JellyPages.com

Monday, July 14, 2008

~Peristiwa itu part 5-cerita penuh di PORT DICKSON~

Salam korang...mama dah kojo hari ni tp penatnye x ilang lagik nih...nak buek cam no,sayang plak cuti tu...nanti nak raya,cuti lagik...hehehe...mcm biasa,korang layan gambar ye..nak cite panjang karang,muak plak korang...ok,kite layanzzzzzzzzzzz..........
persiapan terakhir...





malam tu ade marhaban dan maulud...





tgh pasang pelamin...


bilik tido yg simple...

hari langsung majlis...


flower girl...

setting sound system..


sepupu kesayangan mama...kalo korang perasan,gelang kami sama..klik gambar tuk lebih jelas..

muka2 yg penat!

tudung oren tu lah bloggers haja...

aksi gedik budak opis...

pengantin berarak...





makan beradab...


sessi bergambar...

persona club..

family mama..

uncle zino n family...

strawberry short cake tales...sila abaikan aurat mama tu..rambut yg x ditutup...

sessi bukak hadiah dan potong kek yg ringkas...


bicarajiwa:...alhamdulilah..segalanya sudah selesai dgn baik...segala penat lelah selama ni berbaloi...majlis berlangsung dgn meriah tanpa sebarang dugaan...semuanya berjalan seperti yang dirancang...satu majlis yg sederhana dan meriah...lega rasanya...cuma bab katering aje x puashati...service x bagus...kami tuan rumah yg kena tolong buat keje...janji lain tp kami dpt lain..tp x mengapalah,itu asam garam kan...dan pada semua yg hadir terutama pada bloggers,haja,khasnida dan uncle zino serta keluarga,mama ucapkan terima kasih banyak2 ye...maaf ya kalo layanan x memuaskan..maklum,mama tuan rumah,bz je..hehehe...dan yg mama x sangka,kameraman adik mama tu adelah suami ke bloggers jugak iaitu strawberry... sungguh x sangka kan!

*pssttt..petang2 karang mama jenguk rumah korang plak ye..kojo banyak lagi nih,x sempat!
PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

36 comments:

Ayu said...

alhamdulillah....
mudah2an pasangan pengantin serta keluarga dirahmati dan diberkati Allah selalu hendaknyaaa... aminnnnn

Mak Su said...

alah....maksu ingatkan ada ler xtvt pengantin diarak menaiki tandu..... huhuhu

YanDarwisy said...

Mesti mama antara org yg sibuk kan? Semuanyer berjalan lancar.* Mama free hair tantek arrr

puterikurekure said...

semua dah selamat ek...
best..best!
:)

cendawanintim said...

biru mata itamku..hiks

cantik2 la mama...

mesti penat sekang, tapi yang penting, sumernya berjalan lancar..

**ucle zino pon ader erk...

mummysyafie said...

biru n putih yer...cantik arr mama..macam garden wedding je

taniah

PuteriSatu said...

wah..meriah pengantin..semoga kekal selamanya...

KAKTINY said...

uuuu... mama... bestnyer bestnyer.. tema biru putih.. warna feveret kaktiny tuh.. (uish... kalau tak kawin lagi, leh tumpang pelamin kat umah mama tuh..hihihi.. 'sep bajet'... kui kui kui...)

sian mama penat yer.. jom kaktiny belanja wat spa iakn gigit-gigit kaki kat pavilion tuh.. hihihii

ita.itu said...

wah lawa betul pelamin nye mama...suka ngk

IBU KUMBANG said...

Hai Mama ranggie,

Rasa macam nak naik pelamin lagi le..

Jie said...

selamat pun majlis

penat tapi besttt

Zareda said...

sekarang memang trend putih ek baju pengantin ni..

last month sepupu hubby pun pakai puti merah dan rumah lelaki dia pakai putih kuning.. nampak sweet aje

pengantin yang ni pun nampak manis dan berseri seri..

mama lagiler berseri maklulah tengah loya loya

-akuni- said...

Mama, terima kasih di atas jemputan tu tapi Mama paham2 lah kan, bukannya dekat... lgpun fulus kurang mengizinkan...

Alhamdulillah semuanya dah selesai.

Kak Lady said...

Alhamdulillah semua dah selesai...Majlis serba biru ...dari kemah...perhiasan...kaum kerabat pun biru...heheheh

Aleeya said...

alhamdulilah dah setel semua ek, amin
thanks atas undangan mama, tapi ruginya tak dpt nak dtg sbb kena gi opis sabtu tu..

canteknya pengantin..terpesona yaya nengok..he he

CikguZue said...

tahniah.

jom datang ke my blog. ada hadiah nak bagi. sudilah kiranya menerima.

zino said...

majlis pun dah selesai... dah buek kojo pulak hehe

Honeylemon said...

wah.. meriahnyer....

slmt pgantin baru kpd kedua2 mmepelai.. smoga kekal abadi selamanya....

lindosh said...

suka nengok flower girl.. esok bila kawen nak kumpol flower girl la hehehe

Mommy Lily said...

amin...semua dah selamat.

minta maaf mama kami tidak menghadirkan diri bersama2 memeriahkan majlis iteww...

tengok kt sini pon dah rasa best...lagi la tengok haja makan tu terliur lak

Abang Long said...

TAHNIAH. Sykur Alhamdulillah. Selamart Pengantin Baru. Maaf, belum ada rezeki untuk bertemu.

imz said...

nampak meriah kan..best bila kita sama2 tolong masa nk kenduri...dgn saudara mara...mesra gitu..!!

mama ranggie said...

kak ayu,
mudah2an..

maksu,
majlis simple aje...pihak lelaki je...

yan,
moka bolat lor..segan ai...

putri kure,
tggl penat aje nih...

c.i,
sempat gak lah die singgah!

mama ranggie said...

mummy,
lebih kurang lah tu,tp simple aje!

putri1,
semoga kekal...

kak tny,
ape salahnye naik pelamin lg tuk raikan anibersari kan?hiks...

kak ita,
itu yg simple je dlm pakej...

ibukumbang,
anibersari nanti raikan lah..hehehe...

mama ranggie said...

kak jie,
penat memang x leh cakap lah..

kak zar,
pengantim pompuan minat putih..kat umah die pon cadar warna putih...

kak ahni,
x per,mama fhm..dun wori k!

kak lady,
memang peminat biru...kalo perasan,baju mak2 sedara n family mama semua sama,kain songket tu tp yg murah tu je lah...

yaya,
x per...mama fhm...

mama ranggie said...

cikguzue,
thanks for that..

uncle,
rasa nak cuti je lagik nih...

honeylemon,
simple je yang tp al hamdulilah..selesai...

lindosh,
kumpul anak2 sedara ramai2 k!

mommy,
meriah gaklah...walopon simple aje!

abg long,
x per,mama fhm...

imz,
sesekali berkumpul,memang tersa kemeriahan tu...

~dyla~ said...

la tak kenal la tadi baju kurung biru tak pakai tudung tu.. rupenya mama... sweet la mama.

NBK466 said...

Very soft & nice colour..same as mine dulu..nie yg buat den terkenang nie...he..he.he..

muadzlife said...

beh nya.. meriah sungguh nampaknya..
alhamdullilah sumer belangsung dgn jayanya...

rasp said...

wah! meriah sungguh ek! color dia pun sweet je biru & putih...mama, cantik la mama gambar mama tak bertudung tu...

Khas Lysha said...

wedding yg meriah ok... mesti mama lega giler biler sumer dah settle kan...

risanur said...

alhamdulilah lega kan bile semua kenduri dah selesai..cuma kena layan kepenatan ajelah..

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

salam kenal...meriah giler. pelamin tu lawo

sTrAwBeRrY sHorTcAkE said...

hi mama!

edrina said...

suka tgk pelamin biru tu simple tapi cantik.

Great G.U.R.U BaniHassim said...

tema biru laut laaa...
nice...!