JellyPages.com

Tuesday, March 18, 2008

Mama dapat anak buah kembar!

Mama dapat anak buah dah!kembar tau uols...seorang laki dan sorang pompuan...bestkan...yg bersalin ni adik ipar atau adik hubby yg pompuan..hubby ni cuma ade sorang adik pompuan...die dah masuk wad dr ari ahad hari tu lg kat spital Tuanku Jaafar,Seremban...die due on 16 tu lah tp disebabkan x de gesa,die kena warded lah aritu...so semalam lepas asar,die selamat melahirkan baby kembar,sorang laki dan sorang pompuan..bestkan..anak sulung die plak,lelaki..sebenarnya die ni susah nak mengandung,asik gugur aje...tp org kata ape,tuhan tu maha adil kan?die bg kembar terus,laki dan pompuan lak tu...memang dah rezki die kan...tp memang keturunan pon,mak die a.k.a mak mertua mama kembar pon tp dua2 pompuan...



on da way mama ke spital semalam memang hujan lebat kat hi-way seremban-PD...


sampai x nampak jalan...tp seremban x ujan k!

ni die adik ipar dan suami die...


dan kembar tu!

adik ipar mama-intan...


yg ni lelaki tu,belom ade nama lg...2.5kg...

yg ni pompuan tu...3.1kg...

anak2 mama pon seronok dpt sepupu baru!

comelnya!

asik tido aje!

anak2 mama depan spital...

suasana spital masa mama nak balik..ade je yg sakit kan!


P/S:syukur al-hamdulilah,semuanya selamat...mama kesian tgk die masa tgh sarat tu,macam x larat sgt bawak perut tu...tp die aktif masa mengandung so die senang nak bersalin kali ni..dan x lama sakit die...mama cuma berdoa agar die dan anak2 die sihat...ishh,kalo mama dpt mcm tu kan best!senang,x yah beranak selalu...tp tu semua kuasa tuhan...x siapa yg tahu..masa mama peknen yg second tu,mama sentiasa berdoa agar dikurniakan bb guls..sepanjang mama peknen tu mama x pernah berenti berdoa...dan al-hamdulilah,tuhan tu makbulkan doa mama...so kalo peknen yg akan datang(tah bila lah tu!),mama nak berdoa agar dikurniakan plak bb lelaki...nak lengkapkan sepasang...2 laki dan 2 pompuan...moga2 allah makbulkan doa mama nanti...insya-allah...


PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

36 comments:

Ungku Nor said...

betul..betul..semalam Semban tak hujan.
Cuma langit punya la gelap..huiii..macam nak ribut ngkaauuu.

ehheemm..turun Semban tak bitau ;p

iman_qaisara said...

huhuhuuu comeinyeee baby tuh...sgt2 comeiii..geramm tauu~...tahniah mama...dpt ank buah baru

ita.itu said...

mama sgt syoknyer dpt baby kembar..beruntung kan..x yah banak lg dah..hehe

PuteriSatu said...

seronoknya dapat baby kembar....tengokpun dah seronok...

nasazfrog... said...

bestnye dapat baby kembar ni mama, sy dulu ader kakak kembar tp dah meninggal,, ermm sedih... :( , tp mane la tau kok sy plak yg dpt kembar nanti... mungkin tak mama...

haja said...

mama....minah kan??wahh ari tu bru nmpk dia kt pekan...ishh terujalah nk citer kt pie.yg jepun dh dpt bby lagikkkk...hehehe...kem salam kt diaorg ehhh...sukanyeeeeee

wan said...

Tak dapat dibayangkan perutnya besar cemana, dan stretchmarksnya macam mana.

Uwaaaa

Newey tahniah la utk SIL tu sekeluarga.

Zareda said...

tahniah pada mommy baby kembar tu..

Rezeki Allah.. alhamdullillah.. geram ler tengok baby ni

pearlEJ said...

wahhhhhhhh syoknya dpt baby kembar!! yg lagi buat syok tu pasal dpt lelaki n perempuan. syoknyaa kalau boleh dpt mcm tu kan mama... :D

~dalila~dyla~deyll~della~ said...

bestnya dpt kembar sepasang.... rezki dia la.....

dpt bersalin normal ye.... ?

muadzlife said...

sgt sumel..dan best nya dpt kemar..size pun sedang elok aje..x kecik sgt..musti beso perut dia masa pegnen kan..
tahniah utk mama & SIL..:)

Mommy Lily said...

alhamdulillah rezekikann..kembar sepasang lagi....comel2 lak tuuu

viruspadu said...

best la dpt kembar

tp nak menjaga dia menunggu beso tu, hiks

hanya ibu bapa saja yg tahu sukarnya kannnn hehehehehe

RaFFLeSiA MeRaH said...

mcm tu la gamaknya sy ngan puterisatu masa mula2 lahir dulu...

NuRuL said...

salam mama..wah..dapat anak buah baru..bestnya kan..dapat kembar..sepasang pulak tuh..tahniah untuk Ibunya..suka tgk gambar2 baby nih:)

Mieza said...

bestnya dpt kembar...sepasang lak tu..takyah branak byk kali kan..:D

tahniah buat intan n family...:D

mama ranggie said...

kak ungku,
ala..dah malam lg pon dgn mil...:)

nana,
thanks..

ita,
betul tu...

puteri1,
awak pon kembar kan??

nasaz,
insya-allah...cubalah...

haja,
nanti mama gtau die k!

kak wan,
x lah besar sgt perut die tp x sangka anak2 die berat mcm tu...

kak zar,
nanti mama sampaikan salam k!

ej,
tulah pasal...bkn senang nak dpt mcm tu kan...

dila,
ahah,normal je...x sangka kan...

mama ranggie said...

muadz,mommy lily,
memang seronok...tgk die membeso sepasang...laki dan pompuan...

ma'mah,
tulah pasal,satu uri je tau!abislah...

rafflesia,
mcm tu lah kot..comel!

nurul,mieza,
seronok..rasa nak amik satu tp mana blhkan,anak org...

fealize_eleanoer said...

hahaha...tahniah mama !

bestnye kan dpt anak kembar...

kite mase pregnant dulu pon perasan nak anak kembar...tp family history xde kembar pon..heheh..

n'way..tahniah jgk utk adik ipar mama tu yek !

flush said...

saya jgk adalah seorg kembar.. kembar sy sorg lg tu pmpuan.. hehehe...

kdg2 rasa best, kdg2 rasa cam xbest.. sbb tiba2 je tersebit benda yg sama & serentak..

tu la nasib org kembar ni..

cikdinz said...

best nye dapat anak kembar. sepasang lagi.
alhamdulillah, semua nya selamat....

Umi Mia said...

cutenya twin....kalau dapat twin sekali best gak kan...dapat twin terus tutup kedai lah gue....

silversarina said...

bestnya bayi kembar... comel dan besar lah jugak dua-duanya... tahniah buat ipar mama !!

mama ranggie said...

fealize,
besh kan!family mama memang ade kembar..ade lah sikit harapan kot!

flush,
ye ke?seronok x?thanks sudi tggl komen k!

cikdinz,
nape lama x update?

umi mia,
betul tu...sonang kojo...hehehe...

silversarina,
kalo lah mama yg dpt gitu kan bagus!

TauruzMama said...

Mama,Memang sangat bes okey dpt anak kembar..tahniah mama..

Kak Lady said...

Mama tahniah sebab dpt anak buah baru...2 skali plak tu...

Kat sini pun semalam hujan bukan main lebat lagik...

Sastri said...

haaa... memang best kalau dapat baby kembar kan? dahtu sepasang lak tu... tahniah buat adik ipar mama sekeluarga... :D

Mak Su said...

wow! bestnyer dpt bermain2 dgn twin nanti.

mama ranggie said...

tauruzmama,
seronok kan?bile lah mama dpt mcm tu ek?

kak lady,
thanks..sini ujan lg arini...

sas,
thanks...

maksu,
rasa nak amik je yg laki tu...hehehe...

umie@kakyong said...

Salam mama ranggie.
suka tgk baby2 tu... comey dan besar pulak tu walaupun kembar...
Tahniah buat adik ipar mama...

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

TaHNiaH uTk aDiK iPaR & BiRaS MaMa !

CoMeY SuNGGuH BaBy Tu !

Cikpid said...

bestnye dpt baby..sepasang plak tu..comel sgt..sy nk baby gak..tapi x dpt2..hehehhehe

cendawanintim said...

Mama,

Kagum betul la...sorang 2.5kg, sorang 3.1kg, beso lak pewut masa peknen erk...

anyway, tahniah...kena berguru nih..!

mama ranggie said...

umie,
x sangkakan, normal tau!

wana,
thanks ya!

cik pid,
usaha lg k!ade tu...

c.intim,
x jugak..sedang2 aje tp x sangka kan bb semangat!

-akuni- said...

Hai Mama,
Seronok nyer dapat anak sedara kembar... memang best tapi dia punya nak jaga pun double penat weh...

Jangan lupa singgah blog baru makcik ni dari shah alam di kularilari.blogspot.com

Faizah_Haris said...

waaaaaaaaaa kembarrrr lagi tuuu...beshhhhhh sgt2 kan...uhuksss....hehehe