JellyPages.com

Monday, February 25, 2008

Weekend mama...

Weekend ni mama x ke mana2 pon...dok umah aje...sikit2 jelah aktiviti...bosannnn....last2 mama kemas umah je...walopon umah x bersepah pon...adik sibuk suh mik gambar die ikat rambut...keletah tau die skrg...

Sabtu,

mama g tgk jiran mama delivered bb baru yg ke 4...die dpt bb boy...masa ni kena warded coz ade kuning sikit...comel sgt bb boy ni...tgk org dpt bb,mcm teringin je nak ade bb tp nantilah dulu..malam tu mama borak plak dgn jiran yg memang baik dgn mama...die pon cakap die dah berisi...baru sebulan....alamak!jelesnye mama...tp mama kena kuat...nanti2lah nak ade bb...bile ingat balik kesakitan tu,ya allah...rasa x mampu...hanya tuhan yg tahu sakit tu mcm ne...kalo x,allah tu x letak kesakitan bersalin tu nbr 2 selepas kesakitan saat malaikat maut menjemput kite...


Ahad,
mama dpt sms dr
viruspadu..die kata nak dtg PD n nak jumpa mama...hepilah mama coz lama jugak dah mama x jpe die...

flash back ~ die ni kawan mama masa skolah menengah dulu...memang layanz...die kepala ngam...die ni kalo uols nak tahu layanz music punk or underground...nampak je ayu jelita...tp ganas gak beb!yg mama still ingat die suka group silverchair...mama pon x tau group tu layanz music apo maso tu..tp maybe disebabkan tu die pandai dlm matematik dan akaun..perghh!x boleh ikut die punya ke'terer'an tu...mama yg selalu kantoi ni memang sure cari die kalo x faham... thanks for the sweet memory ma'mah...

gambar kredit to VP-mama lupa bwk kamera pg td....
x lama pon die kat situ...tp dpt gaklah mama lepaskan rindu ngan die n nisa...nisa seksi u...dah makan2 n borak,die n hubby dgn rela hati anto mama balik umah...kete mama parents pinjam gi key ell...thanks ya ma'mah...cayangggg ko!


malam....
gi anto anak bujang gunting rambut...die nak sgt rambut punk,mama x kesian, kasi pendek mcm rambut askar terus...die merajuk dgn mama...hehehe...x leh bg muka sgt anak2 ni...betul x?


P/S:'terima kasih pada seme yang beri komen di n3 mama yg lepas...mama ni sesekali jiwang gaklah...bukan sedih tp sebak mengenangkan kesusahan yg terpaksa kami hadapi tuk bina hidup yg seperti hari ni...allah tu memang maha adil...walopon x kaya tp sekurang2nya mama mampu tuk memberi makan dan pakai pada anak2 mama dan tunaikan ape yg mereka minta...semoga allah akan murahkan rezki mama dan keluarga...dan mama doakan agar seme teman2 pon akan dimurahkan rezki dan dipanjang umur...'



Image Hosting by Picoodle.comZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

33 comments:

Kasawari said...

Mama,

Comelnya adik ni.. mata dia bulat.. he he.. pandai bergambor depan kamera.. tangan di sisi lagi.. he he

naper baby jiran tu sebelah jer sarong tangan.. mesti baby gigit (dulu suka cium sarong tangan Aiman dan Ammar.. besh baunya)

viruspadu? saya pernah dgr gak.. tapi tak pernah masuk blog dia.. terror mate ker.. wah hebat...

anak bujang nak rambut punk? hishh jgn digalakkan.. kasi rambut ala mawi jer.. he he.. anak anak saya suka bab gunting ni bila kena sembur dgn air.. syiiokkk..

p/s; ala mama.. semua org ada hadapi kesusahan.. perbezaannya bagaimana kita menerima dan menghadapinya.. byk bersabar eh.. terima kasih mendoakan kami semua.. AMIN...

Mieza said...

bestnya jumpa vp kan...kenagan masa sekolah tu mahal kan mama...klu bole flashback balik...comei n cute anak mama yg bongsu tu..:)

bdk2 lelaki skrg dh pndi mcm2 kita yg ibubapa lah kena pndi corakkan mereka kan..:)

fealize_eleanoer said...

wahh...

korang mmg rock sehhhh !!!

iman_qaisara said...

salam mama sayang...
kesusahan tu bkn pengukur kebahagiaankn?
moga mama n family terus bahagia

happyirfa said...

salam mama..
muka adik mmg sebijik dgn anak bongsu adik ipar irfa.nanti ada masa irfa tunjuk gambar dia kat blog..dgn matanya mmg sebijik.itu pd mata irfa lah.org lain mgkin tgk berbeza.

vp tu mmg comel kan?(syhhhh jgn bgtau dia tau)

wan said...

Alamak Iera, baru balik dari PD semalam. Takde phone number iera, jadinya tak ingat langsung la nak call.
Kalo tak boleh jumpa :)

faisal said...

waaa, member rupanya mama ngan akk VP tu eh,hehe..:P lenkali kalau sy gi PD bleh ar jumpe mama jugak,heheh..:P

mama ranggie said...

kasawari,
first..thank u bg komen yg pjg mcm ni...adik tu memang pandai bergambar...nanti tgk link die...mamaranggie2.blogspot.com k!

viruspadu-klik kat nama die tu...nanti kuar ar blog die...

anak bujang tu mama pendek kan terus rambut die..hehhe..merajuk gak dgn mama tp mama buat x tau aje...


MIEZA,
memang kenangan waktu dulu2..kalo boleh diputar kembali kan bagus...

fealize,
kite org memang layanzzz....

nana,
thanks ya!semoga nana pon akan ketemu kebahagiaan tu...

irfa,
nanti update ye muka anak buah irfa tu..mama nak sgt tgk!vp tu memang comel...syhhh...

kak wan,
tulah..len kali email lah eira k!boleh kite gediks2 kan...nak2 si vp pon ado semalam...

acai,
aik..x tau lg ke mama n vp ni sahabat..n3 sebelum ni pon ade letak gambar die...

viruspadu said...

seb baik wajah aku jelita hihihih

ra, kelakar kan zaman sekolah duly hiks

igt x kita main hoki dulu lalalala

wenduuuu zaman tu

nanonano said...

mama !
lawonyeee baju merah yg adik pakai tu,
berkenan,
walaupun xde ank lg,..
keskehkeh :p

mama ranggie said...

ma'mah,
kelakar kan masa tu...aku simpanan aje masa main hoki...tp kalo bola jaring,bola baling n bola tampar,jarang nama aku tertggl..sure aku join...hehehe...memang kelakar...wendulah saat2 gitu...

nano,
bile lg mau kawen cayang oiii?

PuteriSatu said...

wah seronoknye jumpa kawan lama ye MR...ooo ni dia suku sakat geng si mah ni ye masa sekolah..mengenang zaman sekolah mang seronok...tapi time sekolah tu cam nak cepat2 habis..nak keje....kan?

MR - si adik tu mang sebijik mah masa kecik..comel lote....

maklang said...

alamak...ni group mama muda...maklang dah tue...

Azhar Ahmad said...

sakit masa deliver baby tu saya akui betul. Masa saya praktikal kalt labour room dulu, ada sorang akak ni, anak dia terlekat kat bahu. bukaan tak besar. Masa tu jugak, terpaksa dibedah, tanpa bius bagi menyelamatkan baby dan ibunya.

Bila dah lepas, tanya akak tu, sakit tak masa kena bedah tanpa bius. Akak tu cakap...

"Sakit lagi nak lahirkan anak..."

silversarina said...

Rajin betul berposing si comel ni.

harap babyboy jiran mama dah sembuh sakit kuning.

Ungku Nor said...

weekend akak, sabtu kitaorg gi Desa Waterpark.

Ahad, jenjalan kat Nilai 3.
Sekian.

hehehe

zino said...

susah senang satu rencah kehidupan.. bila kita berjaya mengharungi nya itu satu kemenangan..

Mommy Lily said...

mama, mata mama masa muda dulu (gmbr tgh becinta tu) sama dgn mata anak pompuan mama skrg...copycat

mama ranggie said...

puteri 1,
ha'ah...suku sakat si vp lah ni...member baik masa skolah dulu...


maklang,
dah tua ke?x kisahlah tua ke muda ke,janji kite kawan...hehehe...

azhar,
tulah pasal...kpd kaum lelaki yg suka dera isteri kat luar sana tu,mama cadangkan dorang tgklah saat2 isteri bersalin...pasti insaf...


silver,
dah ok dah bb boy tu...adik memang pandai posing tau!

kak ungku,
akak mana leh dok umah kan weekend2 mcm ni?sure ade jelah tmpt nak g...

uncle zino,
memang betul...dan kesusahan itulah mengajar kami erti kasih sayang yg sebenar...

mommy lily,
sama ke?hehehe...x perasan lak mama...nanti mama tgk balik k!

kasutVincci said...

comel la adik, ikut muka mama rasanya kan?
syok la jumpa kawan lama. Semua nk cerita sampai tk sempat nk habis satu2. Hikhik

Azzam Supardi said...

Bz ke mama? Heh!

NONIE said...

jom kita sama-sama buat anak? muahahahaha

mama ranggie said...

kv,
memang seronok kalo jpe kengkawan ni...byk mende nak diborakkan...

azzam,
x lah bz mana arini...

nonie,
ishh...nantilah dulu...lambat lg kot...

Mak Su said...

alah kesiannyer baby tu, nampak kekuningan dia. dah lega ker dia?

muadzlife said...

eee mmg sonok tgk baby kan? saya pun kene sabauuu...baru nak rasa 'free' x berjaga malam, bawak diapers..hehehehehe

mama ranggie said...

maksu,
dah ok dah..dah discharge pon dr wad...

muadz,
betul tu..penatlah kan...yg dulu pon rasa x hilang lg..

mummysyafie said...

mama..hepi birthday ye mama...

semoga semakin ranggie slps ni..

mama ranggie said...

mummy shafie,
silap tgk kot...mama besday lambat lg lor...

ita.itu said...

wah satu sek ngan vp ke mama...

comel anak mma

mama ranggie said...

ita,
ha'ah...mama memang satu skola dulu dgn vp...dok sebelah2 lagik...

ila de cute said...

wah syok nya mama ranggi lepak2 dengan kawan lama..mesti best kan

WaNa (BoRN To MaKe u HaPPy) said...

WoW...
CoMeYNYe MeReKe2 Yg DaLaM GaMBa Tu :p

mama ranggie said...

ila,
memang seronok sesekali lepak2...

wana,
comel ke?