JellyPages.com

Monday, September 08, 2008

~Mintak pendapat korang~


mama nak mintak pendapat korang...
company mama dapat site baru maybe di kajang @ shah alam...
patut ke mama ikut atau tinggalkan saje company ni...
nak tgglkan terasa sayang sebab company mama ni best!
kalo x ikut,mama nak keje apo..
nak2 dlm keadaan mama yg peknency...
jarang comp yg nak amik peknecy mum..
bukan mama x leh berenti keje tp kesian kat hubby kan...
dgn pendapat mcm tu..
memang cukup2 makan aje...
nak dpt bb baru lagi..
banyak pakai duit nanti..
kalo mama keje,dpt gak bantu2 sikit...
mama dalam dilema skrg...
kalo ikut plak,banyak perkara yg berbangkit nanti...
mana nak uruskan anak2 lagi...
suami lagi...
hubby pun berat hati nak bagi pergi..
agak2 korang,kalo mama berenti..
boleh ke mama minta pampasan...
ye lah,mama dah genap setahun keje kat sini..
korang tolong mama bg pendapat ya...
mama buntu skrg nih...



PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

26 comments:

mummysyafie said...

mama..benda camni kena bawak bincang elok² erkk..

utk kesenangan semua pihak

Zareda Norman said...

mama
kalau mama berhenti macam mana nak mintak pampasan? mama bukan diberhentikan oleh company?

Fikir habis habis.. sekarang bukan mudah nak dapat kerja.. apapun kak zar doakan segalanya dipermudahkan untuk amma orait.

fealize_eleanoer said...

btl tu...skang ni bukan senang nak dpt kije...

ape kate...sblm company mama pindah ke site baru tu,mama try cari kije yg berhampiran tmpt tggl mama dulu...rasanye ade tuhh...rezeki anak,mesti ada! ;) i'allah...

bile da kompom mama dpt kije br ni,barula mama decide benti kije yg skang ni...kalo x dpt2 jgk cari kije lain,maknanye mama kena la ikut ke site baru tu..sbb skang mmg susah nak cari kije opis hour nih...kije supermarket tu mmg la melambak tp waktu kije nye pulak mmgla meletihkan...

so..mama pk2 kan la ye pendapat saye ni...jgn dengar guruh di langit,air tempayan dicurah kasi buang...ok mama?all the best 2 u... :D **big hugs from me :)**

Ungku Nor said...

mama, apa kata cuba bawak istikharah.
mudah2an ditunjukkan apa yang terbaik untuk mama, insyaAllah.

Mieza said...

cuba bwk bincang ngan hubby....

nak bg pendapat pun susah...sbb eira je yg tau baik n buruknya...along doakan yg terbaik buat eira ya...:D

zino said...

memang banyak yg nak kena fikir kan tu.. nak berenti pun susah tak ikut pindah pun susah.. tapi kena timbang buruk baik salah satu pilihan tu..yg mana lebih atau beri kelebihan..

bincang dengan hubby baik baik.. kami doakan di permudahkan segala urusan berkaitan..

lupakanje said...

aduhai mama..klu acik pun fenin nih..mama carikla kejer tempat lain, dekat2 situ. Rezeki Tuhan tu ada di mana2.. di samping tu, mama jgn lupa meminta petunjuk dari Tuhan...yup..betul kata Ungkunor tu...solat istikharah...moga dpt buat keputusan yang jitu gitu...klu ikut gi company ni, mesti jauh, kos tinggi, anak dn suami jdik mangsa nnt. Acik pnah rasa camni...keje dgn developer kt PD..diorg dah abih keje...nk bawak acik ke KL HQ...dgn tawaran gaji yg lumayan gak.. tk seba salah kitanya???? heheh..

~dyla~ said...

erm... mama keje dlu... sambil2 tu, cari keje lain.

kalau benti je nnti susah plak nak dpt keje baru...

~dyla~ said...

erm... mama keje dlu... sambil2 tu, cari keje lain.

kalau benti je nnti susah plak nak dpt keje baru...

Mommy Lily said...

salam mama, sihat ke?

mami tk suka bertukar kerja. susah nk sesuaikan dgn persekitaran dan task baru. tu yg kalau dah ok mami stay situ saje. kecuali tmpt keja lama ada masalah atau ada offer tinggi...mama fikir2 kan la ye

Mawar Biru said...

salam mama..
urm..susah tuh. nk cr keje skg nih bukan senang.kalo dpt pun nk yg best tu lg payah.huhuu..

mama bincang elok2 yer. kalo kajang tuh jauh tp shah alam lg jauh. takkan mama nk ulang alik lak kan.huhuhu..

mama wat solat istikharah eh. mintak petunjuk.nnt bila da buat keputusan takdela menyesal..

take care ye mama.semoga semua dipermudahkan Allah.ameenn

Jasfyra said...

salam kenal mama,
saya 1st time masuk sini
tp nk bg pendapat gak..
betul kata dyla..sambil keje tu sambil cari keje lain
maaf bertanya, mama ni dok mana ye?
kalau dapt keje dekat ngan rumah lagi bagus...apa2 pun, mama kena fikir baik2 tau..

Ayu said...

akak setuju dengan pendapat kengkawan di atas..
semuanya kene dibawa berbincang..
pasal pampasan tak timbul kerana pampasan hanya diberi kepada org yang diberhentikan tanpa notis atau pon notis yang sangat pendek.
buat sementara waktu ni cari dulu keje.. selagi tak dapat maybe eira bleh cuba ikut ke kajang.. tapi again... mmg byk perkara perlu diambil kira dari segi transportation, minyak dan sebagainya..
apapon.. akak doakan agar eira dan suami dapat menyelesaikan masalah ni dengan baik..

ok..
take care

~akuni~ said...

Dulu, sebelum saya masuk kerja ke tempat sekarang ni (shah alam), saya kerja kat ipoh tau Mama. Saya masuk kerja bulan 2, bulan 6 dah bersalin. Masa tu saya jadi weekend wife le. Hubby dan anak sulong masih duduk kat ipoh masa tu. Tapi sebelum saya bersalin, hubby pulak dah berhenti kerja kat ipoh dan mintak kerja lain kat shah alam.

Saja nak kongsi pengalaman ni dengan Mama. Kot2 dapat membantu.

YanDarwisy said...

Tul tu, rasenyer mama keje dulu, sambil2 tu bleh carik keje lain. Tgk2 kalau ader peluang. Jgn risau2... ader rezeki utk anak nanti.

Wynn Yasser said...

Era, aku setuku ngan pendapat yg lain. Skrg ni susah nak dapat keje. Nak lak yg kite suke. Lagilah payah. Takpe Ra..pengorbanan demi mase depan keluarga... :)

Mak Su said...

kalau ikut kerja, maknanya nak drive ker hari2 ke kajang/shah alam tu?

kalau berenti pun jgn risau, rezeki ni ketentuan Allah taala, kalau tak ada utk kita, mmg tak adalah, kalau ada, memang ada lah

maksu pernah jadik housewife masa ngandungkan kak lang, dekat2 nak lahirkan dia, maksu rasa kena kerja balik sbb anak dah bertambah, maksu pun hantar surat mintak kerja ke sana sini, lepas bersalinkan dia subuh2 adam tu, maksu terus dapat panggilan interview dari sebuah serikat yang besar di Malaysia ni, tapi maksu tolak sebab baru sajork bersalin beberapa jam (org kata tolak tuah), lepas daripada tu, belum habis pantang, hari ke 40 hari, maksu dah bekerja semula dengan sebuah serikat yg sangat glamer yg melahirkan ramai artis realiti... so, dun worry ya mama.

whitetulip said...

banyak yang nak difikirkan tuh mama. tapi, yang penting..pendapat dari suami. pe2 pun, dia yg number one..tak gitu mama???ok??jangan banyak sangat fikir, nanti bby lam perut tuh tak leh tido..

whitetulip said...
This comment has been removed by the author.
cikdinz said...

pening jugak nak pikir kan. kalau nak berulang, jauh sgt.
kalau nak pindah, hubby lak nak kena cari keje lain.

camne tuh....

eedany said...

semoga mama dapat keputusan yang terbaik ek...

Insyallah...semuanya ok nanti.

ida.. said...

huuhu sian mama.. mmg payah nak buat keputusan kan.. tp demi masa depan kuarga... pilih yg dekat skit ngan umah la mama.. tp rasanya dua2 tu jauh lak kan.. huhuu pening gak mikir...

kuInaJentayutiara said...

bincng la elok2... skarng sussah cr keja tmbh2 yg prenant...
sambil2 tu cari keja kwsan sekitar, ada rezeki ada la tu...

cendawanintim said...

mama bincang elok2 ngan somi...buat list pro n kon..

pape pon, all the best!

Jie said...

mama, ini pendaapat kak jie, mgkn tak selari dgn org lain ttp ianya boleh difikirkan juga.

mgkn mama risau kalau berhenti kerja, pendapatan keluarga terjejas, dgn anak yg bakal lahir..tetapi jgnlah difikir masa yg akan dtg keterlaluan sehingga menjejaskan masa kita SEKARANG. mmg kita kena ingat masa depan, rancang..tetapi bagi orang yg dah berkahwin dan ada keluarga... saya sokong apa yang mak su cakap...berhenti keje dulu tak apa...mungkin kita akan kehilangan sesuatu ( dlm bentuk wang ringgit ) tetapi mama akan dpt sesuatu yang lain yang tidak dapat dinilai dengan wang ringgit.

Lepas bersalin, tengok kesesuaian pada masa tu, cari kerja lain. Insyaallah rezeki tetap ada pada setiap umat Allah...itu janjinya.

Kalau mama berpindah, duduk jauh dgn keluarga dalam keadaan mcm ni..sakit pening..susah...bukan saja diri mama yang tidak tenang, tetapi anak dalam kandungan..suami juga.

Ini hanya pendapat kak jie..tak semesti betul dan benar pada masa itu...ianya bergantung pada diri masing..keutamaan kita pada kehidupan masing² tak sama.

puterikurekure said...

entahla mama.
skang ni nak dapat keje baru bukan senang.

saya syorkan mama teruskan je. takpe, berkorban sket. demi masa depan cemerlang, gemilang, terbilang gitu.

dah2. takmo runsing2 k?