil mama...sempit,adik dah lah gomok!
adik: muat! adik tido lah tepi,bb baru tidolah tengah...
mama: mana boleh,x muatlah sayang!
adik: nak jugak! adik nak tido dgn mama jugak!
(cuba baca dgn nada kanak2,hehehe)


bicarajiwa: mama ade sakat adik,lepas nih x boleh dah tido dgn mama sebab bb baru ade..tp tu lah jd nye bile mama tanya die balik...hahaha...degil tp mama tahu,dah keluar nanti,pandai lah die fikir nanti kan?yg si kak ngah plak asik nak merajuk je skrg..ntah nape pun mama x tau..agaknye mama kurang beri perihatian kat die lately ni kot tanpa mama sedar...tp tulah kerenah anak2 yg mama rindu setiap kali mama g keje..anak2lah penawar dan racun bg mama...

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Friday, June 20, 2008

SAYANG!

Ada seseorang pernah cakap dengan mama...
cinta x semestinya bersatu..
kasih x semestinya di balas...
tp sayang itu tiada masalah...
cuma jangan letak harapan!
SEBAB ADE 'BATASAN' YG MENGHALANG!

korang pernah alami x situasi begini...
disaat korang sedang bahagia...
tanpa ade masalah apa2...
tiba2 korang terjatuh hati/sayang pada seseorang...
perasaan tu tiba2 datang!
kurniaan dr allah...
tp bukan cinta...
cuma perasaan sayang...
salah ke kalo kite menyanyangi org lain selain 'teman' kite?

ape yg korang akan buat?
nak salah kan perasaan tu ke?
atau diri korang sendiri?
sebab dlm hati kite ade banyak tempat
tuk menyanyanyangi orang lain...
x kira lah kawan,teman atau seseorang?
ape korang akan buat?

bicarajiwa:mama CUTI semalam...sebab tu x sempat terjah blog korang...ok..masalah di atas mungkin pernah berlaku pada korang atau tidak pernah..mama cuma ingin minta pendapat korang kerna ade seorang 'teman' mama sedang alami masalah tu...mama sendiri buntu!!! ape korang akan buat kalo alami situasi begitu?tp ingat,bukan CINTA cuma SAYANG!!! mama mabuk lah korang...x larat sebenarnye ni tp gagahkan jugak..x naklah manjakan sgt badan nih kan...



PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Thursday, June 19, 2008

~MIMPI BURUK~


Malam tadi mama mimpi buruk...
mama mimpi jumpa BUAYA...
dan tepat kul 1 pagi mama terjaga slps mimpi tu!
dan dlm pembacaan mama,
kalo kite mimpi jumpa buaya
bermaksud,
kite akan berjumpa dgn org2 yang jahat seperti pencuri,
polis yg jahat atau pembantu yg ingkar!

dan satu lg maksudnye,
ade seseorang yg akan buat jahat dgn kite secara tiba2...
ya allah...lindungilah mama
dari segala bencana...
dan pada semua bloggers,
kalo ade mama menyinggung hati kalian,
maafkan mama ye...
jgn simpan dlm hati...
sebab kekadang rasa sakit ati tu boleh
jadi dendam yg x sudah!
kalo mama terlanjur kata..
anggaplah mama dlm keadaan x sedar...
kite ni manusia biasa kan...
x lepas dari melakukan kesalahan...
setakat org lempar mama dgn kata2 kesat,
mama x kisah lg..
tp mama takut kalo guna ilmu hitam...
bukan mama nak percaya
tp benda gini dah byk berlaku depan mata mama...
so dari hati yg ikhlas..
mama nak minta maaf
kalo ade yg terasa hati...
tersinggung,terusik atau bengang
dgn mama!
mama cuma insan biasa ye!

bicarajiwa:....ermmmm...hari ni memang mama tensen sgt...apesal lah blog mama jd lintang pukang...mama dah angin td,nak delete aje tp sebbaik mama x amik step tu td...mama sabar gak..cubalah godek2 ape yg patut dulu kan..n mama try tukar url..barulah muncul balik blog mama..sebbaik x ilang kan..kalo x,nangis gak nak create blog n yg penting link address korang tu...so korang jgn lupo tukar link mama tu ye! agaknye nilah mimpi buruk mama tu x?

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Tuesday, June 17, 2008

~Dah mabuk!~


Korang tgk lah baby tu,cian die kan...cute sgt!

video


bicarajiwa:hahaha...mama dah start mabuk korang! kepala dah pening,tekak dah loya2....tp x teruklah kali nih..x mcm yg lepas2...masih mampu nak g keje lg lah...ape ek nak buat tuk hilangkan loya2 nih? nak makan asam? mama x suka asam lah...selain dr tu ade x yg boleh buat hilang kan loya nih...muntah x de plak..korang2 tau x? gtau lah mama...lepas tu tekak ni x boleh lah terlintas ape je kat kepala tu,mesti nak cari jugak! hehehe...ngengada betul lah kan...sebbaik hubby faham..dan kalo korang nak tahu,my future bb nih dah bg mama first rezki yg x disangka2...memang allah nak bg rezki kat mama melalui die..al hamdulilah...mama bersyukur sgt!

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Sunday, June 15, 2008

~PETUA~

Korang tgk lah anak dara mama...ade hati nak nolong kemas umah kan!

video

skrg ni mama tgh mabuk waktu malam...
asal naik je kul 9 mlm tu kepala dah sakit lah...
loya tu x de plak...
tp pepagi lak mama loya...
kepala kurang plak sakit...
mcm ne tu?
mama x pernah kena lak mcm tu...
kalo mabuk,pagi dah start loya, muntah n kepala sakit...
x tau lah 2,3 hari ni dah start mabuk pepagi lak kan!
risau gak nih...
takut nak amik mc or cuti byk2...
next month adik mama kan nak kawen..
so mama nak spare cuti masa tu...
mintak2 lah jgn mabuk ek!


bicarajiwa:mama dah ade pompuan dua org n lelaki sorang..so tuk lengkapkan family kecik mama nih,mama berdoa sgt nak bb boy..so sesapa blh tolong x beri petua mcm ne nak dpt bb boy..bukanlah mama nak sgt tp sekadar mencuba..setakat nih petua yg mama amalkan,makan ikan dan tido mengiring ke kanan...so sesapa ade petua selain dr tu yg memang ade nampak hasil walo x 100%?kot2 ade petua dr nenek2 korang kan..org lelama ni kekadang memang berkesan jugak petua mereka...tp mama x kisah sebenarnye,lelaki atau perempuan,dah allah nak bagikan...mama sekadar nak mencuba!!!

update

mama nak ucapkan hepi father's day pada semua bloggers yg bergelar
bapa,ayah,papa,walid,abah dan sebagai...
semoga kalian semua akan jd bapa yg mithali hendaknye!
dan teristimewa tuk my hubby..
thanks for all u did for me dear...

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

Thursday, June 12, 2008

~My future bb part 1~


Firstly,mama nak ucapkan terima kasih yg tak terhingga
atas ucapan2 yg mama terima di n3 yg lepas...
korang memang layanzzzz....
memang sporting!
semoga doa kalian mengiringi mama..
insya-allah,mama akan jaga bb nih sebaik mungkin...
So start from now,akan ade part2 cerita tntg bb mama ok...
for da first,maybe my bb lahir diantara 2 bulan ni...
ni dr kajian

Yang Berbahagia Dato' Dr. Fadzilah Kamsah.


JANUARI

* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
* Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
* Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
* Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
* Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
* Pandai mengambil hati orang lain.
* Pendiam kecuali telah dirangsang.
* Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
* Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
* Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
* Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
* Cukup sayang pada kanak-kanak.
* Suka duduk di rumah.
* Setia pada segala-galanya.
* Perlu belajar kemahiran bersosial.
* Sifat cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI

* Berfikiran abstrak.
* Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
* Bijak dan pintar
* Berpewatakan yang mudah berubah.
* Mudah menawan orang lain.
* Agak pendiam.
* Pemalu dan rendah diri.
* Jujur dan setia pada segalanya.
* Keras hati untuk mencapai matlamat.
* Tidak suka dikongkong.
* Mudah memberontak apabila dikongkong.
* Suka kegiatan yang lasak.
* Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
* Mudah mempamerkan marahnya.
* Tidak suka benda yang remeh-temeh.
* Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
* Sangat berani dan suka memberontak.
* Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka hiburan dan sukan.
* Suka benda yang bersifat seni.
* Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
* Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
* Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
* Belajar untuk mempamerkan emosi

bicarajiwa:setakat ni mama x alami morning sickness lg...x tau lah masuk bulan kedua nanti...tp harap2 jgn lah kan sbb mama keje,so kalo asik mc jo,marahlah plak bos kan!buat masa ni mama dah ngidam nak makan pulut kuning lak ha..cicah dgn sambal kampung...x nak pekat mcm sambal nasi lomak tu ha...sesapo sudi belanja mama atau tolong buat kan?hehehehe...bukan mama nak tau tp bb nih...ngengada die kan?

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments