JellyPages.com

Tuesday, June 17, 2008

~Dah mabuk!~


Korang tgk lah baby tu,cian die kan...cute sgt!

video


bicarajiwa:hahaha...mama dah start mabuk korang! kepala dah pening,tekak dah loya2....tp x teruklah kali nih..x mcm yg lepas2...masih mampu nak g keje lg lah...ape ek nak buat tuk hilangkan loya2 nih? nak makan asam? mama x suka asam lah...selain dr tu ade x yg boleh buat hilang kan loya nih...muntah x de plak..korang2 tau x? gtau lah mama...lepas tu tekak ni x boleh lah terlintas ape je kat kepala tu,mesti nak cari jugak! hehehe...ngengada betul lah kan...sebbaik hubby faham..dan kalo korang nak tahu,my future bb nih dah bg mama first rezki yg x disangka2...memang allah nak bg rezki kat mama melalui die..al hamdulilah...mama bersyukur sgt!

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

29 comments:

ita.itu said...

mama, kalo ita dulu kan..kunyah chewing gum je..ilang la skit rasa loya

cendawanintim said...

haaaaaaa, setiap anak itu rezeki daripada Allah Taala..

mama kunyah ler something nak ilang rasa yang tak besh tuh, ok!

starstar said...

yke mama
alhamdulillah..
arap2 pas nih rezeki mama sekeluarge makin bertmbh2..
:)

KAKTINY said...

mama.. nanti kaktiny e-mail kat mama jadual tu yer..

kawan simpan list tuh.. ntah mana dia letak.. dia plak dah cuti bersalin.. (menurut jadual tuh, kawan kaktiny bakal dpt baby boy..) .. kita tunggu betul ke tak..

nanti kaktiny jumpa list tu, kaktiny e-mail kan yer yer yer..

muadzlife said...

wah..moga2 rezeki itu berpanjangan...
dah loya2 yer...hmm..kalo sy makan asam je lar...tp mama x soka plak..canner ek??..

take care :)

Jentayutiara said...

kena byk berehat nie...

ratna said...

alamak...mama, terlepas keretapi betul saya ni. baru hari ni tau mama pregnant balik. sama2 la kita membuyung yer. he he he he...tahniah!!!!

rasp said...

moga cepat2 lah rasa loya tu..cian mama..

~dyla~ said...

dulu dyla mkn gula2. mesti ada backup dlm handbag...

then mkn la biskut2 jgn perut lapar. kalau tak nanti mesti mual

mama ranggie said...

kak ita,
boleh gak tu kan...

c.i,
betul tu yang!

star,
amin....


kak tiny,
it's ok yang!

mama ranggie said...

muadz,
nak makan ape ek?

kuina,
insya allah...

ratna,
awak pon mak buyung ke?tahniah ye!

rasp,
insya allah yang!

dyla.
makan gula2?nanti kandungan gula plak lebih dlm darah!

Aleeya said...

hmmmm klo yaya dulu mabuk teruk jugek tau mama, mulut lagikle 24 jam payau jer, cuba mama makan anggur..tak pun buah2 segar

iNsaN BiaSa said...

mama..!!miss u laa..pe habaq..??tahniah sbb pregnant..dpt baby lg ek..bestnya..!!

IdaShah said...

makan apple ijo pun ok gak mami...
doktor yg ckp kat aku
aku ms pregnant mmg teruk mabuk
dr awal smpi ke labour room pun muntah lg
kuar masuk hospital tu biasa lah hehehe...

zino said...

anak sape tu... rotan mak bapak dia tu.. kesian budak tu.. hehe

kuchalana said...

mama.. apsal masukkan 1 kat link tu.. hampeh duk cari2 xleh nak masuk... ekkekek...

wah2 dah berat ekkk... aku pon tringin nak ada baby lagi nih.. kekeke

mama ranggie said...

yaya,
buah anggur pon ok kan?nak try gak nih!

insan biasa,
lama menghilang!

ida,
la..teruk gak!nape sampai mcm tu?

uncle,
ntahlah uncle..dr email tu!

kuchalana,
cpt2lah cari org umah!hehehe!

umie@kakyong said...

tahniah mama... bertambah rezeki kan... mabuk?? hilang sendiri le nanti mabuk tu... banyakan mkn black current... kalau tak pun.. kismis boleh jugak....

nampak gayanya... mama cepat bermenantu di usia muda nanti...hihihi.... insyaalah kan mama..

whitetulip said...

salam mama. mmm...bgun pagi, sebelum mandi, makan biskut 1 keping. insyallah, ok tuh. semoga mama ceria n sihat...sepanjang hari, k??

KV said...

kalo kv takde apa yg boleh buat. Serba tak kena. Menghitung hari jek utk habiskan musim mabuk tu.

Mieza said...

along dulu mkn asam...pastu bau bdn hubby,laksa mmg x bole bau lgsg..asyik letak vicks aje kat hdg...:D

kenangan terindah masa tu...

* nape tkr url...ada virus ya..

puterikurekure said...

mama...tahniah ek!
:)

bila la kite ni nak preggy jugak neh..hmmppphhh...

Mak Su said...

mkn asam no good, no take, ok..?

mudah kena sakit the yelo-yelo thing, kata owang owang tua

mama ranggie said...

umie,
al hamdulilah...rezki kan umie...

white tulip,
berkesan ek!?ok,nanti mama try k!

along,
eira masalahnye x suker asam lor..

putrikure,
x lama lg tu!

maksu,
ye ke?tp memang mama x suker pon!

manje said...

tahniah mama... kite doakan mama kuat... :) jage diri bebaik tau

eedany said...

ciannya baby tu... eeeiiii cute kan?

semoga alahan mama tak teruk sangat ya ma...

;)

silversarina said...

salam,

bersabar . semua yang berlaku kehendakNYA jua.

ida.. said...

mama... ida rasa loya2 mual.. tp tak muntah.. selera waktu siang kemain lg.. risau gak....lm tak lalu sgt nak makan

mama ranggie said...

manje,
thansk ye!

dany,
insya-allah...

kak rina,
betul tu kak!

ida,
mama pon gitu tp x muntah2 lah...