JellyPages.com

Monday, October 22, 2007

Weekend yg bz...

Jumaat...
ptg dpt col dr ija n family,bgtau die compom dtg...so mama pon seronok ler... jpe die owg ni bukannyer selalu...die inform yg jd dtg maybe 2 family jer..ish,mcm x best jer..kalo ramai2 lg best!ija n mamat serta wan n nor sampai pon dah mlm so kita owg decide jpe besok nyer lah..
x sabar nak jpe dowang...die owg stay at tiara beach...

Sabtu...

pagi, kita owg jpe ler n g breakfast sesama...mcm2 cite yg kite owg borakkan..lame btul x jpe wan@faridzuan..jpe2 dah ade anak jer...wife die pon sporting..anak2 seronok betul berkawan...
lpas sarapan,mama g pasar,nak beli lauk pauk..ingat nak masak tp ija ajak lepak lak kat tiara,mandi kolam so beli jer lah lauk n simpan dalam peti ais jer ar...
waktu sarapan...
sempat lg posing pas sarapan...


kul 2 baru mama sampai tiara bawak anak2 gi mandi kolam n lepak ngan dowang..anak2 mama suka banget mandi kolam ni...x hengat nak naik...borak punyer borak,kite owg plan nak buat bbq..ija cakap kalo ramai kan bagus so die pon sms ma'mah,ajak die join kite owg mlm ni tp die reply ckp penat ler plak coz pindah rumah..ala..x best ler kalo minah tu x join..tp nak wat camne..so kite owg jer ar lyan bbq mln tu...lepas mandi kolam,mama bwak die owg gi mkan satay kat kedai mak mertua mama...

anak2 mama n ija di tiara beach...

saat santap satay...


ptg,ija n seme dtg umah mama tlg siang ikan,ketam nak bbq mlm tu...segan mama tau coz umah mama dah lah kecik,bersepah ler plaks..maklum ler musim rayo..sebbaik die owg x kisah n jenis x 'memandang'...maklum ler kata ija,die pon asal cheras baru...he..he..tq ija...
ija n nor di umah mama pas siang ikan...


malam...
sampai ajer chalet yg mama sewa tu.kita owg dok kemas2 nak bbq malam tu..tgu hubby mama balik keje malam tu baru ler start bakar..
ikan dan ketam yg dah jadi mangsa kita owg...yummi...

3 org jejaka yg keletihan membakar ikan2...
nor dan ija yg keletihan menjaga anak2 mereka...di chalet yg mama sewa...


ahad...
pg tu lambat ler bangun...anak2 mama dah sibuk nak mandi laut..so hubby mama g amik aqies yg kene tgal umah nenek mama semalam..pastu die owg gi ler mandi laut ngan adik mama yg bongsu...

bb n aqies posing mase di chalet...



aksi2 di tepi laut...

aksi sebelum check out...sempat gak posing...

pastu terus jpe ija kat kedai makan n lunch sekali...borak2 sebelum ija n seme nak balik..plan nak g umah ma'mah tp ma'mah dah pesan tgu umah die siap kemas baru dtg so mama pon kene ler tgu..

p/s:ma'mah,cepat siap kemas tu sebelum kite owg datang serang umah ko k!!!aku nak ko masak sedap2 tau...

anak ke 2 ija yg amat baik,sikit pon x dgr die menangis...so ija,boleh ler beranak ramai2 tau...

masa lunch...

posing sebelum mereka berangkat...

p/s:ija n nor serta family,di sini mama nak ucapkan terima kasih yg x terhingga kerna sudi dtg jenguk kite owg kat sini..n mama nak mintak maaf kat korang kalo ade yg terkurang ke,tersinggung kata ke mase korang kat sini...ye lah,kekadang tu mama ni out spoken jer..x main sorok2 n ckp belakang...nanti dtg lagi k!!!

7 comments:

viruspadu said...

wah bestnya
jeles giler aku wei
aku dah pujuk2 dah laki aku
tp xberjaya la
katanya dia penat sgt
aduh frustnya aku
frust sgt
eja dah start keje ke?

mama ranggie said...

x per ler..next time kite akan buat lg..make sure schedule ko free ok!!!ko x de,mcm x best jer...ija dah start keje dr last week lg...umah dah kemas lom?nak aku tolong x??

viruspadu said...

ooo
nnt buat lg tau
aku terkilan sungguh x dpt join
aku x kira letih ke tak, mmg nak join, sekali laki aku lak dah x larat sgt, keciwa sungguh aku, x payah le tolong, i can handle it lah chehhhh

NBK466 said...

Wah..siap berpiknik & bebBBQ bagai weekend raya... BBQ tuh ada rasa lain macam tak sbb tukang kipasnya semua tak pakai baju..he.he..he..

cikdinz said...

jemput lah dtg umah. dah dekat lar dgn PD...hehehehee...
best beraya kat tiara....

13may said...

waaaa.....macho betoi geng bakaq ikan tuh :D

Mak Su said...

bestnyer berkelah di hari raya, melantak ikan bakar plaks tu... eemmmm, tontu sodap..!