JellyPages.com

Sunday, April 13, 2008

TAG LAGIK!!!

Mama kena tag lagilah...tapi tag yg ni lah paling mama susah nak buat..mama di tag oleh along
haja,
mommy lily nak x nak mama kena jawab gak kan..yelah,bak kata haja,nak kenal lebih mesra mama ni macam ne...

8 perkara tentang mama-
  1. suka dgr muzik-kalo pepagi tu mesti bukak radio...kalo nak tido pon mesti dgr lagu dulu,baru leh lelap..kat opis,radio online ler!
  2. suka berjalan-mama suka g jalan2 makan angin..bukanlah melancong tp cuma nak hilangkan boring aje,kalo agak2 mama boring,kul 1 pg pon mama suh hubby bawakkan g jenjalan..
  3. pantang kalo org mungkir janji-memang sape kenal mama,taulah!hehehe..tp depends pada reason gak nih!
  4. garang-mama memang garang kat anak2,kat hubby jaranglah nak marah2 x tentu pasal...tu pasal sampai skrg anak2 mama takut nak usik barang perhiasan mama kat umah..
  5. suka cakap lepas-mama x suka simpan2 dlm hati..kalo x suka,mama cakap direct,kalo suka pon mama akan terus terang aje...kan senang, x kantoi!kalo terasa,mama mintak maaf lah,senang!
  6. suka amik gambar-ni sure lah kan...kalo nak tahu,dah penuh mmc mama dgn gambar!tu belum lg album kan...
  7. suka tambah kawan-mama memang suka cari ramai kawan...sebab kawan ni memang penting..sakit pening kite ade gak yg sudi amik tau kan!
  8. x suka org yg berkira-kedekut a.k.a taik idung masin a.k.a haji bakhil..kalo 50 sen pon nak berkira,tu dah kira kedekut kan!tp kalo org x berkira dgn mama,mama lg lah!x yah ganti pon x per!
P/S:ok,settle...agak2 mama ni mcm ne?lu pikir lah sendiri k!(tiru ayat bang bil)hehehe...tp jgn risau,mama ni memang simple n jenis x kisah..kalo jpe mama,kalo ajak makan kat mamak pon,mama on je!kalo beli baju kat pasar malam pon mama x de hal..kira mama ni not a high taste ler!
PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments


15 comments:

KV said...

mama, kv pun suka ckp lps. Tau org terasa hati, tp kn kalo dok pendam kut jd masalah lain plk. Tgh dok pikir cemana nak luah or tegur dgn cara plg sopan penuh tata susila kan. Hehe

silversarina said...

Orang kedekut ni ada ke orang nak kawan ???? Memang tak berkenan kalau orang kedekut dan berkira ... tak jumpa lagi setakat ni..rasanyalah...

Azhar Ahmad said...

garang-mama memang garang kat anak2,kat hubby jaranglah nak marah2 x tentu pasal...tu pasal sampai skrg anak2 mama takut nak usik barang perhiasan mama kat umah..

Euwwww... takotnya nak tegor mama nanti...

cikgu jawe said...

hmm. aku ada sikit persamaan dgn mama, terutama tang suka ambik gambar, suka tambah kawan,..

tapi tang garang tu rasanya tak tau le. kena tanya isteri aku kot..

aiseh, isteri aku kata aku baek leee... hehehhe

NuRuL said...

uikss mama..kul 1 pon leh nak gi jalan ek..tapi kite nih pon bukan home type person gak..mati kutu kalo duk kat rumah tak buat ape2

lindosh said...

hye mama.. pasal tag tu byk gak yg sama kita neh.. tapi org kata sy tak garang pon. sy rasa dah cukop garang neh ehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

pun x kenan kat org kedekut, mama, mulut adik camane? dah ok?

Zareda said...

kak zar pun out spoken jugak, kalau nak marah tak de simpan simpan punya tapi lepas tu kak zar akan lupa.. tapi tak semua orang boleh terima perangai kita cam gitu.. dorang lebih suka kita cakap puji puji walaupun tak benar... eii mencik..

haja said...

yesss...mama dh siapkn tag nye...cayalah mama

Ungku Nor said...

'pantang kalo org mungkir janji'

ecehhh..ada la orang tu kan..kaann..
dia janji nak deting dgn akak dari minggu sebelum minggu lepas lagi kaann..
alih-alih dia kasik reason nak kena pi carik kain nak pakai kenduri laa..laki dia kena keje laaa..

melopong jer akak tak pi memana minggu semalam tauu..
ekekeke.

ita.itu said...

wah garang ye mama nih..takut i

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

kv,
betul tu...dr simpan kan...baik lepaskan ajo!

silver sarina,
memang x gemar ar org kedekut ni kan...

azhar,'
ishh...x delah garang mana sangat pon...mama peramah tau!

~mama ranggie a.k.a eira~ said...

cikgu,
angkat bakul sendiri ya!

nurul,
memang mati kutukan!x reti buat apo kat umah!

lindosh,
kekadang garang kite ni tgk tmpt gak kan!?thanks singgah blog mama k!

rm,
mulut adik dah ok dah!dah sihat pon!

kak zar,
mama kalo org sakit ati,mama mintak maaf..so kalo dorang x maafkan,keje dorang lah...janji mama dah settle bahagian mama...

haja,
tu lah pasal...susah ni nak buat!

kak ungku,
jgnlah marah!mama memang x dpt...hubby keje pastu taulah,mama mana berani drive sensorang gi somban...lum berani lg ni...nanti dah betul2 lapang,mama deal yo!

ita,
hehehe...x lah garang x bertempat k!

muadzlife said...

ooo dah kenal ler mama ni canner..hiks...payah kan kalo orang berkira ni kan??

Kasawari said...

tag yang disuka.. jawap ada satu tak suka .. he he...

tambah kawan tu bagus kan.. banyak kawan.. tak boring.. he he