JellyPages.com

Sunday, April 05, 2009

XSIDEN TU!!!!







bicarajiwa:sebelum mama bercerita mengenai kejadian diatas,mama nak mintak maaf lah kalo n3 mama sebelum nih menyinggung perasaan mana2 pihak...itu cuma pandangan peribadi aje..kalo salah harap dimaafkan ye!....ok..nampak x kete kancil mama tu?xsiden hari sabtu semalam...mak mama yg drive dari jelebu nak balik ke PD...masa kejadian tu hujan lebat sgt sampai x nampak jalan...mak mama kata kete tiba2 je terhuyung hayang..mungkin jalan licin sangat...ya allah,mama dapat tahu terus bergegas ke sana..dah x ingat dunia drive ke situ..sebbaik mak mama x de pape tapi badan sakit2lah sebab terentak kat stering..andai kata mak mama x pakai belt lah,maybe dah tercampak ke luar kot...dah kete mcm tu,tiba2 die brek sbb nak berhentikan kete tp lain plak jadinye...kete terus berpusing ke belakang,pastu mak mama tekan brek lagi terus die reverse lagi pastu mak mama pusing stering,terus kete tercampak dlm longkang..ya allah,tuhan tu masih sayangkan die..kalo jadi ape2 pada mak mama,x taulah mama nak cakap ape...alhamdulilah...petang ni mak mama buat kenduri doa selamat...mak mama dah fobia nak drive...ironinye,jangan panik semasa memandu khas tuk pemandu wanita....~mak mama dah keje di jelebu tp ayah mama still di PD so every weekend,die balik sini...~


PhotobucketImage Hosting by Picoodle.comzwani.com myspace graphic comments

14 comments:

@_da said...

Ya Allah.. camanala keadaanya masa tu.. mujurlah dia selamat..

zino said...

bagaimana keadaan mak.. semuga dia selamat.. kena lebih berhati2 bila memandu dalam hujan lebat ni.. semalam zino balik kg pun hujan dari nilai ke seremban..

jauh mak mama berulang alik tu....

Zareda Norman said...

mama

hopefully mak mama tak ada apa apa.. trauma tu biasa.. amik masa nak pulih.. kena tenang tenang selalu..

may be tayar botak kot so masa brek, dia tak cengkan tambahan hujan lebat...

shafarina said...

alhamdulillah

memandu dalam hujan lebat ni banyak bahayanya, kalau boleh elakkan lah

tak kira macam mana bagus pun kereta tu, tendency utk brek tak berhenti sebab jalan licin, kereta lari pasal air bertakung, tak nampak jalan dan kereta depan dan macam macam lagi.

baik berhenti terus di rnr.

umeboshi said...

alhamdulillah mak mama ok2 aje. anyway, lama dah ume tak menjenguk umah mama ni. rerupanye dah lahir new baby ek!!! tahniah. comel sungguh!!!! moga jadi anak yg solehah dan baik2 belaka. amin!

puterikurekure said...

terkejut saya mama!
sib baik ye mak mama takde apa2. alhamdulillah.

Mak Su said...

alhamdulillah mama tak apa2, iya, teruskan kenduri itu utk kesyukukuran, tapi mama jgn fobia ek.. be strong. ini asam garam pemanduan.

tinkerbell said...

salamm mama... Ya Allah,, semua sihat ke... doakan yg terbaik utk mama n family..

anyway .. nawwar baru launched my online boutique.. feel free to drop by ya..

hugss

http://www.ilhamzayyan.com

Kasawari said...

semoga semuanya selamat.. Aminn

mummysyafie said...

salam mama...lama dah tak jenguk sini. sihat ke?

shawLycious said...

hi come and have a look at my pretty Tie Rack scarves and ties
i post them directly from the UK :)

http://shawlycious.blogspot.com/

XOXO,
Nurul

Runa said...

bila kak rohani accident? i selalu sms kat dia, tak cakap pun.

thank god!! akka rohani tak ape ape, i dah shock bila terbaca blog u. macam mana dia sekarang? ok ke?

kakLuna said...

panik tu mmg susah nk elak mcm akak accident masa 5 Dec aritu...hmm lg teruk dilanggar treler....

m i n e r a l . . . said...

syukur sihat sejahtera