JellyPages.com

Thursday, July 03, 2008

~HARI YANG TAK TENTU ARAH~

Salam korang...mama dah kojo harini...my son dah discharge dr sepital ptg semalam..al hamdulilah...tp still ade batuk2 dan flu lgik...tp dah x de bunyi lagik...bunyi apo?org yg ado asthma taulah bunyi apo tu..hiks...korang layan lah gambar bawah ni..mama ado byk kojo yg pending walo baru sehari cuti..uwaaa....sobar jolah kan!

along ni pandai cari kawan...kojap je dah kawan dgn budak katil depan nun...
ha kau..siap main roket2 lagik..geram mama tgk....
bukan die tau nak rehatkan badan tu...
muka boring kena amik nebulizer tu tiap 4 jam sekali...
apo pandang2?marahlah tu!
hari kedua sebelum boleh keluar wad ptg tu...
siap peluk bagai dgn member baru tu...


bicarajiwa: semalam mama dapat berita buruk dan baik sekali gus...jiran mama di rumah lama dulu (rumah setentang dgn mama) selamat melahirkan bb boy dan anak ke 3 die semalam..tp yang sedihnya,anak die ade G6PD...darah kotor..ntah,mcm tu lah yg mama dgr..kira x leh makan ubat sebarangan..(mama dpt tgk sebab sepital yg sama)..dan seorang jiran mama di tempat yg sama (sebelah umah) telah kembali ke rahmahtullah pada jam 12.30 pm semalam kerna jantung...sempat mama tgk mayat arwah sbb ada di sepital yg sama...die seorang jiran yg baik dan sangat penyayang dgn kanak2..mama ke sana ptg semalam dan memang rezki die,ramai yg tolong uruskan arwah...kesian mama tgk anak2 dan isteri beliau..sebbaik dua dr 3 anak beliau dah kawen...
~UPDATE 11.30AM-Khamis~

sebentar tadi mak mama dpt col dr kg...nun jolobu ha...mak sedara mak mama juga telah pulang ke rahmahtullah pagi nih...die salah seorang mak sedara yg paling baik pada mak mama dan nenek sedara yg agak rapat pada mama..tp mama x dpt balik sebab kereta dah penuh...sedih jugak nih...

dan serentak dgn itu,mak sedara mama plak yang di Banting tu,isteri abg kepada pengantin baru tu (korang ingat lagi x?),telah kehilangan bb sulung dlm perut lagi kerna uri di bawah..dan disebabkan kelalaian doctor yg merawat, beliau telah kehilangan bb sulung beliau..doktor membiarkan beliau menunggu tuk di operation terlalu lama hingga kandungan beliau meninggal dlm perut..satu lagi kelalaian doctor yang amat di kesali...

~makin nak dekat kenduri,makin macam2 hal yang berlaku..menguji ketabahan kami sekeluarga~

Image Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

28 comments:

Kasawari said...

Alhamdulillah.. Along dah sembuh.. oh ada semput eh.. sampai kena tahan wad.. ermmm.. kesihan tengok kanak2 kecil semput kan.. macam si Ammar tu..

Mieza said...

Alhamdulillah sht abg ya...dh kuar jgn biar dia lasak n main dkt ngan benda berhabuk...:D

Sabiah said...

biasa la tu mama.dah lumrah,ada waktu kita gembira,ada waktu sedih..tu kan roda kehidupan

blackpurple @ jowopinter said...

Boleh main lagi dalam hospital ek. Semoga cepat sembuh. :)

Takziah kepada keluarga Allahyarham. Semoga rohnya dicucuri rahmat Allah. Ameen.

*~dEWiSoULhAa~* said...

semoga mama & family tabah menghadapi ujian2 yang diberikan....

psl G6PD tu kan,yg saya tau, darah die akan ok selagi die tak amik certain2 drugs laa. kene hati2 lah cmtu...

Umi Mia said...

Mama kena strong untuk family mama...walau apa pun ujian yang datang....

KV said...

insyaallah masa kenduri nanti boleh langsung tanpa masalah besar. Risau kan ira? Akak doa kan. Ira pn slalu berdoa tau.;)

ita.itu said...

innalilah...aduhhh psl baby tuh bahaya ek..tak leh mkn kacang prg..hope anak mama kembali sihat ye..amin

puterikurekure said...

harap mama tabah ye.
:)

risanur said...

semoga MR tabah dalam menghadapi dugaan yg dayang...jgn cepat putus asa...
alhamdulilah abang dah sihat...dengar cakap mama nye..

cendawanintim said...

Alhamdulillah, along dah ok..

ratna said...

semuanya ketentuan ALLAH. anyway, alhamdulillah ur son dah sihat...

zino said...

abang tu nak membesar memang lasak tu.. tapi nampak dia ceria tu kira ok dah tu.. kena tengok balik ada benda2 makan yg dia tak boleh ke. apa ke.. tapi cuaca yg tak menentu ni boleh jadi jugak..

takziah utk keluarga yg kehilangan orang tersayang..

al-fatihah..

Zareda said...

semoga mama tabah hadapi semua ujian..

astma tu ubatnya madu lebah.. InsyaAllah, kalau nak kak zar boleh bagi petuanya. sebab Ika dulu pun asthma jugak..

edrina said...

alhamdulillah anak mama dah sihat & mama pun dah dapat kejer cam biasa..tak der lah risau sgtkan..

org kata jgn makan kacang parang sewaktu pregnant sebab kacang parang ni salah satu penyebab G6PD neh..

Susah jugak nak jaga anak yg ada G6PD neh pasal dia akan alergik pada bahan2 tertentu macam ubat gegat..selalunya doc akan bagi list of bahan2 yg dia alergik pada parents.

Wynn Yasser said...

era, aku mungkin tak dpt dtg kenduri adik kau. tp, aku cuba la datang ye... sebabnye, abg aku bertunang 17 julai. masalahnye, majlis kat temerloh. takut tak sempat. lagi 1, aku ditugaskan menyiapkan hantaran. huaaaaa!!!

SUZIE APAI said...

hidup ni penuh dugaan & cabaran... pasti ader hikmah tersembunyi yg tak di ketahui oleh insan lemah seperti kita...............

imz said...

sabar mama..mungkin ada rahmat disebalik yg terjadi ni..!!

Mawar Biru said...

semoga mama dan family tabah menghadapi semua dugaan yg menimpa..sabar ye mama..

starstar said...

ala cianyee along...
xperla...soh dye rest bnyk2...

sian mama gk..
mesti penat kn..

kuatkn semangt k...
:)

IdaShah said...

syukur lah abg dah sihat

mcm2 hal yg jadi rs takut lak
naper lah doctor tu cuai
nnt dia tanggung kesalahan kat akhirat

eedany said...

semoga keluarga mama tabah menghadapi ujian mendatang ya mama.

semoga anak teruna mama cepat sembuh...

jaga diri mama :)

YanDarwisy said...

Hi Mama...semoga anak mama sihat dan cepat baik. Sabar yer mama....
Tuhan itu Maha Mengetahui. Org yang Dia kasihi sentiasa diuji.

fealize_eleanoer said...

geram btl n x suke btl dgn doktor2 yg cuai nih.

saman jekkk...

issskkk!!

silversarina said...

Alhamdulillah Along dah sembuh dan mama pun dah dapat keje semula.

Kematian memang tidak dijangka datang menjemput umat manusia. Al Fatihah buat semua yang telah pergi.

Jie said...

mcm tulah kehidupan mama, yg datang yg pergi silih berganti...

moga mama sabar ye

viruspadu said...

alhamdulilah...

sembuh dah dia...

ra ko ok tak ni ???

irasilver said...

anak kita pun masuk spitalllllll

sib baik semua ok kan!