JellyPages.com

Monday, December 17, 2007

Jeram Toi..

Last week,mama bawak anak2 g zoo mini PORT DICKSON...cadang nak bawak zoo melaka tp dah lewat so sini ajelah mama bawak mereka...padahal bukan lah jauh sangat dr umah mama...on da way tu,mama jpe xcident,wira n myvi..teruk gak,ambulance siap dtg amik lg...

seronok anak2 mama dpt g sini...sebbaik die org leh tolak ansur,x kisah mama bawak g mana pon...si adik takut gak lah tp die lah paling aktif kat situ..habis semua die nak tgk...si along,x boleh cakaplah...lg ligat...bb aje slow,die penakut sikit...macam2 gak binatang yg ade kat sini tp x lah besar mane pon..oklah gak!dah abis satu taman tu kami tawaf,anak2 mama ajak g wet world pedas...tp mama rasa mcm x best aje coz dah selalu pergi...last mama ajak mereka g mandi sungai kat JERAM TOI...lg seronok mama cakap..die org mula2 merajuk gak tp bile dah sampai sana,die org yg x ingat dunia...hehehe...mama pon join gak tp x thn sejuk...mengigil-gigil tp anak2 mama sah tahan sejuk...dekat 3 jam berendam...memang seronok sangat kat sana lgpon x lah ramai sgt mcm kat ulu bendul...next time nak pergi lg sana lgpon kg my mum kat sana,umah pon dkt aje dgn tmpat ni...tp umah tu dah x de sapa duduk sejak arwah atok meninggal...
masa nak balik ni...bb kat depan pintu gerbang JERAM TOI...

P/S:pompuan tu masih kaco hubby walaupon hubby dah gtau die dah kawen n dah ade anak 3 org...memang sah betina gatal...last,hubby cakap die nak beli nbr baru sebagai jalan terakhir...mama harap lepas ni x de lg gangguan lg dr sesiapa pon...mama dah penat nak melayan bende2 mcm ni...dah sepuloh tahun kami kawen,dah pernah susah,senang,tangis dan ketawa bersama,mama x nak ade insan ketiga menganggu hubungan kami sekeluarga...dan insya-allah,selepas ini hubungan kami akan pulih,maybe amik masa gak tp mama harap kami akan bahagia seperti sedia kala...terima kasih kepada semua teman2 blog yg begitu amik berat hal mama...sokongan dan doa kalian amat mama hargai...kalo ade masa,kita buat gathering k,boleh jpe semua teman2 mama yg baik hati semuanye...




ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes



22 comments:

kurekuredalamperahu said...

best la mama..rajin mama jalan2 ek.

macam saya jugak. kaki jalan. kalau ujung bulan tu, dapat gaji, pale otak mesti tercari2 destinasi percutian. hehehehhe.............

happyirfa said...

salam mama..
baguslah kalau camtu.sy pun tumpang gembira mendengarnya.
harap2 semuanya back to normal.byk kali dengar pasal pedas tu tp x pernah pegi pun.

cikdinz said...

lelaki mmg suka amek remeh memula tuh. pastu baru lah nak take action bila dah bleh control keadaan....
harap si gatal tak mengganggu laki orang lagi....

faisal said...

slm mama, bestnye jejalan gi zoo..rasenya dah dekat 5 tahun tak pernah gi tengok binatang kat zoo,hehee..moga semuanya bertambah baik mama ye,amin..

viruspadu said...

pompuan gatal betul la
x serik2
meh sini aku piat2 telinga dia, gelenya sgt... dah menggeletek sgt dah tu, bodos punya fomfuan...

ra, aku geram ni... sian ko...
tp seb baik laki ko sgt lovely kan, untung ko ra

ra, alahai, sian ko, ko nak dtg jumaat lepas lawat aku ek, masa tu laki aku n nisa dah tido plak, kalu x dpt kite bertemu waha...

alahai, mcm best jer mandi manda itu, tp nisa kecik lg la, kalu dah besau sikit, aku pun nak angkut dia gi sana ahaks

Umi Mia said...

Huh..samalah kita...bawak anak gi zoo...nyaris2 gak nak gi berkelah kat sg.congkak kat sini tapi tukar haluan plak...

Kasawari said...

Wah bila tengok xcident tu, teringat kisah kemalangan Kasawari tempoh hari.. semoga kita dijauhkan dari kemalangan.. aminn..

bagus lah berjalan jalan bawak keluarga.. happy tgk anak2 happy..

fealize_eleanoer said...

utk mama....

mama,nak mencapai kebahagiaan rumahtangga tu mmg nampak mudah.tapi yang lebih payah adalah untuk mengekalkan kebahagiaan itu..

saya harap mama akan terus berjuang dan x akan mengalah dgn pompuan giloss tuh...fikirkan demi anak2...byk2kan sembahyg hajat,mohon diberi kekuatan oleh Tuhan.harap mama akan terus tabah dalam menempuhi dugaan demi dugaan yg diberikan.Tuhan sygkan mama sekuarga,krn tu lah die berikan ujian ini.lgpon,life is worst without challenges...rite?all d best 4 u...

Ungku Nor said...

cehh..pi Jeram Toi tak ngajaaakkkk..;p

arianna adrizal said...

kat mana ye zoo ni mama? tak perasan laa..

Ceera said...

bagusla kalau hubby mama nak tukar number baru, lagi senang kan. Apa la punye meroyan pompuan tu, cam takder jantan lain kot..

anak2 mama, cumel2 je, heheh...

mama ranggie said...

kure2,
jom ar dtg sini...

irfa,
sesekali dtg sini,kite g sesama k!

cikdinz,
kesian kat die,x laku kot sbb tu kaco laki org...

acai,
thanks..nanti g lah sesekali...

ma'mah,
aku yg alami ni lg lah sakit hati...sabar ajelah...

umi mia,
lama dah mama x sampai sana..pangsun dulu tu tmpat mama meronggeng petang2..hehehe..dulu mama dok k.l mase skola...dah kawen aje baru dok sini...mama dulu dok kat taman bukit teratai near pandan indah...

kasawari,
memang hepi bila anak2 hepi...

fealiza,
thanks sudi singgah blog mama...
tq atas kata2 nasihat ni..mama cuba yg terbaik...

kak ungku,
sori!len kali kite sms kak ungku k kalo nak g sana laei...

arianna,
kat depan guoman hotel...

kailan said...

wah! bestnyer jejalan kat zoo...

~ahni~ said...

Bebudak ni kalau dapat tengok binatang, 2-3 ekor pun dah cukup seronok dah tu... lagi satu kalau dapat main air, memang tak hingat donia dah...

Mak Su said...

betul tu, daftar no baru je, orang tu saiko kot... anyway, ada brg unta kat pd kan.. nanti mak su nak gi ler ke sinun, thrill skit.

wan said...

Mini zoo kat PD? Ada ek?

Budak2 seronok, tapi kita penat ler melayan.. ke sana sini. Sekali sekala mmg best bawak diorang berjalan..

ps: moga bahagia yek mama, konsentret masa depan jek, masa lepas tu simpan kemas2. insyaallah, semuanya ok.

kalau ada gath ibu2 best jugak kan.. hihihi

iman_qaisara said...

moga2 mama tabah...harap semuanye kembali seperti dulu....

m i n e r a l . . . said...

selonotttnyer... jgn lupa berhati2 d jln raya arrr...

mad redo1 said...

besh sesunguh jenjalan nih, lagi besh kalu takde gangguan dari 'toot' 'toot' 'toot' ituh... hehehe...

muadzlife said...

best nyer bejalan...
mama..cpr2 tukar nbr tuh..bio senyap terussss

Mummy Rizq said...

1. ee.. ada pompuan kacau yer! geramnya dengar. apa apa pun asal hubby tak layan, insyaallah semua ok. saya doakan yg terbaik!

2. geramnya tengok badan si comel montel itew..... rasa nak picit picit!

ita itu said...

jahatnye pompuan skrg...tunjal je pale dia mama