JellyPages.com

Thursday, June 19, 2008

~MIMPI BURUK~


Malam tadi mama mimpi buruk...
mama mimpi jumpa BUAYA...
dan tepat kul 1 pagi mama terjaga slps mimpi tu!
dan dlm pembacaan mama,
kalo kite mimpi jumpa buaya
bermaksud,
kite akan berjumpa dgn org2 yang jahat seperti pencuri,
polis yg jahat atau pembantu yg ingkar!

dan satu lg maksudnye,
ade seseorang yg akan buat jahat dgn kite secara tiba2...
ya allah...lindungilah mama
dari segala bencana...
dan pada semua bloggers,
kalo ade mama menyinggung hati kalian,
maafkan mama ye...
jgn simpan dlm hati...
sebab kekadang rasa sakit ati tu boleh
jadi dendam yg x sudah!
kalo mama terlanjur kata..
anggaplah mama dlm keadaan x sedar...
kite ni manusia biasa kan...
x lepas dari melakukan kesalahan...
setakat org lempar mama dgn kata2 kesat,
mama x kisah lg..
tp mama takut kalo guna ilmu hitam...
bukan mama nak percaya
tp benda gini dah byk berlaku depan mata mama...
so dari hati yg ikhlas..
mama nak minta maaf
kalo ade yg terasa hati...
tersinggung,terusik atau bengang
dgn mama!
mama cuma insan biasa ye!

bicarajiwa:....ermmmm...hari ni memang mama tensen sgt...apesal lah blog mama jd lintang pukang...mama dah angin td,nak delete aje tp sebbaik mama x amik step tu td...mama sabar gak..cubalah godek2 ape yg patut dulu kan..n mama try tukar url..barulah muncul balik blog mama..sebbaik x ilang kan..kalo x,nangis gak nak create blog n yg penting link address korang tu...so korang jgn lupo tukar link mama tu ye! agaknye nilah mimpi buruk mama tu x?

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

38 comments:

Jie said...

erk...slmt pagi

boleh pula?

emmm...magic ni blog mama..tataulah kawan2 lain boleh masuk ke tidak

fealize_eleanoer said...

xpe mama...kite time2 pregnant ni mmg slalu dpt mimpi buruk kan..kadang2 mimpi ntah hape2 ntah...

i'allah..mainan tido je tuh...jgn risau k...! ;)

**mkn makanan berkhasiat okehh!

ras-adieza said...

tawakal pada Allah semoga menjadi pedoman ...baik buruk mimpi hanya lah satu mainan tidur.

"Buaya Jika anda bermimpi naik buaya masuk kedalam kali atau air, bertanda pekerjaan anda akan lebih sukses lagi. Dan mimpi melihat buaya merangkak masuk kedalam rumah anda, bertanda akan ada keberuntungan (untung). Sedangkan bermimpi melihat buaya, bertanda ada musuh yang diam-diam hendak mengintai mencelakakan anda"

Hanya tafsiran saja..dapat dari tenet.

KAKTINY said...

mama..

jgn ikut sgt mimpi tuh..

lain kali bila mama terjaga dari mimpi buruk camtuh (nak plak time 1 pagi..) - mama bangun jer buat solat hajat and tahajud.. rajin skit buat solat taubat..

elok sgt time2 mengandung nih buat byk solat sunat.. juga banyakkan baca Al-Quran yer...

InsyaAllah.. kaktiny doakan mama dilindungi dan diberkati Illahi dan dijauhi segala rancangan jahat manusia dan dihindari Allah dari segala bala dan bahaya..

Amin..

ita.itu said...

mama bahaya tul mimpi tu ye..byk2 berdoa ye mama

rasp said...

tu semua mainan tidor... istighfar byk2 ye mama... take care tau!

mummysyafie said...

naper leh jadi camtu yer mama? tak selamat lah blog kiter kan

insyaallah..takde apaapa kot mama

so far..takde lah mama menyakiti hati kiter..kiter pun sama yer mama, kalau ada silap salah tu tlg maafkan yer

Mak Su said...

relax mama, jgn risau2

PuteriSatu said...

la hai ya ke....mama aqilah doakan semoga mr dilindungi dari sebarang perkara yang tak baik ye....insyaallah tuhan bersama-sama dengan kita....

risanur said...

semoga tiada apa2 yg buruk akan berlaku...semoga MR dan family sihat sejahtera...

muadzlife said...

semoga x de yang buruk2 berlaku nnt :)

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

sib baik mimpi BUAYA bkn ULAR..hehe..adakalanya mimpi ni mainan tdo..n adakalanya mimpi ini petandaaa...hanya DIA yg tahu

Mommy Lily said...

jgn risau2 la mama. ins'allah tkde ape2...

mama kena jaga kesihatan tkleh risau2...kita kena maaf memaafi sesama kita tk nk simpan dlm hati kan

Sastri said...

uisk... itu ke maknanya kalau mimpi buaya? takat ni takde lagi laa... tapi penah mimpi ular... huhuhu...

banyakkan zikir padaNya mama... insyaAllah takde apa... :D

cendawanintim said...

Patut ler susah bebenor nak masuk blog mama nih...aisehhhhhh, rupa2nyer mama godek blog baruuuuu..

pape hal, mama jaga diri baik2 tau..

Umi Mia said...

Its ok mama...baca jer selawat byk2..InsyaAllah takder apa2 tuh....yg penting mama relax kan diri...

whitetulip said...

salam ma. takpe, baca je selawat byk kali. jgn fikir sgt, jaga baby tue elok2. bykkan baca quran, k? Setiap kebaikan akan dibalas dgn kebaikan yg tak baiknya, biar Allah saja yg uruskan, k??da..

TauruzMama said...

Harap mama xmemikirkan sgt mimpi tu yer..nt jd stress plak kan mama tgh preg..xmo susah ati k..
Moga mama dijauhkan dr sgala kjahatan,hasad dgki..
tcr yer..

suealeen said...

hehehe... tu yang dok kata dalam tak mao tu... hehehe... adeh.. rasa nak sengih memanjang je ni....

penat khatam entry.. jaga baby bebaik. kem salam pada dia...

Zareda said...

saba mama, mimpi itu mainan tidur..

Aleeya said...

Oh mimpi buaya, he he mama jgn pikirkan sgt okey, anggap je mimpi itu menan tido kita, yg penting masa peknen ni byk2 rest okay, makan food yg berkhasiat yg baik utk mama n baby k dan pikirkan yg indah2 sajork!all da best mama n take care okay..

~dyla~ said...

mama,
mcm ne tau kalau mimpi buaya maksudnya mcm tu? mama ni... agaknya sblm tdo tak baca doa kot...heheh

mama, jgn pikir2 sgt k. mimpi kan mainan tidur.

Al-BIMA SAKTI said...

salam mama,

kata orang, mimpi tu mainan tidur. tidur plak mainan mimpi. ntahlah.
yg penting kita slalu bringat takpe.

IdaShah said...

maybe bdn lemah ms pregnant so akan mimpi yg bukan2...

jgn risau lah mami takde apa tu

zino said...

inshaAllah tak ada apa apa tu.. tak usah dok risau sangat..

mama ranggie said...

kak jie,
magic gak kan!hehehe...

fealize,
thanks dear,mama memang amalkan makan an berkhasiat!hiks...

ras adieza,
baru mama tahu maknanye!thanks ya!

kak tiny,
terima kasih ya atas nasihat tu...

kak ita,
insya allah...

mama ranggie said...

rasp,
insya-allah sayang!

mummy,
sama2 lah kite ye!

maksu,
tgh lileks lah ni...

putri1,
terima kasih ye yang..semoga kite semua dilindungi...

risanur,
amin....

mama ranggie said...

muadz,
minta dijauhkan...

mama afif,
conpius lah...

mommy lily,
betul tu kak..saling memaafkan adalah lebih baik!

sas,
thanks dear...insya-allah,mama akan amalkan...

c.i,
ade problem lah blog mama...

mama ranggie said...

umi mia,
mintak2lah kan x de pape!

whitetulip,
sentiasa bersyukur!

tauruzmama,
insya-allah saynag..mama x lah terlalu memikirkannye!tp risau gak!

sue aleen,
hehehe...dah rezki kan!

kak zar,
tp takut jugak satu petanda!

mama ranggie said...

yaya,
thanks ya!mama akan amalkan petua2 tu..rehat yg cukup!

dyla,
ish..sebelum tido mama akan makesure mama baca doa tau!hiks...

al bima sakti,
readers baru ye..n thanks for ur advice..

ida,
mungkin jugak kot!

uncle,
insya-allah,x lah pk kan sangat!

starstar said...

hai mama..
lar jgn lar tension..
mimp kn mainn tidor..
xder paper la...

k,
tke cre,.
:)

viruspadu said...

insyaAllah takde apa mimpi tu...

Mieza said...

mainan tidur je tu...baca ayat kursi 7 kali n niat benteng diri...niat kiri,kanan,depan, belakang, atas,bawah n last sekali hati...:D

Insyaallah ALLAH akan htr khadam jg kita...nanti along akan bg 3 baris ayat..along selalu amalkan nanti along sms eira ya...:D jgn risau..

mama ranggie said...

star,
x lah tensen cuma takut tu satu petanda..

mah,
mudah-mudahan ye mah!

along,
ok long,eira tunggu...

CikguZue said...

oo mimpi jugak ye...

banyakkan doa, insya-Allah Allah memelihara.

jgn risau2, jaga baby dan mami,k.

YanDarwisy said...

Yan pun ader gak mimpi buruk dlm minggu ni, tapi bykkan istighfar.. Berdoa pd Allah!

mama ranggie said...

cikgu zue,
insya-allah...

yan,
tu lah..kena ingat pada die selalu!

eedany said...

mama...eedany pernah mimpi ular kejar tau...

orang tua2 kata ada yg nak datang meminang... eedany tunggu punya tunggu... tak ada pung!

mainan tidur saja tu...