JellyPages.com

Wednesday, February 13, 2008

Jemputan kepada semua bloggers...


Msjbox Family Day 2008 merupakan aktiviti rasmi Msjbox pertama untuk tahun 2008. Tema "family" dipilih kerana dirasakan sesuai untuk melambangkan keakraban dikalangan warga Msjbox sekalian.

Matlamat utama event ini pun masih sama, untuk mengeratkan silaturahim sesama kita dikalangan warga Msjbox dan blogger-blogger yang berkelapangan untuk turut menyertai event ini.

Msjbox Family Day 2008 ini terbuka kepada semua warga Msjbox, rakan-rakan taulan, dan bloggers-bloggers sekalian dari seluruh pelusuk tanah air serta yang berada di
kawasan2 yang sewaktu dgnnya.



Pengurus Aktiviti: Shai


Pengurus Makanan: Junaidix & Carneyz


Lokasi A: Sabtu, 16 Feb 2008


Pantai Seri Purnama, Batu 9, Teluk Kemang


Lokasi B:Ahad, 17 feb 2008


Teluk Kemang, Port Dickson, Negeri Sembilan




Khidmat Penginapan:

Bawak khemah dan semua peralatan camping yang sesuai
untuk tidur ditepi pantai Teluk Kemang.

(untuk yang nak bermalam)



Seponser Makanan:


1) Ayam untuk di bakar - Msjbox

2) Kari Ayam, Roti - Shai

3) Agar2 - Kak E

4) Kuih Sepit, Kuih Cincin & Tebaloi (Made in Mukah) - Sahrulia

5) Buah-buahan - Izali

6) Cuppies & Chiken Pie - Norz

7) Air Mineral, Air Kotak, Vitagen - Duit Collection**

8) Nasi, Ice Lemon Tea - Sheda
9) Hotdog - Duit Collection**

10) Udang, Sotong, Ikan Pari untuk dibakar - Duit Collection**

11) Sambal sardin - AKO

12) Sandwich - Umie

13) Sos Cili - Mikaounik



Seponser Alatan:

1) BBQ Set, Sepit - Msjbox

2) Arang batu/kayu untuk BBQ - AKO

3) Plastik sampah, Sudu, pinggan, cawan - Mikaounik

4) Kayu unggun api - Acai (Boleh yer)


*Nota: Sediakan payung & baju hujan kalau risau nak hujan.



Senarai yang join:

1)* Shai (013-342 7347)

2)* Junaidix (013-242 8605) & Carneyz

3) Kasawari + Linda (wife) + Aiman, Ammar (2 anak)

4)* AKO

5)* Sheda + Tuah + 2 anak


7) Kak E + Husband + 3 anak

8) Izali + mrs izali + izali junior kuasa 3

9) Acai

10) Umie


13) Norz + Deri + Nazurah + Nazifa (No 4)

14) Hayad + 2 kawan

15) Acul (ShadowX_19) + Aman + deenasour + kwn + jiran

16)* Mamarangie + husband + anak2

17) Axa + husband + 1 anak

18) Zura (kriez) + kawan


20) kalo nak join,plz col cik shai or junaidi...



*Dah bayar duit collection RM10

Sabtu 16 Feb 2008 (Tentatif)


Lokasi A: Pantai Seri Purnama, Batu 9, Teluk Kemang

11.00 pagi :

Berkumpul di Tol Sungai Besi

(bagi mereka di KL/Gombak/Sentul/Ampang)

dan kawasan yang sama waktu dengannya.


12.00 tghari :

Bertemu di pintu masuk Tol Seremban - Port Dickson

(bagi mereka di kawasan Balakong/Seri Kembangan/Shah Alam/ Putrajaya/Bangi)

dan kawasan sekitarnya.


01.15 petang :

Solat di surau/masjid berhampiran


01.45 petang :

Selamat sampai di tempat kejadian

(Anggaran sahaja,segala perubahan bergantung kepada masa & keadaan)


Sessi 1 bermula…


02.00 petang :

Bersiap sedia untuk memulakan sessi BBQ


02.05 petang :

Ucapan aluan


02.10 petang :

Sessi Kenalkan diri/ahli keluarga/adik-beradik/kawan - kawan

yang diangkut bersama.


02.30 petang :

BBQ & Lunch picnic
(sila bawa tikar, "pot luck" &

makanan lain akan disenaraikan terlebih dahulu)


04.00 petang :

Acara Pantai- Family/Group Telematch (5 Games)-

Bola sepak pantai/Bola tampar pantai


06.00 petang :

Penyampaian Hadiah/Pertukaran hadiah


06.30 petang :

Sessi 1 bersurai.


Sessi 2 bermula…



Penting:

Kepada sesiapa yang nak bermalam,

beritau kepada pengurus aktiviti iaitu Shai.


07.00 petang :

solat & aktiviti bebas

(sila membawa diri sendiri ke surau @ masjid berhampiran)


08.00 malam :

Dinner/aktiviti bebas

(lain - lain xtvt malam akan dimaklumkan kemudian)



Ahad 17 Feb 2008 (Tentatif)

Lokasi B: Teluk Kemang, PD, N9


Sessi ke 3 bermula..


08.00 pagi :

Sarapan pagi/acara bebas


09.00 pagi :

Bermandi mandi di Teluk Kemang/aktiviti bebas
/membeli belah dan menghabiskan duit


12.00 tghari :

Lunch/solat dan balik ke KL

(pada yang nak joint xtvt hari ahad

sila berada ditempat kejadian sebelum 12pm)


Kesemua tentatif aktiviti tersebut merupakan cadangan awal.


Sekirannya korang semua ada idea aktiviti menarik,

suarakan pendapat anda di ruangan komen mama.


p/s: sebarang tajaan makan sangat dialu-alukan.




Makluman bayaran penyertaan:

RM 10 (dewasa), RM2 (kanak2) - BBQ & Camping

RM 5 (dewasa) - BBQ sahaja atau bermalam di hotel.



Bayaran boleh dibuat pada hari kejadian.

Sebarang kemusykilan, boleh la berhubung terus ngan kitaorang.

ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

32 comments:

Aku Bukan Bidadari said...

wahh syioknya!!!

ita.itu said...

tu lah..murah lak tu kan..hehe

mikaounik said...

wahhhhhh best laa akak buat ulasan camtue...

viruspadu said...

macam malu la plak aku nak join

depa x kenai aku ra oiii

ko lain la ko glamersssss

Mak Su said...

amboi... nak kasik gempak pd ler ni

Ajzie said...

wahhhhhhhh menarik nyaaaaaa...

Kasawari said...

hishhh.. siapa lah keluarga nombor 3 tu.. awal awal daftar.. tapi lum bayar yuran lagi.. mama.. gi cubit dia tu..

caya lah mama.. buat promosi di sini..

agak tak seronok sikit.. sbb Linda tak dpt ikut.. yelah.. pergerakkannya perlu crutches lagi.. susah nak ke toilet atau apa2 nanti.. so kami bertiga jer...

khemah pun dah siap ni..

Azhar Ahmad said...

Nak pegi, tak nak, nak pegi, tak nak, nak pegi, tak nak......

Pak Ngah: said...

:: salam mama ranggie... HEBAT!!! Teruskan usaha baik ini... mengeratkan silaturrahim di kalangan kita... sayangnya... PakNgah jauhhhhh...

Zareda said...

selamat berBBQ.. ingat ingatlah kat kak zar bila makan makan tu ek..

Mieza said...

bestnya bbq n kumpul rmi2 kan...malulah nak joint...apa2pun kita enjoy!!!

Umi Mia said...

beshnya.....mesti seronok nanti..btw, u hv been tag lah mama...jemputlah ke blog nengok tag apekebende...

arianna adrizal said...

mama, kita bole gi x? hehe..

NONIE said...

maks pun rasa macam malu jer nak join macam VP...maks tak seglemer nyah nokssss...

blackpurple @ jowopinter said...

Selamat berhimpun perhimpunan yang halal!

kasutVincci said...

wah, aktif sungguh mama ni!

iman_qaisara said...

huhuuuu...nk join...tp sogannnnnn la....diorg mane kenal kite...adussss...

haja said...

nnt kite nk dtg kite msg mama k....

muadzlife said...

ee seronoknya..rasa nak p..tapi hubby ada hal..
nnt saya nak try ejas le....

pB said...

salam

wah syiootttt nyer

tapi sayang

pB tak leh nak join ...

anak dara two shen ...

mama ranggie said...

abbidadari,
jomlah join us...

ita,
kalo free,dtglah...

mika,
ngeh..ngeh...

ma'mah,
ape plaks...mane ade glamo...aku pon first time ni..jom lah...

maksu,
jomlah sekali...bikin havoc...

ajzie,
mehlah join...

kasawari,
tulah pasal...

azhar,
dtg ajelah..mama teringin nak jpe kamu ya!hehehe...

pakngah,
cubalah ekjas sikit bg dekat..joinlah kite org...

kak zar,
x dpt join ke???

mieza,
lor..ape plak nak malu..mama pon first time ni...

umi mia,
mama dah g blog awak dah...eh!jomlah join sekali...

arrianna,
amatlah di alu-alukan...ramai lg seronok...jomlah..mama tggu awak ye!

maks nonie,
alo...mak lagi malu...tp tebalkan aje muka ni..jom lah!

bp,
semestinya halal...

kv,
mane ade sgt!

nana,
ish..mama pon x berapa kenal tp selamba jer..jom!mama nak jpe kamu ya!

haja,
kamu pasti boleh..kat kg awak jugak kan!

muadz,
pujuk k hubby tu!kalo ramai,lg seronok!

mama ranggie said...

pb,
ala...sayangnyer!kalo x boleh jpe bloggers galamo nih!sape lg kak pb lor!

Ungku Nor said...

nanti nak tanya laskar2 cinta dulu wokeh bebeh?

Ms_MER said...

jemputan suma bloggers tuh..sure meriah nih..jauh le plak kan..

Kak Lady said...

Wah!! Bestnya ...rajin ye mama & hubby pegi gathering...kalau hubby kak lady memang le tak kuasa dia nak pi...dia tu pemalu...hahahah

wan said...

Bestnya BBQ tepi pantai!!

Kita ni bukan geng msgbox tu... ala² malu lak nak join :P

Selamat berseronok!

mama ranggie said...

kak ungku,
ok babe...

ms_mer,
cubalah ekjas sikit...mai lah join...


kak lady,
jonlah sekali...kak lady ajaklah kak sya...blh jpe both of u kan?

kak wan,
mama pon bukan ahli lg tp baru nak register...so buat muka x malu je ni...jomlah join...blh mama jpe bb kak wan...

m i n e r a l . . . said...

perhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
jeles nih

mama ranggie said...

mineral,
jomlah sekali join!

Azzam Supardi said...

Wah wah wah wah....!

zino said...

nampak macam meriah je nanti tu..

zura lias said...

sorry mama..sy x dpt join...ade problem le mama..:(...nnti update cerite pd ye..:D