JellyPages.com

Saturday, December 22, 2007

Cerita hari raya...

Selamat kembali bertugas seme...semalam mama x dapat update coz cabel kamera tgl kat umah...so hari ni jelah mama dapt update...raya ni kurang meriah kat sini...memang dr dulu pon mcm tu...tp mama g gak jenjalan...penat tp layan ajelah...


Rabu(flashback kes),

henfon hubby jatuh dlm j**b**,so terpaksa lah kite org survey henfon lain..mama sayang henfon tu coz baru beli masa first raya puasa.. x lama hayat henfon tu...sehari sblm raya haji,dah jatuh plaks...so hubby kena tukar nbr sekali..hehehe..hubby pon memang nak tkr nbr kan pasal kes hari tu...seronok mama...so kiteorg dptlah jpe henfon yg sama mcm mama(secondhand ajer)..mama suggestlah die amik fon tu..sehati sejiwa lah katakan...dulu hubby pakai nokia 7610 ajer..
hubby punya warna silver...



Khamis,


pagi mama dah gerak g umah mil..kena fair lah kan,raya puasa kat umah family mama so raya haji kenalah g umah family hubby dulu...mil mama x masak banyak coz raya haji kurang sikit sambutan kat sini x mcm belah utara sana...mama lepak kat sana sampai tengahari..sesekali jpe mil,banyak lah citer...

hubby n anak2 di umah mil...



petang,


mama gerak gi morib plaks,melawat atuk sedara yg kian uzur...al-hamdulilah,die ceria dgn kedatangan kami..siap boleh bangkit lagi padahal anak(baca-makcik mama)kata die x boleh bangkit...mak cik mama masak sup tulang,sedap!mama melantak sampai dua mangkuk sup...



malam,


mama n family ikut makcik mama td ke rumah die di keramat AU2,quarters polis...die baru pindah dr quarters polis ampang...cantik quarters kat sini dr yg lame tu...die siap order kfc lag coz die pon x masak ape2...ingat nak gerak malam tu gak tp ngantuk sgt dah so kite org gerak kul 5 pagi,mama n hubby kojo semalam...pict kat sana x de coz bateri camera mama kong...lupa plaks yg henfon pon ado camera...hehehe,lagipon dah ngantuk sgt...
Photobucket
Photobucket

Photobucket



ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

13 comments:

kailan said...

wah!! meriah la raya tahun nie..hehe!!

akirasuri said...

Sukanya baju raya dia sebab kaler coklat :D

Salam aidil adha buat mami dan keluarga :)

yginsaf said...

anak2 ibarat kain putih..
salam pagi senin mama ranggie itu

Jie said...

comeinya ..leh booking tuk berbesan tak? he he he

enpon sy cap ayam je..yg paling murah kt kedai tu..hihi..kalo ilang tk de org tingin nk kutip :p

Umi Mia said...

wahh....banyak gak aktiviti raya mama and family....berbanding kami ni kat sini...hukhuk....

kurekuredalamperahu said...

meriahnyeeeeeeee!

Aku Bukan Bidadari said...

wah wah..comeynya.... kaler coklat.. nak henpon gak satu..alalalalalaa

kakLuna said...

mmg sempoi la mama dgn papa ranggie nih :)

Azzam Supardi said...

Salam Raya Korban dan Selamat Menyambut Azzam baru heh!

Mummy Rizq said...

waaa.. raya aji pun sedondon yer...

mama ranggie said...

kailan,
boleh lah...
akira,
kaler peberet...
yginsaf,
salam..mama cuti hari ni..sok pon cuti...
jie,
ala,mama pon amik second je tu..
umi mia,
x de lah meriah sgt pon,penat adelah...
kure2,
oklah..
aku bukan bidadari,
silakan...hehehe...
kak luna,
boleh lah sikit2...
azzam,
selamat hari krismas..lalala...
mummy rizq,
baju raya puasa lah kak...

Azhar Ahmad said...

Hummmm... memang meriah betul mama beraya ya....

Ceera said...

lor, henpon masuk jamban ke??? lain kali nak ek ek ker, nak shi shi ker... henpon kena berjaga2 ok...