JellyPages.com

Tuesday, August 05, 2008

~Maafkan mama ye!~


Salam korang..
maaf kalo mama x masuk blog korang ye..
di saat ini mama sudah mengalami morning sickness...
satu bende pun x boleh masuk perut even air masak pun sure muntah...
nampak dah sama mabuk mcm masa mama peknen kan hakim..
memang rasa nak baring aje rehatkan badan nih...
semoga allah tabahkan mama menghadapi saat2 ini...
kalo ikut rasa hati,x sanggup rasanya nak menghadapi saat2 ini..
tp mama terpaksa jugak kan..
dah itu bahagian mama yg allah tentukan...
dan semoga allah berikan mama kekuatan agar mampu melawan 'kemabukan' ini..
korang2 semua doakan mama ye...
maaf ye kalo kalo x sempat jengah blog korang...
harap korang faham ye..
tp janganlah plak korang x jenguk 'mama' ye...
kat opis pun mama x buat keje sangat,mama baring aje..
sebbaik bos fhm...
sporting habis siap suh mama mc..
tp mama lak boring duk umah..
kalo kat opis nih,ade gak teman nak borak kan..
ok,mama nak g klinik nih..
kata cek bp(blood pressure) hari2 kan...
pray for me ya!

PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

28 comments:

KAKTINY said...

ooooo... mama dah kena "bab" paling seksa nih.. kaktiny dulu, inilah yang amat ditakuti.. masa pegnan yang anak sulung tu dulu.. lembik and paling teruk takleh tengok cahaya matahari..mesti pening, muntah dah pitam..
sampai dinasihatkan doktor utk berhenti kerja (sbb kaktiny pernah keguguran masa first baby dulu..) - so, doktor suh jaga elok2 kandungan.. huish.. tak leh nak ingat.. ngeriii...

Mak Su said...

relax ek mama, tu ler maksu tak brp sgt nak ganggu mama hari tu, mama masih di early pregnancy ni mmg ler mcm tu ek... take care

Mieza said...

sabar ek...biasalah bg semua yg mengandung..jaga kesihatan ok...:D

viruspadu said...

banyakkan rehat ra

balik rumah rilex2 layan kartun :p

kalau apehal2 jgn lupa kontek aku yo

ratna said...

bykkan berehat yer.. utk kebaikan diri dan juga baby..

Ummibatrisya said...

salam,

masa ummi mengandungkan damya dan batrisya, ummi pun kena darah tinggi. kena check bp daily kan.

ummi ni penakut nak jumpa doktor. apa yang ummi buat, ummi beli mesin check BP kat watson dan ummi catitkan bp ummi dalam buku tiga lima tu tiap-tiap hari.

seminggu sekali ummi jumpa doc. doctor pun seronok sbb ummi ada initiative nak check sendiri kat rumah.

so tak payah le ummi pergi klinik tiap-tiap hari.

banyakkan rehat. jgn stress!

kalau boleh makan, makan le daun sup, air daun pandan dan timun.

itu petua org tua2 untuk turunkan bp. :)

Sabiah said...

jaga kesihatan diri dan bb k!!

IdaShah said...

byk kan rehat n jaga kesihatan yer
mmg seksa kena gini
sabar yer mama

Ayu said...

Era,
jaga diri baik2. banyakkan rehat yerrrr.... ikut mcm ummi batrisyia ckp tuh mungkin membantu turunkan BP ..
take care ok?

SUZIE APAI said...

kejap je tu mabuk...nti bby dh besor ckit, ok la tu.....tabahkan hati & take ur rest!

13may said...

moga semuanya baik baik belaka...

jaga diri :)

Sastri said...

banyakkan berehat mama... jaga diri...

NBK466 said...

Kalau kena Morning Sickness..lawat ler blog kami waktu tengahri ke, petang ker, magrib ker..he.he.he..

muor76 said...

wife muor dulu takde ler terok sangat mabok nyer masih lagi terkawal.. risau gak kalo wife mabuk...

sib baik husband tak mabuk sekali yerk... heheheh

muadzlife said...

byk2 kan rehat ler yek

en_me said...

relax lar kat umah, amik mc.. leh update blog nih.. ekeke

-akuni- said...

Cian nyer mama... sabar lah ek...

cendawanintim said...

take care mama, banyakkan rehat yer...

Mommy Lily said...

kesiannye mama...

rehat byk2 mama...dont worry kami fhm kalau mama tk dtg melawat kami.
biar kami aje dtg sini.

makan la asam skt2 okey

hOtMaMa said...

take care mama!

~dyla~ said...

takpe mama,
tabah kan hati.. jap je tue.. lg sebulan dua dah leh selesa n horey2.. hehehe..

moga mama sentiasa sihat ye... jaga diri bebaik..

Ms_MER said...

take a good rest k..emm..jaga pemakanan sama k..

mummysyafie said...

ya ampun mama..kami memahami..mmg time morning sickness tu saat yang benar² memduga kiter sbg ibu erkk

take care mama yer...cayanggg sgttt

cikgu jawe said...

jaga diri. jgn tensen2 okeh. :)

CIKGU PANJI said...

mama,
jaga kesihatan dan bykkan bersabar.

sya said...

jaga diri bebaik.. semuga cepat sembuh

fealize_eleanoer said...

mama x sihat lagi ke?

jaga kesihatan k... :)

kakLuna said...

cuba minum air redbull dan makan sandwich :)