JellyPages.com

Tuesday, July 08, 2008

~Peristiwa itu part 4-(cerita penuh di Muar) ~

Gambar kekadang boleh menceritakan keadaan kan? korang layan je lah gambar k!
jgn muntah dah ler ye! hehehe...

ni pagi,sebelum nak gerak ke Muar...dah ready nak naik kereta je...



ni dah sampai rumah persinggahan...



masa ni sebelum berarak ke rumah pengantin pompuan...



dah di rumah pengantin pompuan...



debaran...




al hamdulilah...selesai...

lafaz takhlik...

lafaz taat setia pada suami...

mas kawen...RM 67.08...simbolik...

pembatalan air sembahyang....rantai...

suami pun dpt cincin...

tol pertama...

tol ke 2...

kena jemur sebelum naik pelamin...

tuk tgk tarian nih...

kecik2 molek penari nih...

tol ke 3...hahaha...

atas pelamin..



makan beradab...





bicarajiwa: ni saje gambar yg elok dlm simpanan mama...harap2 korang puashati dgn gambar2 nih...al hamdulilah,semuanya selamat dan selesai dgn baik..walopon cuaca panas tp al hamdulilah,kami happy sebab majlis berjalan lancar tanpa sebarang dugaan...die pon dah selamat menjadi suami org...mama dan family berdoa agar die menjaga keharmonian rumahtangga agar kekal bahagia hingga hujung nyawa...so skrg mama amat bz tuk preparation akhir di rumah sini...pada semua yg rasa boleh dtg tu,hadir2kanlah diri ya...kite jumpa disini...sayang korang..maaf,mama x sempat nak jenjalan blog kengkawan sgt!harap korang faham ya!

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

40 comments:

Ceera said...

semua pakai baju sama.. kalau ilang senang nak carik..

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

cantekkk

umie@kakyong said...

mama,
meriah nampak.... ehh.. muar area mana erk..?? kg umie pun kat muar...
selamat pengantin baru dan moga kekal hingga akhir hayat...

KV said...

tahniah dan selamat pengantin baru buat adik ira.;)

~dyla~ said...

mama,
meriahnya majlis. paling suka yg menari tue...

hantaran pun digubah cantik.

PuteriSatu said...

seronok tengok majlis2 meriah cam ni....mana MR....cari2...

nanonano said...

wahhhhh..
meriahhh sgt !

fealize_eleanoer said...

slmt pengantin baru yek

-akuni- said...

Puas hati betul tengok gambar-gambar yang Mama letak kat sini... seronok je ek....

eedany said...

meriahnya wedding adik mama ni.

tapi eedany nak say...cutelah qistina siap buat peace lagi...suka tengok dia tu mama...

:)

CikguZue said...

ooo padanla sibuk. dan rupanya saya sibuk jugak sb dah lama tak ke sini...huhu...

apepun selamat sudah majlis ni dgn meriahnye kan...

mummysyafie said...

gabungan biru dan putih tu nampak bersih kan...cantik n sweet

grand lah majlis ni mama

zino said...

sama padan sama cantik..
kat PD tema apa pulak nanti..?

Mommy Lily said...

selamat pengantin baru........cantiknya sesuai dgn tema biru putih...nampak lembut sajeee... mama, kita tk tau lagi sampai ke tidak kt pd nanti

IdaShah said...

ank2 mama sedondong ekk
meriah kenduri kat johor nih
tp byk tol hehehe

mama ranggie said...

ceera,
tu lah pasal..kat umah PD ni pun semua sedondon gak,songket..hehehe...

lovely,
thanks yang...

umie,
muar kat PARIT PENGHULU IBRAHIM...umie kat mana?

kv,
thanks kak...kalo dekat,tentu akak dtg kan?

dyla,
lama gaklah penari berjemur..kite org yg nengok pon x leh tahan panas...hiks..

mama ranggie said...

puteri1,
mama menyorok..hehehe...

nano,
boleh lah tahan...

fealize,
teringat zaman kite masa kawen dulu...

kak ahni,
thanks ye kak...

dany,
masa kat muar,ramai yg mengusik adik tu..semua geram tgk pipi die..hiks...

mama ranggie said...

cikgu zue,
samalah kite cikgu,bz..hehehe...

mummy,
x lah grand sgt..biasa aje,sederhana...

uncle,
kat PD sama jugak,cuma biru pekat dan songket..

mommylily,
x kisah lah mommy,mama fhm tu..hiks...

idashah,
satu family sedondon..hehehe...

risanur said...

byk nye tol nak kena lalu..dah rase cam lalu kat highway dah..

nice la color biru + putih tu...

KAKTINY said...

wah.. biru putih.. teringat time kawin dulu.. tema yang sama.. hehehhe

ita.itu said...

wan sedondon biru..yang org ngandung x penat ke nyangkung ek

imz said...

WAH..NAMPAK MERIAH SGT...SIAP ADA TOL G TU..PASTU SEDONDON SEMUA BIRU..CANTIK2..

muadzlife said...

wah..meriahnya...seronok tengok :)

Mak Su said...

wow! serba biru
wow! cantik pelaminnya
wow! cantik khemahnya

mama....sowi ek hari tu sebenanya mmg teringatkan mama, tapi dah ujung2 (khamis) maksu dah sibuk giler, langsung terlupa nak carik nombor henpon mama.... Insyallah, lenkali ek. padahalnya maksu mmg ingat sangat sangat.

fealize_eleanoer said...

lupe nk bitau..

selain pink..kite on suke blue.. ;)

muor76 said...

org silat pulut takde ker?
org main kude kepang takde ker?
barongan pon takde yerk?
hehehhehe

yg menari tu dorang nari zapin ker mama?

pe-pehal tahniah kerane tambah ahli keluarga..

YanDarwisy said...

Wah...cantiknyer pengantin. Maklumlah biru, sebiru pantai PD. Kan mama?

mama ranggie said...

risanur,
tau x per..sebbaik tol murah!

kak tiny,
add lah ym mama k!

kak ita,
wah pandai kak ita ye,ramai yg x nampak mama kat situ...

imz,
memang tema biru..kat umah PD pon tema biru gak!

mama ranggie said...

muadz,
tp penatnye,x leh nak habaq lah...

maksu,
nanti email mama ye..bg nbr fon k!

fealize,
samalah dgn mama...hiks...

muor,
ahah,nari zapin..kalo ade yg lain,rasanya rentung kot bawah panas tu...

yan,
pantai PD nih dah keruh..hehehe...

*SiRibenMerah said...

byk nye tol..
hehehehe...
mau peluh la camtuh nk smp pelamin..
bestnye kenduri kawen..
kem salam kt pengantin yek..
mama neh nampak aktif sgt..
jaga diri tau..
baby tuh kne jaga bebaik =)

cendawanintim said...

uihhhhh, banyaknyer tol...gitu erk??

CIKGU PANJI said...

mama tak jadi mak andam ke?
cantiknya warna biru tu...

mama ranggie said...

si riben merah,
tau x per,sebbaik x rentung aje tau!

c.i,
org johor memang gitu lor...

cikgu panji,
x koser mama..hehehe..x layak lgi...

Great Teacher BaniHassim said...

Jenuhla nak bertol2 nih...
Sume org johor cemtu ker???

Ke ikut tempat???

haJa*darLingZ said...

wow mama..alie pun guna pngapit lelaki yg sama time wedding kite...sah2 kwn baik kan...ape pun selamat sudah..tggu kedatangan kami di umah lelaki ye...xsaboooo

pearlEJ said...

cantiknya tema hantara putih + biru tu mama... combination yg sgt menarik... sukaaaaa... :D

Ada Ayrissa said...

sonoknya tawen..
semoga kekal bhagie selamatnya yer...

RaFFLeSiA MeRaH said...

slmt pengantin baru utk kedua-dua mempelai...tempohlah hidup berumahtangga dgn kesabaran yg tinggi....semoga perjalanan hidup anda berdua sentiasa mendapat keredhaan Allah...amin...

ratna said...

terasa kemeriahannya...

ida.. said...

heheheh.... johor mmg byk toll.. masa ida kawin dulu hubby kena 4 tol.. seb baik dah pesan siap2 kalo tak haru kang apa lak prg sebelah sana kata... diorg pun enjoy... hihi saje suka2 je tuhh