JellyPages.com

Friday, March 21, 2008

Mama jenguk si kembar!

Salam sejahtera semua...apa khabar?ape cite semalam?g memana x?mama x buat ape pon(kemas umah aje!) semalam cuma g jenguk si kembar tu je...asik tido aje si comel2 tu...menurut adik ipar mama,mereka ade kuning sikit...arini kena bawak g spital cek,tgk mcm ne ketinggian kuning tu...minta x de pape lah..kesian tgk dorang kena amik darah!

anak2 mama semua kena kuning lepas lahir...kena warded seminggu tau!kesian mama tgk,selang sehari mesti kena amik darah!menitik airmato dibueknyo!tu yg buat mama malas lg nak delivered bb,sure kena kuningnya!menurut doctor,darah ke semua anak2 mama x sama dgn mama so itu sebab semua anak2 mama kena...mama darah AB+...tp mama x compomlah anak2 mama darah jenis apo!
adik yg x sabar g tgk si kembar tu!
tgk tu,asik tido aje!
lenanya!
bangunlah sayang!
adik dgn mak mertua mama n anak buah mama!(adik laki hubby nya anak!) "mama,jomlah balik,adik penat!"

P/S:mata mama sebelah kanan(atas)asik bergerak je,nape ek?ade yg kata org jauh nak dtg!tp sape ek?berdebar ni...kalo betul lah kan!nak kata sedara,aritu makcik mama yg dok kemasik,dah dtg..nak kata kawan,mama x de kawan yg dok jauh!!ishhh!conpius ni...



PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

31 comments:

ita.itu said...

sgt geram ngk baby tuh..rasa sy kan sp ek nak dtg...haha..bloggers dr sabah sarawak tak..hehe

Azhar Ahmad said...

Halah, comelnya. Bilalah saya nak ber
'anak'

13may said...

hehhe...hehhe...

mama,
page ni berat sgt laa...lambat betoi nak loading...

ker PC saya yg lembab..???

hmmmm...

cendawanintim said...

Mama,

Sejuk ati tengok gambo baby..

Iman dulu alhamdulillah tak kena kunen (jaundice), doc cakap salah satu faktor sebab saya tak makan ayam masa peknen...asyik makan ikan jerk...ikan selayang, ikan kembung...hikhik..

Aleeya said...

comelnye baby2 ittewww
nak culik satu boleh hahhaha

viruspadu said...

muka ko mana ra oiiiiiiii...

aku nak tgk ko lah

Ceera said...

hiks, sama la, saya pun nak tngok mama...

irasilver said...

bestnya kembar! Ni buat nak nak baby balik nih! :P

RaFFLeSiA MeRaH said...

ooo...baby dah balik umah yerr...comei, muka same ker mama?

mummysyafie said...

eee...geram nya tengok baby..ni yang buat nak tambah lagik nik :}

Ungku Nor said...

mata kanan dok kelip-kelip?
org Semban nak mai PD kot..
ahahaha

~dalila~dyla~deyll~della~ said...

jelesnya tgk org dpt kembar kan... mcm best aje...

ni yg tak sbr nak ada baby nih...

si kembar tu dah ada nama lum?

mama ranggie said...

ita,
hehehe...td ade email sampai,dr perlis...nak jpe mama..:)bloggers jugak!

azhar,
makanlah nasi minyak cepat sikit...

13 may,
kat mama cepat aje loading die...

cendawan,
ye ke?setahu mama,makan ikan banyak petua nak dpt bb laki...

aleeya,
kalo blh,mama lah org first yg nak culik...hahaha...

mah,ceera,
hehehe...weekend nantilah k!senin aku update!

irasilver,
silakan...lg ramai,lg bagus!meriah tau!

raffesia,
muka x bepa sama sgt lor...lain sikit!

mummyshafie,
tambahlah lgik...hehehe..;)

kak ungku,
bilo tu?:)

dyla,
lum ado nama laei...tp mama ade cadangkan gak...irfan n damia...;)

TauruzMama said...

comey tul lew baby & adik tuh..klu dpt twin bes rr!

Zareda said...

comelnyer si kembar..

si bongsu tu pun dah pandai melaram ek.. posing depan kamera tu

sya said...

Bestnya dpt anak kembar

Kak Lady said...

Geram tgk pipi baby tu...merah2 nampak...

Hehehe...si cik adik tu pun bukan main melaram lagi...masa nak pergi tak sabar2 ye...tapi dah lama nak balik pulak...budak2 camtu lah...

silversarina said...

Bayi asia memang susah nak lari dari sakit kuning , tak banyak, sikit mesti ada jugak... comelnya kembar tu... tidur jelah kejenya ye :)

zino said...

jaga baby sorang dah kelam kabut jaga dua baby sekali sure satu cabaran tu hehe

Sastri said...

camana agaknya cabaran nak menyusukan dua-dua bayi sekali ek... ke dorang ni ikut giliran?

-akuni- said...

Mama, anak saya pun kena kuning gak tapi tak kena tahan kat hospital, may be tak teruk kot... orang tua-tua petua titik kan susu kambing ke dalam mulut babies tu... cubalah...

Mommy Lily said...

comel la baby twin...camana la nak jaga yeekk... jaga lily sorang pon rasa nk nangis kadang2

adik punya baju comel la mama...

Wiween @ Awin said...

whoaaaa...beshnye mama dpt anak buah kembar! ween nanti nak anak kembarlahhhhhh! kekekeke bleh ke? ;p

iNsaN BiaSa said...

ai mama..lama xjengah blog mama..emm..comel sungguh anak2 itu ye...cam nk gigit je pipi..hehee

xsbr nk punya anak sndri..

KV said...

agaknya X mama nak datang tak? Hihi..tak tau.

muadzlife said...

eeeii comei nya...geram ler saya tengok mama

mama ranggie said...

tauruz mama,
seronokkan dpt twins...

kak zar,
memang dah pandai melaram pon...

kak sya,kak lady,
memang comel..kalo mama dptlah mcm tu kan bagus...

kak silversarina,
memang ade kan..anak mama seme warded kuning...

uncle zino,
susahlah sikit kot!

mama ranggie said...

sas,
ikut giliranlah sayang oii!

akuni,
ahah..memang bg susu kambing...

mommylily,
entahlah mcm ne...kita x rasa kan...

wiween n insan biasa,
cepat2lah kawen...hehehe..:)

kv,
ishh..x delah...

muadz,
kalo dpt kat mama,da lama dah!

kakLuna said...

la...murahnya rezeki...bertuahnya...dpt anak kembar lelaki perempuan pulak tu....comel nye...subhanallah..

Kasawari said...

Alhamdulillah... syukur.. semoga anak anak ini akan menjadi anak2 yang soleh mendoakan kedua ibu bapanya.. cutenya baby tu...

mama ranggie said...

kak luna,
x sangka kan..memang rezki die...

kasawari,
insya-allah...