JellyPages.com

Wednesday, February 20, 2008

Lunch hour mama semalam....

Semalam mama dan seme staff di jemput lunch bersama2 bos masing2 kat seafood...halal tau!lepas meeting kan so bos dgn murah hati nak belanje makan...bos besar lah...kami yg memang tgh lapar,apalagi...x nak ketinggalanlah....so layanzzkan lah pict2 mama ni...jgn terliur k!

khusyuk betul waitress tu buat yee sang....






inilah die yee sang yg kami makan...sedap tau!
yg baju putih tu bos mama!sporting tau!





masa ni baru sampai...







bos2 tgh bikin yee sang...
masa ni dah nak balik...
tgh khusyuk makan...
















hidangan yg kami makan...ayam tu memang sedap!!!














ikan bawal stim...














ni pulut tp mama x pasti nama die...oklah jugak!

masa ni dah kenyang...



















P/s:sampai la ni teringatkan ayam berempah kampung die...memang sodap!!

32 comments:

silversarina said...

salam... I bloghop dari zareda's .

Nampak sedap yee sang tu, akak tak pernah cuba lagi makan and that steamed bawal lamanya tak makan.. aii terliur dibuatnya :)

hOtMaMa said...

waaaa...shedapnyer makan2..kat mana nih??? kat PD gak ek??

fealize_eleanoer said...

sedapnyer...

Mieza said...

bestnya mkn2 ni kan...yee sang lg...makanan tu semua nmpk sdp..especially ayam tu..hiks

Mak Su said...

tak boleh ajak blogger ker?

Zareda said...

ambui licin licau pinggan pinggan tu semua.. ayam tu macam ayam lemon ajer...

tak pernah buat steamed bawal.. boleh buat ni...

~dalila~dyla~deyll~della~ said...

teringin gak nak mkn yee sang tu.... kalau dpt mkn free mcm mama kan best....

zino said...

mama raggie..
bondo yg free ni memang sodap hehe

pB said...

makanan free memang sedap

kat mana restoran nie??

viruspadu said...

dlm byk3 gambo

gambo ko ada sekeping ajer ra..

adooii

lenkali amik gambo ko jer

gambo dorg aku xnak hhehehehehe

Jie said...

reseki mama, jgn di tolak..telan je..he he he

Pak Ngah: said...

:: salam... nampak macam sedap je... sebab hampir licin licau... dan yang nak "tapau" pun ada jugak tu...

:: beruntung sebab dapat sorang boss yang bijak... dan bijak menggunakan kebijaksanaannya...

...$weE+ 666... said...

pergh! dapnyer yee sang tu! me loike!!! ayam berempah kg???! adusss sebut pon dah meleleh air liur... hehe... *wink*

kasutVincci said...

mama, kv sampai ke hari ni tak reti nak guna chopstik. Huhu..darat sungguh. Kena pakai sudu. Kes kes kes

mama ranggie said...

silversarina,
thanks for coming here...sedaplah kak yee sang tu..mama pon baru first time makan,memang sedap!

hotmama,
kat PD lah ni...

fealize,
memang sedap!

mieza,
ayam goreng tu memang sedap!kuah die mcm kerabu...

maksu,
bos blanja ar...hehehe...

kak zar,
tak sure ayam tu ayam ape tp die goreng dulu n kuah da bahan2 die mcm kerabu...ade pedas,ade masa...may be betul kot!tp watress tu cakap ayam berempah kg stail...

dila,
mama pon baru first time makan...x sangka lak memang sedap...

uncle zino,
memang very da sedap..hehehe...

pb,
restoran ni kat PD je...chinese tp halal...cooker die ade malay...

ma'mah,
soganlah gue...dahlah gumuks...hehehe...

kak jie,
tau x per...janji konyang...

pak ngah,
bos kalo ade season atau hari besar,die banjer ar makan...

mama ranggie said...

sweet 666,
ya allah..memang sedap!sampai la ni teringat...

kv,
mama pon first time belaja cara nak pakai tu...oklah...

puterikurekure said...

sodapnyoooooooo!!!!!!!!!

jeles tau mama! ;)

shadowX_19 said...

wah... sedapyer... dah la tgh kebulur skrg ni.. ades

sya said...

Makan kat mana ni... amboi terkelior kak sya tenguk

muadzlife said...

yeee sang...
makan mama jgn x makan... sodap tuu

ita.itu said...

wah murah rezeki kak org banje...

mama ranggie said...

putri kure2,
sila jeles ok!hehehe...

shadow x,
lapar ye?kesian....

kak sya,
kat PD aje ni..sedap tau!

muadz,
mesti,sesekali kan nak merasa...

ita,
kalo nak harapkan mama,sebulan gaji mama nak makan sini...sayang duit...sebbaik ado org belanja...betul x?

13may said...

best best!!!

:)

haja said...

sangat sedapppp...kat mane tu???leh le kite pegi lakkk...

mama ranggie said...

i3may,
memang best...

haja,
kat seaview resturan lah sayang...
bos belanje mama,oklah..nak harapkan mama,perghhh!sebulan gaji tu bil die...

cikgu panji said...

sedapnye nampak...terliur kita

Kasawari said...

wah macam sedap jer..
lain kali ke PD leh test power.. he he

AKO said...

alamakkk laparr nyaaaa......

mama ranggie said...

cikgu panji,
memang sedap tau cikgu...

kasawari,
kalo dtg,habaq mai mama...

ako,
mama sampai skrg teringat kat ayam die...sodap!

Aku Bukan Bidadari said...

mama, tiara suka makan keropok2 tuh kalo depa wat yee sang..ikan apa sumer tak makan..

hoo sedap.

mama ranggie said...

ABB,
mama baru first time makan ni...x tau plak selama ni memang sodap!

sabiah said...

salam,last week la first time sy rasa mknn tu.Mcm tu rupanya Yee Sang.Agak sedap jugak.

Opss sorry mama.salam perkenalan dr sy.