JellyPages.com

Thursday, June 12, 2008

~My future bb part 1~


Firstly,mama nak ucapkan terima kasih yg tak terhingga
atas ucapan2 yg mama terima di n3 yg lepas...
korang memang layanzzzz....
memang sporting!
semoga doa kalian mengiringi mama..
insya-allah,mama akan jaga bb nih sebaik mungkin...
So start from now,akan ade part2 cerita tntg bb mama ok...
for da first,maybe my bb lahir diantara 2 bulan ni...
ni dr kajian

Yang Berbahagia Dato' Dr. Fadzilah Kamsah.


JANUARI

* Bercita-cita tinggi dan orangnya serius, suka mendidik dan dididik.
* Sangat mudah melihat kelemahan orang dan suka mengkritik.
* Rajin dan setiap yang dibuat nampak keuntungan.
* Suka pada kecantikan, kekemasan dan teratur.
* Bersifat sensitif dan berfikiran mendalam.
* Pandai mengambil hati orang lain.
* Pendiam kecuali telah dirangsang.
* Agak pemalu dan mempunyai daya tumpuan yang sangat tinggi.
* Mudah mendisiplinkan diri sendiri.
* Badannya sihat tetapi mudah diserang selsema.
* Bersikap romantik tetapi tidak pandai memperlihatkannya.
* Cukup sayang pada kanak-kanak.
* Suka duduk di rumah.
* Setia pada segala-galanya.
* Perlu belajar kemahiran bersosial.
* Sifat cemburu yang sangat tinggi

FEBRUARI

* Berfikiran abstrak.
* Sukakan benda yang realiti dan abstrak.
* Bijak dan pintar
* Berpewatakan yang mudah berubah.
* Mudah menawan orang lain.
* Agak pendiam.
* Pemalu dan rendah diri.
* Jujur dan setia pada segalanya.
* Keras hati untuk mencapai matlamat.
* Tidak suka dikongkong.
* Mudah memberontak apabila dikongkong.
* Suka kegiatan yang lasak.
* Emosinya mudah terluka dan sangat sensitif.
* Mudah mempamerkan marahnya.
* Tidak suka benda yang remeh-temeh.
* Suka berkawan tapi kurang mempamerkannya.
* Sangat berani dan suka memberontak.
* Bercita-cita tinggi, suka berangan-angan dan ada harapan untuk merealisasikan impiannya.
* Pemerhatian yang tajam.
* Suka hiburan dan sukan.
* Suka benda yang bersifat seni.
* Sangat romantik pada dalaman tetapi tidak pada luaran.
* Berkecenderungan pada benda yang tahyul.
* Amat mudah dan boleh menjadi terlalu boros.
* Belajar untuk mempamerkan emosi

bicarajiwa:setakat ni mama x alami morning sickness lg...x tau lah masuk bulan kedua nanti...tp harap2 jgn lah kan sbb mama keje,so kalo asik mc jo,marahlah plak bos kan!buat masa ni mama dah ngidam nak makan pulut kuning lak ha..cicah dgn sambal kampung...x nak pekat mcm sambal nasi lomak tu ha...sesapo sudi belanja mama atau tolong buat kan?hehehehe...bukan mama nak tau tp bb nih...ngengada die kan?

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

28 comments:

~dyla~ said...

mama,
agak2 niat di hati tu nak boy ke gurl?

gurl dah ada 2 org, kalau dpt boy this time, maknanya mama dah ada 2 psg anak...best kan...

Honeylemon said...

slm kenal....

tahniah yer mama....

KAKTINY said...

jom kita main teka mama dpt anak apa nak?.. tapi kena tahu umur mama tahun depan.. baru boleh nak teka..

wah.. dah siap mengidam dah.. mintak2 tak der morning sickness yang teruk yer mama yer..

Mieza said...

hehe..siannya nak mkn pulut kng ngan sambal ek...:D

kena cari tu...

hrp2 xde morning sickness lah ya..

Jie said...

mama, dah berpengalaman..mudah sikit
tak de la mcm kali pertama kita dulu, kan

hehehehe

cutenya tgok , mama lebih berseri

rasp said...

hopefully mama takde morning sickness la kan.. take care!

Mak Su said...

seronotnyer, mama dah start ngidam2.... :D

Faizah_Haris said...

mamaaaa....hehehhe
saya lahir blan 2 tauuuu......kebanyakkannn firasat tu samaaa..nyehh nyehhh nyehh

fizz said...

salam mama,

saya terlepas entri semlm, wah sekalung tahniah buat mama sekeluarga :)

cendawanintim said...

dah awal2 nih mengidam yer mama...kalu saya duk dekat2 ngan mama, satu opis ker, maunyer saya masakkan tuk mama...

**nanti suh hubby carikan yer..dan jangan lupa jaga diri mama n baby tu bebaik..

applepie said...

wah mama..congrats eh..do take care of urself...beshnyer nak dapat baby.. :)

umeboshi said...

owh..tahniah mama. seronoknye....nak dpt new bb rerupa nye eh. moga selamat lah eh! last week kiter p PD. t'ingat gak kat mama. tapi, last minute punya plan, langsung tak sempat nak bg tau mama..kot2 le bleh dating2, kan?

PuteriSatu said...

yeh..yeh...MR dah ngidam dah...itu baru intro tu...bulan pertama tuh...nanti akan menyusul menu2 yang lain ye...huhu..apapun semoga sihat ye...take care tau..

IdaShah said...

harap2 sihat lah yer sepanjang pregnant ni mami...

yg leaps2 camne ada tak morning sickness

mama ranggie said...

dyla,
very the clever...memang mama harap sgt nak bb boy plak pasni...harap2 lah kan!...hiks...

honeylemon,
salam kenal jugak n thanks ya!

kak tiny,
sile teka ya!...doakanlah mama dpt boy ye!

along,
harap2 xde lah long..kalo x,memang masaklah eira long asik mc jo...

kak jie,
memang betul.insya-allah,akan lebih baik!

mama ranggie said...

rasp,
hopefully sgt nih...

maksu,
seronok?maksu,join da club lah...hehehe!

faizah,
awak feb ek?...

fizz,
thanks sayang...doa2kan lah mama ye!

c.i,
tulah pasal...sedap aje tgk die masak2 bagai!

mama ranggie said...

applepie,
thanks yang...

umiboshi,
awatnye x habaq mai mama..kalo idak,leh kite jumpo kan..next time email mama tau!

putri1,
tu lah, mama harap x de lah ngidam mcm2 kan..kesian hubby nak carikan plak!

ida,
yg second tu je mama x mabuk..yg lain..perghhh...susah bgt!mabuk n asik tido aje!

nasazfrog... said...

yehyehyehyeh... mama pregnat yer,,, wah kiter lak seronok,,,bertambah lagi geng ibu2 mengandung nih,, tahniah mama....

silversarina said...

Tahniah!!!

Alahai kalau dekat boleh akak belanja pulut kuning dengan sambal tu...sambal kampung camne rupanya ????

jaga diri ye, minum susu tiap hari tau :)

nanonano said...

mama !!
alahaii..termiss lak,
tahniah mama,
*hugs*

© EM Muhammad said...

Salam Mama...
Hmm... memang betullah apa yang Dr. Fadzilah Kamsah katakan tu. Yang Jan tu anney. Memang cukup kuat mengkritik dan suka yang cantik-cantik. Tapi otak tajam. Sabar aje aku. Kalau tanya soalan matematik yang ribu-ribu kali ribu-ribu, tak payah guna calculator. Bini dia, maths lingkup... he he he...
Yang Feb tu pun opah boleh konpem betul. Sebab moi dilahirkan dalam bulan tu. Eccentric, payah nak difahami, boros, suka sukan lasak (rock climbing lagi mama oiii) tapi jiwa lembut tau... he he he... sabar-sabar. Walau bila baby tu dilahirkan Mama, dia tetap rezeki kurniaan ALLAH. InsyaALLAH, dia akan membesar menjadi insan yang beriman dan berjasa kepada orang tuanya. Amin.

zino said...

mano nak cari tu.. kek kolompo ado lah kot..

hayad said...

ooh, mama pegnant ea? tahniah! :)

mama ranggie said...

nano,
x per...nyway thanks ye!

OD,
betul tu...x kisah janji die sihat!

uncle,
memag payah nak cari kat sini..waktu sarapan pon jarang org jual!

dayah,
thanks sayang!

13may said...

oh! tahniah mama :)

wan said...

tahniah!

fahim ada geng dah... beza 13 bulan :)

jaga kesihatan.. jgn byk jalan2 dan jgn tensen k

Abang Long said...

Si ayah tidak mengidam ?

yong said...

wah mama ranggie..salam keal...n congrats ye..tak lama lagik nak dpt bb...