JellyPages.com

Thursday, February 28, 2008

AWARDS KASIH SAYANG

First,mama nak ucapkan terima kasih pada kak e (klik)sekali lg kerna memberi mama satu lg awards...kak e sms mama semalam pesan suh amik awards ni kat blog die...thanks ya kak e...sayang kak e... dan mama nak panjangkan awards ni pada semua bloggers yg dah jadi mama,mommy,mummy,ummi,umie,ibu atau mak...anda semua memang best!!!kamu memang sporting dan penyanyang...buktinya,n3 kamu semua pasti kisah anak2 yg kamu sayangi...betul x?...see...u'r da best!!!


Mama nak cerita sikit pasal awards yg diberi pada mama....kira sambunganlah n3 yg lepas....ade komen yg ditgglkan(thanks ya!) mengatakan mungkin (betul kan kalo mama salah) mama disayangi kerna itu mama diberi awards(statement maut ni!)...sayang-sayang semua,kamu semua pon pasti disayangi dan dihargai x kiralah siapa kamu... setiap orang ade keistimewaan tersendiri dan keunikkannya...setiap insan layak disayangi...kasih sayang tu banyak istilahnya dan luas ertinya dalam hati setiap insan, sayang tu ade beberapa cara...sayang pada mak dan ayah,sayang pada suami/isteri,anak2 dan teman2...pada siapa pon kite sayang...ia tetap di panggil kasih sayang...tiada nama lain (yg penting~ikhlas)...so janganlah kamu rasa tiada siapa yg menyanyangimu kerna kamu tersendiri...kamu adalah kamu...tiada orang lain akan menjadi kamu...



1. Sekurang-kurangnya ada 5 orang dalam dunia menyayangi anda dan sanggup mati kerana anda.


2. Sekurang-kurangnya ada 15 orang dalam dunia ini menyayangi anda dalam beberapa cara.


3. Sebab utama seseorang membenci anda adalah kerana dia ingin menjadi seperti anda.


4. Senyuman daripada anda boleh membawa kebahagiaan kepada seseorang, walaupun dia tidak menyukai anda.


5. Setiap malam ada seseorang mengingati anda sebelum dia tidur.


6. Anda amat bermakna dalam hidup seseorang.


7. Kalau bukan kerana anda,seseorang itu tidak akan hidup bahagia.


8. Anda seorang yang istimewa dan unik.


9. Seseorang yang anda tidak ketahui menyayangi anda.


10. Apabila anda membuat kesilapan yang sangat besar, ada hikmah sebaliknya.


11. Sekiranya anda merasakan anda dipinggirkan, fikirkan semula,mungkin anda yang meminggirkan mereka.


12. Apabila anda terfikir anda tidak mempunyai peluang untuk mendapatkan sesuatu yang anda ingini,mungkin anda tidak akan memperolehinya, tetapi sekiranya anda percaya pada diri sendiri lambat laun anda akan memperolehinya.


13. Kenangilah segala pujian yang anda terima. Lupakan segala maki hamun, caci, umpat, cela.


14. Jangan takut untuk meluahkan perasaan anda, anda akan merasa senang bila seseorang mengetahuinya.


15. Sekiranya anda mempunyai sahabat baik, ambillah masa untuk memberitahunya yang dia adalah yang terbaik.Hanya seminit diperlukan untuk mendapat sahabat baik,sejam untuk menghargainya,sehari untuk teman baik paling setia,walaupun punya harta yang banyak,teman tetap paling berharga..



kredit to empunya gambar ya!

~disini mama plak nak beri awards ni kpd semua teman2 yg singgah disini xkiralah silent readers ke...yg mama dah add link di blog mama dan semua yg add link mama kat blog memasing...mama sayang kamu semua x kiralah kamu siapa...kalo boleh mama nak jumpa dgn semua bloggers2 dan mengeratkan lagi persahabatan ni...nilai persahabatan itu sukar nak dinilai...kerna itu mama amat menghargai persahabatan ini yg memang tak boleh di jual beli...tak ternilai harganya...seikhlas hati mama,kamu,kamu,kamu,kamu dan kamu semua memang mendapat tempat di hati mama....~


Image Hosting by Picoodle.comZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

39 comments:

Mieza said...

thanx mama...I LOVE U TOO...muahhhhsss 3x.... :D

Ungku Nor said...

walopun entri mama kali ni memang banyak *eheheemm* stetment prasantan tapi akak tetap SAYANG kat mama jugak..hehehe

mama ranggie said...

mieza,
sama2 kasih...

kak ungku,
sesekali perahsantan...

blackpurple @ jowopinter said...

Macam-macam award. Tahniahlah. :D

zino said...

bagus nya dapat banyak award.. zino pun dapat rasakan kawan blogger ni ramai yg baik2 dan budiman..

kemana mana zino pergi (seboleh mungkin..) zino akan cari kawan blogger yg berada di persekitaran tu.. sama ada dengan notis atau tanpa notis hehe..

pernah sekali dulu kebetulan berada di satu tempat tu zino pi cari dia di pejabat.. nama pun tak tau.. no talipon pun tak ada tapi main tangkap je.. nasib baik jumpa dan dia perasan sebab baby ikut sama..

skrg ni dah jarang dia buat posting.. sibuk sangat kot..

fizz said...

mama,

setuju sekali ngan n3 ni.. kasih sayang adalah satu anugerah/nikmat terindah dikurniakan-Nya kepada kita, tak mampu dibeli di mana-mana dan tak ternilai harganya..

bila mama nak jumpa ngan saya yang comel nie?...muaahahha :D

Mak Su said...

hihihi :D (cuma mampu tersengih lebar je, kelu)

angah said...

n3 mama kali ni best..hikhik.. slalu bca skali lalu jer.. ni berkali2.. hikhik.. jom mama.. kita serbu kawan yg kena operete tu!!

Aleeya said...

nice entry..

zura lias said...

mama...saya pun mama gak..saya boleh amik le award nie kan?hikss..saya mama pada anak tekak saya dengan anak rambut sy...hehehe..

ita.itu said...

wah asyik dpt award je..best ek..hehe

mama ranggie said...

bp,
thanks...

uncle zino,
tulah pasal...mama kalo blh nak jpe seme blogger yg rajin masuk blog mama ni...ramai kawan kan bagus..

fizz,
betul tu...cubalah cari kat kedai,xkan jpenya kasih sayang tu...


maksu,
dah mik lom awards tu?

rep,
mama nak g tgk esok kalo x de hal lah...


aleeya,
thanks ya!

zura,
bila lg nak....ermmmmm....muahahaha...

mama ranggie said...

ita,
awards kat atas tu pon untuk ita gak...memang caring betul anak2 u kan?so,u layak dpt awards tu...

NuRuL said...

wah..minggu nih kira minggu award untuk mama ya:)

Ku Ina ~Jentayutiara said...

mama, sy jgk dpt award spt 2 tp sy rasa sy x layak menerimanya jd sy putuskn utk berikn award nie kpd semua blogger sy yg bertitle mak, ibu, ummi, mama, .....
Kasih syg tak ada nilainya tp bila dihargai akn bertambah segar, harum & bersemarak.

irasilver said...

cam tak paham tapi apa pun thx mama cz nama saya ni ada kat list mama kat bwh tu! :P

arianna adrizal said...

tahniah kat mama sbb dpt award tu. wah calang2 org taw.. :) *hugs*

mama ranggie said...

nurul,
ishh...mane ade..

ku ina,
awak layak kerna pengorbanan awak selama ni x seme yg mampu tanggung...

ira,
awak pon dpt coz awak memang layak...


ariaanna...
mane ade...biasa2 aje...

RaFFLeSiA MeRaH said...

award utk org lum ader baby takder ker mama? hehehe...

Aku Bukan Bidadari said...

mamaranggie..semoga mama ikhlas ngan apa yg mama wat..

tiara pun sayang mama gak..boleh takk??

mama ranggie said...

rafflesia,
ala...kat bawah tu kan ade awards tuk awak...mcm ne pngantin baru ni?ok?

abb,
insya-allah...meh sini mama hug..ngehngehngeh...

wan said...

Alahai sweetnyerrrrrrrrrrrrr.

Marilah kita sama² berkasih sayang eh...

hayad said...

wah, dapat award saja mama ni :)

umi_e said...

sorry... lama tul kak e tak singgah sini sebab kak e betul2 bz... hari ni pun rasa letihhhhhhhhhhhhnyaaaaaaaaaaa :D kalau boleh nak lena je... tapi takut lak terlena sampai lupa nak jemput anak balik tusyen :S

*** masa ada masa untuk bersantai, baiklah penuhi masa itu ;)

umie said...

mama ranggie,
Tahniah buat mama dapat banyak award..
Sebuah persahabatan akan kekal kalau diiringi keikhlasan dan kasih sayang...

Mommy Lily said...

tahniah mama...mmg mama deserve dpt award coz mama ni mmg penyayang dgn kawan2 kann

13may said...

Tahniah kerana dapat anugerah :)

Sastri said...

tahniah atas award tu... dah terima kasih kerana menghadiahkannya juga pada saya... keskeskes... :D

silversarina said...

Timakasih...sahabat yang sentiasa bersama tak kira waktu susah atau senang walaupun di alam cyber akan memberi kesan dalam jiwa kita...sayang semua.

kasutVincci said...

TQ mama. KV pun sayang mama. Hiks

happyirfa said...

salam mama,,
wahh......byk dpt award.tp camner sy nak ambik award ni?

mama ranggie said...

kak wan n hayad,
mama sayang u ols...hehehe...

kak e,
mama tau bz...take ur time k!

umie,
betul tu,kite kena ikhlas dan jujur dlm persahabatan...

mommy lily,
thanks ya..awak pon amiklah awards tu...keep in touch ya!

13may,
thanks..

sas,
u'r welcome...

kak silver,
memang tepat...

kv,
mama pon sayang awak!

irfa,
save je pict tu n simpan dlm blog k!muuaaaahhh!sayang awak!

Ms_MER said...

manyakrnye award mama dpt..tp entry ni mg menusuk ke ati batu aku nih kekkeke

puterikurekure said...

tahniah ye mama! :)

mama ranggie said...

mr_mer,
mik awards tu ye!

putri kure,
amik awards yg bawah tu ye tuk awak!

Azzam Supardi said...

Heh!

muadzlife said...

awww..terharunyaaa..:)

Ummi Yang Tomey said...

wuuu.. caya aar mama...
ummi pun sayang mama jgkk...!! mmwahhhh!!

mama ranggie said...

muadz,
amik tau!untuk awk jugak!

ummi tomey,
mama pon sayang ummi...