JellyPages.com

Monday, November 19, 2007

Aktiviti diz weekend...

Hujung minggu lepas mama x ke mana2 pon...mama dok umah jer...hari sabtu mama cuma kemas2 umah yg dah lama bersepah...kalo mak mertua datang sure kene ngumpatnyer...walaupon sebenarnyer x de lah bersepah sangat...mama dah muak tgk susun atur rumah tu so mama pon mengalihkanlah ape yg patut...lega rasa tgk umah lapang mcm ni... ok x?lapang ke nih...?
sudut kegemaran mama...
pandangan dari pintu utama..sila abaikan hubby mama yg leka membaca tu...
satu lg sudut kegemaran mama...koleksi buku2 mama...


tgahari hubby balik kojo,die pon x ke mana2...die spray fearing moto die yg warna merah tu ke warna hitam...yelah,body warna hitam,pe plaks fearing warna merah plaks...macam x kena jer...
hubby ngah bz spray fearing moto die..


dah abis die spray,die belek plaks kete lama mama yg tersadai tu...coz ade member col kata nak dtg tgk,kalo jd nak beli...so hubby bersihkan lah ape yg patut...tp sampai petang pon org tu x datang..hampeh betul...dah season dah kete ni...


mama tgk hubby pon rajin semacam je mama pon apalagi suh hubby buang air dlm radiater kete kancil mama plaks...then mama suh hubby basuh sekali lah kete tu..ha..ha...sebbaik hubby x kisah pon...kete die gak kan??mama tgk ajer...lalalala...

hubby leka basuh kete...

dah petang sikit,mama pon amik lah kain2 yg belom berlipat tu...pening nengok kain yg mcm gunung tingginye...disebabkan hubby mama ni kan lovely orgnyer,die pon meng offer kan diri tuk tolong...mama apalgi,pucuk di cita,ulam yg datang...he...he...he...mama pon suh die hangerkan je baju yg mane patut di hanger...baik kan hubby mama nih...mama cakap x yah lah tolong coz kan penat basuh kete lg td,spray fearing lg..tp die kata ok jer...sukanyer mama...banyaknye baju...ha..ha..pening nengoknye...dah settle seme keje,time mama nak release tensen lak...mama dah beli majalah ni lunch td tp x sempat baca so mase nilah nak baca...

adik mama ade bagi mama pict die masa die g EYES ON MALAYSIA hr sabtu tu...mama pon saje je lah nak upload pict ni...mama bukan ape...sedih ni die nak g MELBOURNE...company die anta sana coz ade projek company kat sana..lama gak die g maybe 6 bulan..krismas ni je die balik cuti for 2 week..dat's y lah die dating puas2 ngan tunang die minggu ni..


p/s : angah,nanti ko balik dari sana,belikan lah along apo yg patut yo!...he..he...

ok lah,c u next n3 k!

10 comments:

Azzam Supardi said...

Bila mama nak ajak datang rumah? Kalau aku datang, mama masak asam pedas tau (demand sungguh!) he he he!

mama ranggie said...

azzam,
mesti punyer...nanti mama ajak k!

Mak Su said...

byk sungguh koleksi kain tu, seminggu punyer ker?

mama ranggie said...

maksu,
ahah...seminggu punyer...

Ayu said...

Angah, kau kalau boli an adiah kek along kau, jgn lupo boli an tuk akak sokali yo.. :P
sorry laa.. akak gi Penang arituh so tak turun ke PD.. padahal plan awal mmg nak ke sana sabtu.. next time yer.. ado rezeki kito jumpo.. lopeh tu masak kan akak gulai maman yoo :) takpon samba daun kayu... perghhhhhh nyobut ee pon buek akak toliur!

mama ranggie said...

kak ayu,
ok kak..no hal punyer...

Azhar Ahmad said...

Hohoho, suami mithali sungguh....

mama ranggie said...

azhar,
ye ke?tq...(bangga gaks ni...)

Ceera said...

kemasnye umah mama, kombinasi color pun cantik. Hubby mama memang rajin la, bestnya dapat hubby cam2, ahaksssss...

mama ranggie said...

ceera,
tq...(bangga ke nih?)ahaks...