JellyPages.com

Thursday, January 03, 2008

Back to skool...

3 Jan 08,

mama amik half day coz anta anak2 masuk skool balik...si along die dah biasa,mama x risaulah sangat tp si bb kan baru masuk darjah 1 so first day mama temankanlah die...seronok betul mereka dapat ke skolah semula...kul 6.30 pg mama dah kejutkan mereka...anak2 mama ni senang plaks bgun pagi..x susah..sekali kejut aje dah bangun....pagi ni x sempat sembahyang subuh pon mereka...x pelah mama cakap,dah x sempat kan...minum pon mereka x nak...x de selera katanyer...semalam mama dah siap bayar yuran mereka so hari ni x lah sibuk sgtkan...mereka dua org jer dah rm300 termasuk yuran Kafa...oklah tu...mama dah pesan dgn mereka mesti study betul2,mama ni susah...bukan senang pon...kalo along dgn bb pandai,tu pun dah cukup bg mama...mereka setakat ni patuh lah dgn mama...harap2 berkekalan sampai dewasalah kan....



waktu rehat mama temankan mereka makan...kesian budak2...berimpit nak beli makanan...mama suggest anak2 mama bawak bekal lah...ramai sgt...tkut lambat dpt makanan nanti...

ni si adik yg sibuk gak nak g skola...dah siap pakai tudung lg...merekalah harapan mama....doa mama agar anak2 mama jd insan cemerlang,terbilang dan gemilang...amin...



ZWANI.com - The place for myspace comments, glitters, graphics, backgrounds and codes

31 comments:

13may said...

hehhe....hehhe

~ahni~ said...

Sesi persekolah dah bermula! Mak bapapun tengah pening kepala!

zino said...

sama lah kita ke sekolah hehe

viruspadu said...

alahai best nya ko ra, anak dah sekolah dah... aku lg 4 tahun la nak merasa hanto anak g sekolah

~dalila~dyla~deyll~della~ said...

untung nya mama, anak dah besar2.......

~LoVeLyZz CoRnErZz~ said...

selamat kembali ke sekolahhh..mesti xcited pkai bj sek baru kann...

sya said...

mItu baru dua orang kan mama? bayangkan kalau orang ada anak 5-6 orang bersekolah.. aduhai

fealize_eleanoer said...

kiut nye si kecik tu bertudung...

mahal jugak ye yuran...

ermm...camne den nak branak 18 nihhh??

heheh!

arianna adrizal said...

dah mula sekolah dah kan. skjp je.

nk wish hepi new year!! tak sempat nk singgah sini aritu. semoga thn ni hidup mama akan lbh ceria dan bahagia. aminnn :)

nanonano said...

welcam bek 2 skol :D

kurekuredalamperahu said...

cian tgk muka anak2 mama tu.
cam tak nak pi skolah je. serius je muka pagi2. hehehe...

zura lias said...

waah, dah masuk skolah..bagusnye die x nangeh-nangeh..eehehhe...

ita.itu said...

dah start sek kan..tarak main2 lagi..hehe

Umi Mia said...

Lepas ni nak kena ngadap buku sekolah anak lak yer...samalah kita...

nasazfrog... said...

ermm dah beso2 anak mama heh, bagus lah tuh,, semoga bleh berbakti kepada ibu bapa kan

Azhar Ahmad said...

Aduhhh... sayu pula rasa hati dengar, harapan menggunung seorang ibu...

Kaklong Syikin said...

salam,

syukurlah sekolah anak saya sediakan makanan. bayar ajelah bulan2 tu. siap dihidangkan lagi tu. senang tak yah beratur.

mama ranggie said...

13may,
lalala...

kak ahni,
poning2 dibueknyo...

uncle zino,
jom ke sekolah...

ma'mah,
best gak anak2 dah beso ni...

dyla,
cepat2 lah dpt bb...

lovely,
memang die org x sabar...


kak sya,
tu lah..kesian yg ramai anak tu...

fealiza,
kalo ramai mcm tu,poning dibueknyo...

arianna,
thanks...

nano,
tq...

kure,
die org lah yg paling x sabar nak g...tu bukan apo,die org nak cepat..mama die plaks sibuk nak amik gambar...hehehe...

zura,
buat masa ni anak2 mama x pernah nangis lg lah...

ita n umie mia,
pasni kite kena buat home worklah..

nasa,
anak dah beso ni senanglah sikit nak bergerak...

azhar,
moga anak2 mama jd insan berguna...

kak long,
anak2 kak long skolah private ke?

Sastri said...

comel si bongsu tu... tak masuk taska ke dia?

Faizah_Haris said...

besssssssnyeeeeeeeeeeeeeeeeee g sekolahhhhhhh...ishk ishkkkk linduuuu aaaaahhh zaman skolah2 nihhh..uhukssss...
(sambil mengutip love-love mama yg berguguran...) hihihihi

Kak Lady said...

Mamaranggie...kak lady pun seminggu ni sibuk menguruskan anak2 nak masuk sekolah...especially sikecit kak lady yang merupakan hari pertamanya kesekolah...seronok dia...tapi susah sikit bangun sebab malam diorang susah tidor...dah sebulan lebih tidor lewat...ni lah jadinya...

cikgu panji said...

Mudah-mudahan mereka terus seronok pi sekolah,jgn dua tiga hari ni je seronok...tak mau ponteng...

pu3nemo said...

comelnyer yg ci kecik tu pakai tudung..

barb michelen said...

Hello I just entered before I have to leave to the airport, it's been very nice to meet you, if you want here is the site I told you about where I type some stuff and make good money (I work from home): here it is

mad.redo1 said...

muahahaha... mad redo1 jek kena kondem cos tinggalkan 'delegate' tugas kat keberg supaya settlekan nina on her first day...

ummi yang montel.... said...

hehehe...
best nyer mama.. anak2 sumer da masuk skolah.. msti mcm2 citer diorg citer biler balik skolah kan..
x sabor nk tunggu time tu.. hehe

p/s skrg ni.. sumer org sibuk duk komplen mcm2 yuran nk kena byar.. dgr yuran skolah sumer da dihapuskan.. yuran apa lagi ekk?

mama ranggie said...

sas,
belum lg...maybe next year kot!

faizah haris,
bestkan zaman skola dulu?

kak lady,
memang sibuklah sekarang ni...

cikgu panji,
insya-allah,anak2 mama setakat ni rajin g skolah..kalo ponteng pon maybe coz demam ajer...

pu3nemo,
mcm muka sape ek si kicik tu pakai tudung?

mad redo1,
bz kan skrg ni?

ummi montel,
yuran PIBG N SUKAN BARU RM30 aje tp lencana lah,tag nama lah,baju sukanlah,kelas agama petang lg..tu yg kena gak beratus...

faisal said...

alalala, comeinya anak2 mama pakai baju sekolah,ehhee..:) smoga mereka menjadi insan yg berguna dan dapat berbakti kat mama hingga akhir hayat,amin..

Aku Bukan Bidadari said...

mama..ari ni dah start jemm..huhuhuhuh

mama ranggie said...

acai,
semoga doa mama akan termakbul...

aku bukan bidadari,
mama dr minggu lepas kepala dah jem nih...hehehe...

cikdinz said...

heheheee...bersemangat nak pergi sekolah. eloklah tuh....