JellyPages.com

Friday, September 12, 2008

~Siapalah aku pada kamu!?~

salam korang...ape kabar? mama mc semalam,ade hal sikit...
al hamdulilah,sejak mama dpt tahu nak diberenti ni,mcm2 peluang kerja yg dtg..
nak dgn x nak aje skrg...
terima kasih atas sokongan dan doa kalian...

ok..kali ni mama nak cerita sikit atau lebih tepat..
meluahkan perasaan yg terpendam..
harap korang sudi dgr ya...

sejak mama berblog ni..
mama dpt ramai kawan...
x kira umur,pangkat dan darjat...
al hamdulilah...mama suker ramai kawan nih..
ade masa mama ym,ade mama sms dan ade masa mama berbalas email...
tp mama terasa sikit...
bukan mama kata mama nak korang layan mama every minutes..
tp sekurang2nya jawablah salam ym mama bila mama tegur..
tp ini tidak...serasa mcm mama ade buat salah pulak..
ym x dijawab,bila mama tegur terus offline..
kenapa ya?
kalo mama ade buat salah,mama nak mintak maaf...
dr hujung rambut hingga hujung kaki...
tp setakat ni mama rasa,mama masih menjaga etika persahabatan..
mama boleh di bawa bercakap tentang ape saja...
tentang ape saja tak kira sama ada dgn lelaki atau perempuan..
mama memang terbuka dan mungkin over sikit...
sape yg dah pernah ym dgn mama mungkin dah fhm sikit perangai mama...
tp mungkin ade yg x blh terima keterbukaan mama...
mungkin ade yg terasa hati..
dan mungkin ade yg x suka dgn cara mama..
kepada KAMU,KAMU DAN KAMU..
kamu tahu siapa kamu..
mama nak mintak maaf andai kata mama membuatkan kamu tersinggung...
membuatkan kamu rasa serba salah...
dan mungkin kamu terusik jiwa...
maafkanlah mama andai mama bersalah...
mama x de niat ape2 cuma mama lebih suka berterus terang...
mama x suker menyorokkan identiti mama sendiri...
memang kekadang mama terover sikit tp itulah mama...
dan lg satu,mama ni sensitif dan manja sikit...
kalo terusik jiwa,mama minta maaf ya...
dan kalo kamu rasa mama ni menyibuk je,
insya-allah mama akan undur diri...
cuma maafkan mama ya!!
kadang2 kite x blh puaskan hati semua orang..



PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

24 comments:

Zareda Norman said...

emmm emosi mama pagi Jumaat ni ek..

sapalah yang tak layan mama tu.. kak zar pun selalu kena cam gitu.. sampai berbelas kali buzz.. buzz buzz.. ingatkan org tak sudi, rupanya line network problem.. kejap offline kena online tapi appear macam online.. pas tu bila kak zar log of dan log in balik.. hah amik ko.. berderet message yang tak dapat dibaca dek line YM yang mengong tu..so sabo ek mama, may be line tak betul tu..

~dyla~ said...

mama,
murah rezki mama bulan2 puasa n nak dpt bby ni... Insya'Allah dpt la sok mama keje baru...

Ungku Nor said...

akak memang tak on YM..ehehehe

Abahnajwa said...

Mama...

Sampai hati diorang ya mama...Abah takda buat camtu rasanya..kalau ada abah mintak ampun ya mama...take care

risanur said...

moga mama sihat sejahtera selalunye...risa tak penah pun YM gan mama coz tak tahu id mama...boleh bgtau id mama ke..boleh la kita YM sama2..

rasp said...

moga murah rezki mama nanti..
mama mungkin line prob kot cam zareda norman tu ckp..mama jgn kecik ati sgt la.. rasanya takde sapa yg saja2 nak sakitkan hati mama..

nanti mama sedih2, cian kat baby tu tau...

sepet a.k.a zack_u said...

ololololo..
cian mama...
xpe2..
sedapkan ati sndri..
myb dorang ade keje sampai tak perasan mama kot..
takpon dorang takde depan pc..
ataupon dorang tertido..
ataupon dorang tetibe je ade urgent..
hehehe!!mari2 mama fikir positive.. :)

lupakanje said...

la....caper kureng asem tuh?? acik ke....
klu acik la...lately mang bz amat..knkonon nk tunjuk concentrate keje la..so acik tk on pun YM..YM pun mang tk leh kt PC ni...acik guna koolim. server gov ni mang salu kong. dan acik kaaaaddang2 mek masef inbizibel. nk kontrol diri jgn sembang..huhu..klu dh stat sembang...tk hengat donia kauu..
boss duk bakang pun tk sedaq punya...sib bos pun sesama YM...hahaha
Malam lak, on gak..tpi tk de knkwn..maklumla...knkawan smua sibuk layan pamili..acik jer tk dok pamili..layan ikan je...sian ikan..sobss.
so, juz leave it on gitu jer...or inbizibel gak..
Eh...yg acik pasan acik lak nih pesal lak kan...crito habih lak cam boto2 yo acik.. bukan kannkannnkannn...hehe..
sekian.

mrs e said...

xpe..sabar byk2 ye mama..
kita kan tgh 'menyentap' sama2..
geng sentap gitu..hehe

pasal Ym tu, maybe diorg ade keje kut..
ataupun mmg ade report yg dah nk kena anta..
ataupun diorg p toilet ke..
ataupun diorg ade meeting..
ataupun ade org len yg tgh pinjam guna pc dia..
ataupun yg paling besttt sekali sebenarnye ade bos dtg kat meja diorg tu tgh ckp pasal keje (yg ni mmg selalu kena kat saya..huhu)

so, sbb tulah xleh nk reply @ layan bile mama BUZZ Ym tuh..

positive, positive..

lau diorg x sempat nk layan, ramai ag yg leh mama Ym..

jgn cedih2 ag ok..

kasihlatifah78 said...

mama...jgn cedih2 yea..sian kat baby baru mama tu...tentu dia susah hati kalo tgk mama dia cedih.. kalo org tak nak kawan kita...kita kawan ngan org yg nak kawan kita... abaikan jer...

cendawanintim said...

lorrrr, dah lama tak hapdet n3, tetiba n3 sedih plak yang dibaca...

sapa lak yang tak jawab buzz mm tuh, takper, nanti kita gi PANG dia ngan mak su..cewahhhh..

bersangka baik la mama di bulan mulia nih, mebi dia lupa letak status bz kot..

pape pon mama jaga diri yer..

Jasfyra said...

mama, sabar je lah.mungkin semua tu dugaan...

harap2 mama cpt2 dapat keje baru ye

Umi Mia said...

agaknya diaorang busy sangat tu mama...mmg ada org yg kalau busy atau takder mood..langsung tak layan org...

buat gak mcm tu...tapi bagi org yg saya tak kenal ID lah...(selalunya lelaki yg nak menggatal)

mummysyafie said...

mama terasa je kot mama..tapi kan mama, kiter pun penah gak terasa camtu..sbb tu kiter lebih suka berym bila orang buzz je. selain dari tu, kiter takut nak ganggu orang lain..

sabar yer mama..

echah_syed said...

combi ym ngn precious hari2 bila time pree laa :)

tp dgn kengkawans jarang-jarang :D

lagipun takde bnde nak borak..

combi alwayz invi..kalo takmo org tego :)

edrina said...

mama.. sapa yg tak layan mama tu? Akak rasa dorang bukan tak nak layan tapi kekadang macam kata bloggers yg lain la.. ym neh kekadang mengong sikit.. kekadang kita teroffline sendiri etc.. Akak pun penah kena tgh rancak chatting tetiba tak dapat reply message.. ingatkan org tu tetiba busy ker apa kan..sekali esok bila login semula bertubi2 offline message sampai.. rupa2nya ym akak mengong time tu :-)

So mama jgn lah kecik hati.. ceria2 selalu yer mama :-)

Sabiah said...

mungkin ade alasan di sebalik yg berlaku tu

mungkin server connection down
mengkin org yg mama ym tu tgh busy
mungkin jugak dia sengaja..

wallahualam

ape pun mama,masih ramai lg kwn lain yg menghargai mama kan

shafarina said...

Tak pernah lak on YM dengan Eira. ID pun takde hehe

Kengkadang, mmg masalah ym sendiri Eira. Kendian peknen lak tu, terasa je kan.

Apa pun, kalau kita buat salah gak, minta maaf juga ye.

Aleeya said...

mama, baby sihat??semoga semuanya baik2 aje hingga ke akhirnya

zino said...

tak ada apa yg nak di herankan ada yg off pc tapi tak offkan ym.. nampak tersengeh je tapi orang nya tak ada pun.. hehe..

tapi kalau ada tu sempena bulan baik ni.. bermaafan je lah.. sampai ke syawal nanti..

so dah decide nak kerja di tempat lain ke nanti?

Khas Lysha said...

sabar lah mama.. kdg2 line tak ok.. kiter slalu kena mcm tue dia suka hilang sesuka hati..
pass tu dah berzaman off line tp masih view on line.. mgkin salah faham kot mama..

*camaner mama n bby skrg??*

Tie said...

Oh ye ke..tie tak on ym pun..bukan tie tau..hi hi..gurau je..jgn ambik ati..biasalah hidup mmg gitu..kadang2 kita senyum kat orang, org tak balas,malah buat2 tak nampak..hi hi malunya..so sejak itu tie tunggu org tegur dan senyum dulu, baru balas balik..hu hu..

Mawar Biru said...

mama jgn sedey2 yer..
take care!

Mieza said...

jgnla sedey2...nanti baby pun sedih gak...sape yg offline trs tu...x sekolah btl kan...:p

klu ada masa YM la along...no hal pya...:D