JellyPages.com

Thursday, December 06, 2007

Soping...

Malam tadi mama ajak anak2 n hubby g bandar PD,mama nak soping baju skola anak2..mama ni jenis suka buat preparetion awal2 tkut budjet habis nanti..hehehe...dua2 dah skola so banyak gak lah budjet yg kuar...habis gak ratus2...semuanya nak baru tp ade gak yg si along pakai yg lama...cam kasut skola,die beli sepasang aje coz last year punya still elok lg...si bb ajelah everything news..baru nak masuk darjah 1...mama ikut ajelah...kan merajuk plak...tp ade gak nampak benda lain tp mama dah warning,selain dr keperluan skola,mama x akan beli...mama x nak mereka still nak merengek mcm budak2 kecik nak beli benda bukan2...
along tgh try baju baru....


lepas dah settle seme(pict x byk mase soping coz terlalu xcited...hehehe...),si kecik tu plaks merengek nak makan kfc..mama tapau n kita org lepak makan kat tepi pantai batu 4 tu...saje release tensen...yg x sedapnye n buat mama terbakar,si betina s**l tu anta sms plaks...terbantut syok mama nak hepi2 ngan hubby n anak2...sakit hati tau teman2 coz mama dah sms die jgn kaco kami lg tp die ni still kepala batu...apalagi yg mama boleh buat...aarrrggghhh!


nape masih nak ganggu kami?boleh x jgn nak kaco rumah tangga kami yg tgh bahagia ni..mama takut ayat menggoda pompuan itu lambat laun mencairkan hati hubby mama...buat mase skrg memang die x layan tp mama takut masa akan datang...mama dah slow talk ngan hubby,insya-allah,die takkan berubah tp tuhan sentiasa menguji hamba2nye...teman2 semua,doakan lah mama tabah dan sabar..mama dah cuba col die tp die akan letak phone sekiranya dgr suara mama....


p/s:maybe teman2 semua dah muak nak baca kisah mama ni tp pada siapa mama nak mengadu...mama cuma ade mak yg sudi dgr tp cukupkah seorang tmpt mama mengadu...mama perlukan sokongan teman2 semua...mama minta maaf sekiranya teman2 dah boring dgr kisah mama...


anak2 mama semua pandai nak bergambar so mama layankan ajelah...

pastu mama hantar anak2 ke umah nenek mereka...mama ajak hubby kuar jenjalan..take time n slow talk ngan hubby...mama cuba tanya die,adakah cinta die pada mama masih sama seperti masa kami diijabkabulkan dulu?die jawab,ya...syukur...mama tanya die lg,adakah die akan berubah dgn adenya gangguan seperti ni?die jawab,tidak...al-hamdulilah...die kata cinta dan kasih sayang die tak akan pernah berubah dan akan tetap setia pada cinta kami...
mama harap ini pengakuan ikhlas die yg lahir dr hati die...dan mama berdoa sangat agar tuhan melindungi kasih sayang kami dari sebarang gangguan...mungkin pada sesetengah org,ini perkara biasa zaman sekarang,isteri org bercinta dgn hubby org,suami org bercinta dgn anak dara tp mama tidak boleh terima...tak masuk akal langsung...mama memang pantang sgt!!!
dan sekali lg mama ucapkan terima kasih yg x terhinnga kpd semua teman2 yg sudi tgglkan jejak dlm ruang komen mama dan beri mama dorongan dan panduan...sesungguhnya kasih sayang yg kalian tunjukkan x terbalas dek mama...sayang semua...

ok,c u next n3...

21 comments:

ummi yang montel.... said...

byk2kan sabar ye mama..
yg penting mama kena percayakan hubby mama.. mngkin betul.. that lady jer yg bermasalah.. pdhal hubby mama xder pepe pun..
pernah alami situation ni.. x pasal2 ummi dgn papa berperang dingin kes nyer selalu dpt sms dr sapa2 ntah.. akhirnya tau hubby x pernah melayan pun...
apa2 pun.. ummi doakan mama tabah dn insyallah kebahagiaan akan tetap jd milik mama sekeluarga..

Ungku Nor said...

Jangan letak kecurigaan tu pada hubby dan jangan pressure dia sangat.
nanti dari dia taknak buat terus rasa tercabar dan terdorong untuk melayan pompuan tu.

mama pun kena tenang-tenangkan hati jugak.
Mohon perlindungan dari Yang Maha Esa, InsyaAllah tak pape tu, okeh bebeh?

Kaklong Syikin said...

salam,

setuju ngan pendapt sis ungku Nor.

yg penting mama layan suami double drp biasa.

kalau dia dah janji ngan mama camtu, peganglah. jgn tanya2 lagi dah, dia akan bosan nanti.

dan mama, biarlah sms tu dtg, tak yah nak balas or call dia tu.mmg dia takkan jawab punya.

pada saya, ada 2 keadaan kalau kita call org camtu, samaada pertama, dia akan takut bila dengar suara kita dan terus tak mo call. baguslah camtukan.

atau kedua, dia lagi jadi berani, naknya dia dengar suara kita marah2. maybe dia akan fikir, garangnya perempuan ni, sian kat suami dia dpt isteri garang, tak pe, aku akan pastikan suami dia jatuh kat tgn aku dan aku akan layan dia lebih baik lagi drp bini dia. lagi berganda nanti usaha dia nak tawan papa. mama jugak yg susah.

so mama, jgn cuba2 call or balas sms dan maki hamun dia. percayalah, dia akan respect dan malu ngan mama nanti, sbb dia tgk mama cool aje.

mmg boleh spoil mood kita sms mcm tu dtg, tp la ni kena belajar kuatkan hati. doa jgn putus. duk risau2 tu, cepat2 doa dlm hati. berdoa ni tak kira di mana juga, tak semestinya atas sejadahkan..yg penting doa kita tu baik dan ikhlas.

satu, jgn panggil dia pompuan sial, sbb secara tak langsung mama doakan dia terus jadi jahat, maknanya dia akan terus kacau suami kita selagi dia tak penat.

doakan yg baik2 utk pompuan tu, insyaAllah, mama yg untung nanti, sbb dia tak mo kacau suami mama dah.

hmm..tak mo tukar no. hp ke?

Azhar Ahmad said...

Mama senang jer... bawak gi tempat hanset tu (Diji, Celcom @ Meksis), pi lah blok no tu...

zino said...

tukar je no tipon habis cerita.. makluk perosak ni ada di mana mana..

wan said...

Buat report polis aje.
Dan kata kaklong syikin tu elok juga diikut.

Walaupun hati kita sakit nak buat (doakan pompuan tu lak), tapi mana tau itulah jalan kesudahannya.

Apapun I support you.

ps: sekarang ni ramai bini orang kacau laki orang.. entah kenapa.. (kes lain la ni)

arianna adrizal said...

semoga mama bahagia selalu :)

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

ya..allahh...knpla ade pompuan dlm dunia ni yg sanggup mhancurkan hati kaum sejenisnyerr.. atau cuba mhancurkan rumahtangga orgg..kiter mamahami prsn mama..moga mama ttp tbah dlm mharungi dugaan...

>> saya penah ngalaminyer semasa di alam pertunangan kami dulu...sehingga skrg..sentiasa fobia...moga dialam rumahtangga ianya tidak berulangg...;(

NBK466 said...

Den pun boleh dikatakan quite HIJAU nak beri pandangan... cuma didoakan jodoh mama KUAT & dapat menempuhi dugaan ini..

zareda said...

salam mama,
zar dulu pernah kena ganggu dengan sms ni.. sampai tukar no. sayang no lama tu dah 6 tahun zar pakai. Rupanya sekarang kita boleh block no yang kita tak mahu tu.. cubalah..

Dan jangan ada rasa curiga pada suami. Bila dilanda masalah cam ni.. kepercayaan adalah teras. Kena banyak sabar dan doa banyak banyak.. ok mama.. keep cool ok..

Azzam Supardi said...

Doa mengiringi mama di mana saja. Ameen.

mama ranggie said...

ummi,
maybe die dah terdesak nak kawen kot...
kak ungku,
ok kak,saya x tekan die cuma resah di hati x dpt elak...
kak long syikin,
terima kasih atas nasihat kak long,mama sedikit emo k!sayang nak tukar coz nbr mama n hubby sama cuma satu nbr di belakang je lain...
azhar n uncle zino,
mane nak cari ek maxis centre kat PD ni?
kak wan,
dunia dah akhir zaman kot sampai ikatan perkahwinan tu di buat main...
arianna,
tq...
lovely,
ramai pompuan cengitu...
nbk,
terima kasih atas doa itu...
kak zar,
terima kasih atas sokongan kak zar...
azzam,
ameen...

Kak Lady said...

Mama...nampaknya hubby dah berterus terang dengan mama....Alhamdulillah...dia ddah beritau cintanya tidak berubah pada mama & anak2...masih seperti dahulu....selagi dia tak melayan...kak lady rasa lama2 pompuan tu pun malas dah nak sms....

Buat masa skrg...akak rasa mama pun jgn sms pompuan tu lagi...sebab lagi mama sms...dia akan bergembira sebab mampu membuat mama & hubby bertelingkah.

Biarkan aje sms dia. Dulu kak lady pun pernah juga membaca sms2 dari sorang pompuan pada cik abang akak tu siap panggil abang akak tu sayang2...tapi akak tengok dia sorang aje yang bersyg2...tapi jawapan2 hubby akak pada dia banyak mengenai hal2 kerja aje...dan tak lebih dari tu..akak suruh hubby cakap terus terang dgn akak...hubby mengaku dia memang tak de apa2 dengan pompuan tu..cuma dia saja yang suka panggil hubby akak sayang...

Sejak dari tu...akak biarkan aje...dan alhamdulillah...takde apa2 pun yg terjadi selepas itu...kerana akak berpesan pada hubby...'sekali kesetiaan dan kepercayaan akak dikhianati...sampai bila2 pun ia takkan kembali lagi....'

~dalila~dyla~deyll~della~ said...

harap mama sentiasa tabah dan sabar....

btul ckp azhar, gi blok aje no pempuan tue k.....

sya said...

Awalnya mama dah shopping barang2 skola..

Semuga tabah.. semuanya bertolak pd hati suami kalau dia tak layan lama2 redalah.

cikdinz said...

berani dia nak buat onar lagi. nak kena sekeh paler.
kalu dapat, mmg maut ni...

PuteriSatu said...

emm jangan layan je mama...buat dek je...lelama dia boring..betul kata kak long syikin...jangan kita sumpah seranah orang cam tuh.... kena lebih muhasabah diri...harap mama lebih sabar...insyaallah lelama mama tak layan pompuan tu akan diam sendiri...

owner blog... said...

kak lady,
terima kasih atas pandangan akak tu..insya-allah,mama akan cuba sabar dan tabah...
dalila,
tq...
kak sya,
suka prepare awal2...terima kasih kak...
cikdinz,
kalo dpt,x tau lah nak cakap apo...
puteri satu,
terima kasih ya...mama x layan tp sakit hati je tggal ni...

Jelly said...

setiap kali air bah tiap kali jua la pantai akan berubah...

gangguan seperti itu lebih baik repot jerk pada centre.... untuk lebih senang tukor jerk la no hp mama dan abe bkn ape kak.... kalau saya la mmg bole naik angin dibuatnya....

betina gatal zaman skrg bkn kira hensem ke laki org ke atok org ke dah nama gatal mmg gatal tak ilang la sampai mampos agaknya....

eeeiii geram la

owner blog said...

jelly,
terima kasih...tu lah pasal,kekadang dah tua nyanyok pon die nak gak,asal poket penuh..akak x dpt cari blog jelly ar,saje nak lawat...

Jelly said...

maaf kak.. jell tadek blog la... tak gheti la nak berblog bagai.... hehehe