JellyPages.com

Tuesday, October 30, 2007

Adik bertunang...

Weekend yg lepas,adik lelaki mama selamat bertunang dgn pilihan hatinya,fara..dari hari jumaat kita owg dah bz..kemas umah,masak2,pasang khemah n mcm2 lg..

Jumaat...


pasang khemah n kemas umah...


ank2 india tgh pasang khemah...
my mum tgh buang pasir dpn umah...(tmpt kucing buang air besar...)

Sabtu,

ade sikit majlis tahlil dan jamuan ringan..kat dalam umah memang x muat so ade yg dok kat luar je mase baca doa...


cincin tunang...

ini kek dr kami tuk belah pompuan,cantik kan?hantaran dr pihak kami...7 dulang,tema coklat krim...


semasa majlis bacaan doa tgh berlangsung...

saat santap..


malam minggu,

ade sikit lah kita owg buat bbq n sambut harijadi 5 org sekaligus yg sambut besday bulan 10 ni..yg first pada 23/10-my hubby,25/10-sikin,27/10-my mum,29/10-sofea(adik sepupu) n nasa(abg sepupu...)pas2 ade lah buat dodol sikit..tu pon tuk antaran ke belah pompuan...

saat besday gulz n boyz potong kek aiskrim...tgh bbq..seme org x sabar nak makan...khusyuk betul pakcik mama bakar ikan...org bujang kene kacau dodol ler plaks...


Ahad,

pagi2 mama dah bgun,gosok baju...nak gerak dlm kul 10 pg...dah siap seme g umah mak n berkumpul..dlm 10 biji gak kami konvoi...semenya nak bwak kete sendiri..dlm perjalanan,ujan mengiringi kami ke sana..kete mama plaks ade buat hal sikit...mcm2...akhirnya sampai jugak kami ke sana...saat perbincangan kedua belah pihak...tetapkan antaran rm10,000 serba satu...saat2 my mum sarungkan cincin kat bakal menantu die dan bakal ipar mama..fara di sisi antaran dr kami...hantaran dr belah pompuan..tema merah putih...masa potong kek...

gembira hati dua sejoli ni selepas diikat tali pertunangan...

bergambar ngan bapa2 n mak2 kedua2 family...


n selepas abis makan n majlis pon selesai,kami pon berangkat balik..n dlam perjalanan balik,ade xciden plaks...teruk gak...

dah tamat cerita tuk kali ni...

10 comments:

Azzam Supardi said...

Bertunang di musim raya ek? Best tu.

mama ranggie said...

azzam,
dah jodoh...

Mak Su said...

dodol mesti ada, ek

mama ranggie said...

maksu..
mesti ade..mama suka sgt dodol cair..sedap tau..

viruspadu said...

tahniah utk adik ko
mana pict ko, xde la plak

Kak Lady said...

Selamat Bertunang buat adik mama....manis & cantik tunang dia ye...

Seronok bila dpt berkumpul...yang seronok tu dpt kacau dodol...sedapnya dodol cair...feveret kak lady...tapi sekarang susah nak jumpa sebab orang dah jarang mengacauu dodol sendiri...masing2 semua beli siap aje...

NBK466 said...

Budak2 skg bertunang pun cam majlis kahwin..siap ada potong kek bagai.. Den dulu lepas hantar rombongan den lepak kat pekan berdekatan..bukan MALU cuma ikut adat dulu2 kononnyer...he.he..he.

p/s : Nice colour hantara tuh.. kalau cream tuh more to kuning pun cun..

mama ranggie said...

AUNTIE VIRUS,
pict aku segan lah..chubby banget,malu...
kak lady,
kalo nak rasa dodol cair,next time dtg singgah sini...
nbk,
org dah moden..dah pesan jgn ikut tp dogil,nak ikut jugak!suh nikah terus,x nak plaks!he..he...

Ceera said...

cantik bakal adik ipar, =P

mama ranggie said...

ceera,
ok lah..sederhana jer tu...