JellyPages.com

Thursday, October 18, 2007

Cerita raya...

Assalammualaikum...lama x jpe u ols...so di kesempatan ini mama nak update pict masa raya..we ols look brown kan??raya tahun ni seme family warna coklat...pagi raya kami seme berkumpul di rumah atuk n wan yg tak berapa jauh dr rumah mama...sebenarnya atuk n wan ni cuma ada seorang anak jer iaitu ayah mama..disebabkan susah nak dapat anak,mereka ambil cucu sedara untuk di bela..so die jadi ler maksu pada mama...patutnyer ikut pangkat,kite org sepupu tp disebabkan die dah jd anak atuk n wan,kena ler panggil maksu...



mama n family...(pict ni gelap sikit....)
mama n parents....
with grandpa n ma...
my son n first daughter...
izzati n balqies..balqies di rumah mak mertua mama..

ni adik beradik mama..mama,angah,akak n imal...


maksu n famlily...

adik beradik glamour...

empat bujang hensem kononnyer...

selepas dah bersalam dan mintak maaf sesama,mama n hubby g umah mak n abah hubby yg x sampai 2 minit naik kete...tp lupa ler nak mik pict dorang...dok borak2,tggu adik-adik die dtg,x jugak dtg so we ols pon balik coz nak g umah mak mama...tggu mak long dr banting plaks..thun ni hubby die x dpt cuti,maklum ler trafik so dorang raya ler ngan kita owg...bwh ni pict2 mase rumah mak penuh ngan sedara mara...malam raya pertama,selepas main bunga api...

raya ke dua sebelom gerak g pilah...

pagi raya ke dua...pakai baju tido lagi...

raya pertama,mak long n makngah dah sampai...

raya ke tiga,umah mak penuh tetamu...

makcik2 yg sibuk kat dapur...



raya ke 3,ucu dr terengganu sampai...

raya ke dua kita org (5 biji kete) g kuala pilah plaks,umah nenek sedara mama merangkap maklong pada mak mama...lama gak kita org lepak sana tp mama lupa plaks nak pict wan(nenek) tu...dah tu g rembau plaks,umah mak mertua makngah mama...di pilah..sepupu2 yg gila posing...

balqies sempat posing lg...di rembau...(sila abaikan keadaan di atas meja tu...)

mama n makngah di rumah mak mertua nyer...

raya ke 3 ptg,mama n maklong n mum g seremban 2,nak cri brg antaran adik mama yg akan bertunag,last2 tgk gedung tu tutup..so kitaowg g tesco,ri brg dpu nak msk mlm..tgh syok2 pilih brg,mama ternampak minah ni tgh mengacah anaknyer,mama pon tgok jer ar,bru mama perasan tu ma'mah,mama apalgi terus jerit ler..n x lepas peluang mik gambar..pict mama n ma'mah,u ols leh tgk dlm blog die(segan ar,nampak sgt mama tembam...he..he...)


malam tu plaks adik kena serang asthma,kita owg pon x tggu lg,terus bawak adik g klinik..seb baik klinik goverment dah ade doc standby...adik pon dah pandai pegang sendiri...

mak long dah nak balik....

ucu pon dah nak balik...

di umah kwn hubby...

raya ke 4 mama g raya umah kwn hubby plaks...pegi2 ramai yg x de,seb baik yg jauh ni ade umah,kalo x penat jer...bukan x nak col tp saje nak wat surprise..


balqies n kakngah..sebelum nak g raya umah jiran2 terdekat..

ni abg dino n wife..mase ni kita owg (termasuk abg ni..) raya umah umah jiran sebelah yg ado buat laksa..memang sedap ler laksa tu...

hubby n tuan rumah...

ok..n3 ni memang panjang...nanti kite jpe lg...

3 comments:

Azzam Supardi said...

Wuiyooo! Very-very coklat la that one gambars atas tuh! He he he. Selamat...selamat. Maaf...maaf. Heh.

viruspadu said...

waw
very the cekelat u...
aku pun pakai cekelat kat tesco tu
lalalalala
seb baik aku kurus gitu...
lalalalala
ra, nnt nak dtg raya, raya umah baru aku le yer, pasai umah kuaters aku tu sgt le tunggang langgang nyer

mama ranggie said...

ma'mah,
dah pindah ke lom???