JellyPages.com

Wednesday, July 30, 2008

~KERNA DIE~


Salam korang...ade ke yg tunggu sambungan cerita mama? tp mama nak ingatkan ye,mama
x de niat pun nak menyimpang tp sekadar mengulit kenangan..

~die...cinta hati pertama mama..
pernah bertahkta di hati mama..

pernah menyintai diri mama..
pernah mengusik hati mama..
pernah mengisi kekosongan hati mama..
seorang yg simple,sempoi dan kelakar..
selalu megusik mama..
selalu meyakat mama..
selalu merajuk dgn mama..
selalu memujuk mama jugak...
die jugak memahami mama..
ambil berat hal mama..
jarang biar mama menangis..
jarang buat mama terluka..
dan percintaan kami unik..
kami jarang jumpa...
kami jarang berbual di telefon..
zaman mama dulu mana ade hfon bagai mcm la ni...
dan yg paling mama hormati die..
amat menjaga batas2 percintaan...
x pernah nak cuba amik kesempatan..
x pernah nak cuba melakukan perkara2 yg di larang..
walopon die boleh buat begitu tatkala kami keluar bersama..
sedangkan nak pegang tangan mama pun,
die minta izin...
walopn nampak die brutal..
ganas giler..
tp die amat menghormati mama sebagai seorang wanita....

~kenapa mama ungkit pasal die...

ya..sebab seminggu nih...
mama asik mimpikan die..
die asik muncul dlm mimpi mama...
die dtg tiap2 malam dlm mimpi mama..
seolah2 cuba meluahkan sesuatu..
cuba menyatakan sesuatu tp mama x fhm...
cuma tiap2 malam die hadir dgn senyuman dan cuba memeluk mama...
memang mainan tidokan mimpi nih...
tp kenapa selama 7 hari berturut2 mama mimpikan die...
kenapa?
kenapa perlu die hadir setelah 11 thn kami terputus hubungan...
mama memang sudah melupakan die setelah mama berkawen..
cuma sekadar ingatan,die cinta pertama mama..
tu memang mama x kan lupa...
tp bukanlah setiap masa mama teringatkan die...
adakah mama masih suka pada die?
atau cinta?
x mungkin sebab cinta mama hanya pada hubby...
ya,maybe mama masih suka kalo ikut definasi 'suka' tulah...
sape lah yg boleh lupakan cinta pertama?
mama x boleh nak halang perasaan nih..
cuma mama akan sentiasa berdoa die bahagia...
semoga die akan temui cinta sejati die...
maybe die dah kawen kot..
walo di mana die berada,mama akan doakan die selamat...

bicarajiwa:..ermmm..kadang2 bila kenangan tu mengusik jiwa, akan timbul rasa rindu jugak kan? tp apakan daya, jodoh kami tiada..dan mama percaya, kebahagiaan hari ni adalah kerna kelukaan hari semalam...mungkin ade hikmah sebab ape die bukan jodoh mama...dan allah berikan mama yg terbaik hari ni..akan mama jaga ikatan ini supaya kekal hingga hujung nyawa...dan pada DIE..saya doakan awak akan berbahagia walopon di mana awak berada...mama harap mama x kan mimpikan die lagi pasni...

*psst..mama cuti hari ni,nak rehatkan badan dan kepala..korang doakan mama sihat ya! ni n3 auto publlish ya..

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

16 comments:

SUZIE APAI said...

btul la mama, kdg2 tu memori lama dtg menjengahkan? kdgkala, kita rimas, kdgkala layan jugak...tp ckp2 org, bila kita rindu, pasti benda sama yg "dia" alami...btul ke?

Ayu said...

aik.. hehehe pembawakan budak ke itu hehehehe
dah sihat?

Sabiah said...

hmmm..cinta pertama memang susah nak lupakan

puterikurekure said...

mama ada tanya kabar dia?
hmmm...mimpi mainan tidor kan. but ada jugak yang beri petanda.

entahla mama. tak berani nak buat komen apa2. :)

jaga diri k!

Mak Su said...

agaknya byk tgk drama korea kot mama? ahaks.. anyway, saya harap mama have a good rest ek....

rasp said...

1st love ni kkdg susah nak dilupakan, kkdg plak tak ingat langsung...

neway, mama take care k... rest byk2..hope u'll be much better soon!

fealize_eleanoer said...

sabar ye mama...

biasala tu...tgh pregnant ni mmg byk dugaan,,,

kdg2 benda2 pelik dtg... ;)

kuatkan iman n semangat ye mama..

syg mama..muahh muahhhh

Khas Lysha said...

maybe die teringtkn mama kot.. or dia ada berita nak bgtau or.. s/thing happen to him or.. tah la..

yg penting mama take care ye.. jgn dipk kan sgt x elok utk mama n bby..

YanDarwisy said...

Barang yg lepas jgn di kenang... he,he,he...mama!

RaFFLeSiA MeRaH said...

bila org tu rindu, mesti kita ingat kat org tu balik, biasa camtu arrrr....apepun setakat rindu x jadi ape pun, sekadar ingatan pada kwn lame, x menggugat umhtangga kita pun...yg penting kita tahu diri kita ni sape....WIFE seseorng...apepun take care...

cendawanintim said...

lorrrrrrr, mama tengah merindu ke nih???aisehhhhh

Zareda said...

mama
sejak preknant ni, mama emo ek.. suka letak lirik lagu, ayat ayat puitis..

macam nak dapat girl aje...hehhehe

mummysyafie said...

mama, cinta pertama mmg sukar untuk dilupakan..tapi anggap itu semua mainan tido..bunga² kehidupan

rehat secukupnya yer mama..jaga diri n baby

viruspadu said...

uish bahaya ni hihihihihih

sya said...

Yang pertama selalunya akan tersimpan rapi dlm lubuk hati.. sesekali aje surface.. bila timbul beginilah emosinya.. he he he

lily lotus said...

haluuu..salam kenal2 ;)