JellyPages.com

Monday, July 07, 2008

~Report card~

Hari Jumaat-9.30am-Sek.Keb.Pasir Panjang...


Norman Hakim

Cikgu: Assalammualaikum..ni abah norman hakim ke?
hubby: ya,saya cikgu..
cikgu: ni keputusan peksa die..
hubby: mcm ne dgn anak saya cikgu?
cikgu: keputusan die merosot sikit tahun ni...die boleh bawak tp saya nak tahu jugak,takut die ade masalah di rumah...
hubby: setahu saya die x de masalah cikgu..cuma kat umah die kurang ulangkaji...
cikgu: itu yg saya nak tahu...sebab peksa akhir tahun lepas die dpt nbr 3..skrg jatuh nbr 10...
die bukan x pandai,dlm kelas die belajar tp saya takut ade masalah lain aje...
hubby: insya-allah cikgu,kat umah memang x de masalah..mungkin die kurang ulangkaji tu..
cikgu: tu je lah saya nak sampaikan...saya minta tuan lebih prihatin sebab die cerdik cuma mungkin die agak leka...

Nur Camilea Izzati

mama: Assalammualaikum cikgu..saya mama Camielea Izzaati..
cikgu: sila duduk puan..ni keputusan die..die memang budak yg baik,cerdik...dan dari ujian pelepasan tu,die layak untuk naik ke kelas nbr 1..displin dan sikap ingin tahu die memang bagus...ujian KAFA die jugak lulus dgn cemerlang...so die pon dah duduk kat kelas tu,
al hamdulilah die boleh bawak pelajaran kat kelas tu...
mama: al hamdulilah...die dpt nbr berapa cikgu?
cikgu: dalam kelas pagi,nbr 5 dan kelas KAFA die dpt nbr 4..
mama: terima kasih ya cikgu..
cikgu: sama2..saya harap die akan terus cemerlang begini ya puan!
mama: insya-allah...

bicarajiwa:dalam sibuk begini pon mama sempat update..hehehe..curi masa sikit...ni kisah ari jumaat..mama cuti semata-mata nak amik keputusan peksa anak2 mama...al hamdulilah..baby aka kak ngah lulus semua dgn A..ujian Kafa jugak ade bebrapa kertas yg dpt 100%..cuma 2 kertas aje dpt A2...si along aka hakim plak merosot berbanding yg lepas..mama kena lebih tekan die dlm matematik dan penulisan..mintak along akan berubah lepas nih..memang die kena bebel lah dgn mama...sape x bebel sbb die anak sulung kan..kenalah tunjuk pada adik2 yg die boleh berjaya..dr skrg lah kite kena didik anak2 kan? jgn dah nak UPSR baru terhengeh2 nak didik dan displinkan anak2 tu...betul x korang...?ok,mama nak ke bandar,ade urusan sikit..so besok kite jumpa k!



PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments


..

9 comments:

Jentayutiara said...

biasa la 2 eira.. budak2 nie ada pasang surut, kejap naik kejap turun. ank dara sy pun ok gak... tp dia suka mengira drpd membaca...

Zareda said...

selamat terima adik ipar baru..

biasalah mama, bebudak nis ebenarnya bijak tapi malas jer lebih..

Ceera said...

bagus2 anak mama nie ye.. sejuk perut mama lahirkan mereka... =P

lindosh said...

bebudak neh bijak. cuma tekan sket je jgn bebanyak nanti dorang tensen ehehe

-akuni- said...

Alhamdulillah... jangan pressure anak tu Mama, nanti dia tension tapi bagi dia galakan dan motivasi supaya dia minat belajar....

ida.. said...

tahniah buat kak ngah... buat along kena study rerajin tau.... compete ngan kak ngah... hihihi... nanti mama bg hadiah.... hihihi

muadzlife said...

tahniah buat mereka...hmm..kene lah pelan2 kayuh..

Hannan said...

wahh
bagus2 anak2 mama ranggie ek

budak lelaki biasa aaa
die kasi rilex2 dulu...

~dyla~ said...

nampaknya mama pandai didik anak. smua nya rajin...

seronoknya la jadi mama ni.. anak dah besar2 , mamanya muda lg..

bertuah betul