JellyPages.com

Thursday, July 24, 2008

~Virus 'M'~

Salam korang...ape kabar? sori semalam mama cuti..hiks...
benarnye mama ke klinik nak scan bb coz nak compomkan bepa bulan sebenarnye..
dan dari scan tu,menunjukkan mama dah 11 minggu 4 hari..
dan due date mungkin 8 feb'09...
nak tanya jantina,bb kecik lg kan so x nampak lg..
kang x pasal2 kena marah dgn doc lak...
so dah habis settle,tgk jam dah kul 11..
so mama sms je second bos n minta e.l..
die kata ok je..ha,melompat mama..
hubby pon semalam memang off so keluar tanduk lah mama..
tuk pengetahuan korang,hubby mama keje 15 hr dr 30 hr..
example,hari ni keje,esok x de keje,lusa keje,tulat off balik..
ha gitulah keje die..
sape keje mes pegawai,tahulah ni...
ajak hubby g bandar..
tekak mengidam hot plate mee...
wakakakakaak..mcm2 kan..nakal bb nih kan,semua teragak je nak makan...
hubby melayankan ajelah...
maghrib baru sampai umah..
tiba2 hubby dpt col sepupu die eksiden..
baru hari tu sepupu mama eksiden ( kat ampang,sel ),patah tgn..
ni sepupu die plak..
berkejarlah kami ke sepital PD..
teruk jugak keadaan die..
dorang hantar ke sepital TUANKU JAAFAR tuk selanjutnye..
katanye ade darah beku dlm kepala..
bahaya kan?
doa ajelah die x de pape...

bicarajiwa:ermm..mama dilanda virus 'M' ni..hahaha..x de mood nak tulis macam2..padahal ade bende mama nak kongsi dgn korang..nanti2lah mama cerita ya..mama nak jenjalan kat blog korang lak ni..oh ya,darah mama asik naik je skrg..bp x cantik sgt..so korang ade x petua nak ilangkan high blood tuk peknency mum nih..? takut jugak nak makan ubat tak tentu arah ni kan..nak kata pening,x jugak..mama risau agaknyelah..kan hari tu mama dah cakap,mama takut nak bersalin lg...kelakar bunyinye kan...tp itulah yg sering mama fikir sampai bp naik mcm ni...

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

25 comments:

azlanlin said...

Jaga kesihatan bebaik...mood kena jaga juga...jangan le asyik2 mood kurenggg jer..alasannya, "pembawak"... apa2 pun, good luck!

suealeen said...

sian kan kalo xc. tambah kalo ada darah beku. yang dewasa bahaya sket berbanding kanak² (in my doter's case). doa ler bebanyak dia sembuh cepat.

so far preggy tak pernah la lagi high BP. selain stress, mungkin kena perati apa yang kita makan jugak. kenali penyebabnya (BP).

selain tu, akak jumpak satu link ni --> Petua Menurunkan Darah Tinggi atau sebaiknya tanya je O&G.

~dyla~ said...

1st , mama kene byk rest. tdo cukup.. kdg kalau kite penat pun bp leh naik...

tak leh tdo mlm pun bp naik..

mama byk memikir kot...

blackpurple @ jowopinter said...

Apa ubatnya virus M itu ek?

RaFFLeSiA MeRaH said...

ye betul kata diorg tu eira...kena byk rehat time awal2 peknen ni, kalo nak ape2 tu, mintak jer ngan cik abg awk tu...biar dia jer pi belikan...huhuhu...

Khas Lysha said...

mana tak kena high bp mama asyik riso pasal nak bersalin lak.. kan awal lagi relax jer.. mcm mana pon bby ttp akan kuar gak kan.. pk yg best2 jer jgn riso2 k.. tk a very good care...

ita.itu said...

wah baik hubby mama melayan karenah ngidam mama ye..hehe..aduh eksiden ni takut la kan..mcm la

-akuni- said...

Bawak bersabar lah Mama... janganlah difikirkan sangat masalah dunia ni ek...

Sayapun macam Mama juga, kalau preknen takut betul memikirkan saat-saat 'mencemaskan' tu nanti tapi tawakal lah Mama ya... istifar banyak2...

Kasawari said...

Virus R leh tombangkan Virus M.. he he..

Alhamdulillah.. selalu jaga diri dan kesihatan..

p/s: blog berehat seketika.. he he

ida.. said...

mama jgn risau2 k... semuanya akan ok.. mmg tenangkan fikiran... kalau baby ida ada dekat2 ngan due mama tu nanti.... huhuhu...

IBU KUMBANG said...

mama cepat2 carik penawar.. dusss

Sabiah said...

ye la org mengidam kan.kena la tunaikan...

mummysyafie said...

semoha sihat yer mama..skr ni tgh mabuk erkk..

kiter pun tak sihat gak..

puterikurekure said...

mama jaga diri k..

sampaikan salam cepat sembuh saya kepada sepupu mama ngan husband.

Jie said...

kena pasang antivirus M byk2 ni..takut berkenan baby yg keluar nnt
susah..heheheh
take care ye

pB said...

time time mengandung ni ler buleh mintak macam macam ...







lama dah mengandung nie ....
teringin la pulak

*SiRibenMerah said...

take care mama...
baby neh bijak sungguh.. mintak macam2 lak kan.. hikkksss =P

cendawanintim said...

syioknyer kalu asben pon cuti time keje kan, kalu kuar outing, lengang ajer...hiks

mama jaga diri bebaik tau..

*SiRibenMerah said...

balik rehat le mama..
cian mama.. jaga diri bebaik yek.. jaga baby elok2...=)

kuInaJentayutiara said...

tak sabar yer...

take care!

kemat said...

tahniah...

Mak Su said...

take care ya mama, tapi sori, maksu tak ada petua tu ler.

silversarina said...

ada selera makan dah berita baiklah tu, usah disekat sebab kalau alahan takleh makan lagi teruk jadinya ... jaga diri ye dan usah risau pasal takut bersalin, relax dan posiifkan minda baru bp stabil.

-akuni- said...

MAMA KENA TAGGED!

Ms_MER said...

mama kna byk rest ni...jgn stress sgt..rilex ja k..petua2 ni x pandai aaa